reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Hej, a ja znowu mam problemy z netem... już mam tego dość!!

Trochęnadrobiłam, ale nie wszystko bo Misia już marudi, więc tylko napiszę, że:

Ja używam z przeciwbólowych Efferalganu w czopkach - moim zdaniem jest super, czasem Nurofenu w syropie, ale wydaje mi się mniej skuteczny. Po za tym unikam tych środków jak ognia, bo raz, że dziecko też się może uzależnić, dwa, że samo wypracowuje sobie próg bólu, no ale jak już tak bardzo ją boli, to jej coś dają, średnio jest to 1 na 2-3 tygodnie, tylko że u nas zęby jeszcze daaaleko, daaaaaaleko...

Gochna-n - ja bym zgłosiła do allegro!

Magdamaj - może to choroba lokomocyjna?? ja mam i mam właśnie tak, że jak się najem przed podróżą to paw murowany.

Bartyś, sprawdź czy w tej paście nanadent nie ma przypadkiem takiej szczoteczki, bo coś mi się wydaje, że jest w zestawie, ale to może była limitowana oferta.

Ja mam męża ze sobą, ale nic przy miśce nie robi, no prawie nic, czasem się z nią pobawi dosłownie chwilę. Np. wczoraj strasznie się strułam i żygałam jak kot prze cały dzień, ale to ja ją przewijałam, karmiłam, usypiałam, tylko mi ją wkładał np. do krzesełka, bo nie miałam nawet siły jej podnieść... W końcu powiedziłam, że muszę się położyć, bo myślałam, że zemdleję, a on się z nią " bawił " (oglądał DVD, a Misia obok marudziła) więc już nie mogłam tego słuchać - wychodzę z pokoju, a dziecko bawi się na przedpokoju kołami od wózka, a Robert nawet nie widzi jej, bo leży na dywanie w pokoju i ogląda film, wzięłam ją i zabrałam do siebie - mój mąż wpadł po 15 min, bo zaczął szukać dziecka, które już smacznie sobie spało koło mamusi!

reklama
Nie to mój chyba złoty jest bo bardzo mi pomaga - dzisiaj wstał ja nakarmić i teraz sie wygłupiają juz z 2 godziny :laugh: :laugh: :laugh:

przed chwilą zgłosiłam na allegro naruszenie zasad

Zemzia ja bym nie wyrobiła, gdyby mój mąż tak się zachowywał. bym go nieźle ochrzaniła. ale na szczęście tego nie muszę robić, bo Paweł bardzo mi pomaga, jak tylko ma czas oczywiście. właśnie przed chwilą zaproponował, że wyjdzie z Małą na spacer. i poszedł... a rano ją zazwyczaj karmi kaszką (którą ja oczywiscie robię - nie jestem już znowu taka zła)

Ja bralam Cilest i cos jeszcze ale juz nie pamietam bo dawno to bylo ;) tem mialam jakies nastroje depresyjne po tym cilescie,ale chyba ja po prostu tak mam i moze nie ma co tego zwalac na piguly,bo jak skoncze karmic Hanie to zamierzam brac i nie stresowac sie nadmiarem dzieci ;)

Beata tez czytałam że trzeba gotowac tą szczoteczkę ale olac to Myślę że to przesada Wygotowałam na początku i starczy
Ziemzia współczuje Mój jak tylko jest to najchętniej małego by z rąk nie wypuszczał

ale pogoda od nocy leje brrrrr

Ziemzia! musisz sie wziac za wychowanie chlopa

ja wczoraj dalam Maje podopieke taty bo cos musialam porobic i nawet sie spisal
tylko taki beztroski byl ona cos tam dlubie przy schodach a on ja nogą!! trzyma
wiec chyba mu 100 razy zwracalam uwage zeby ja pilnowal
no ale w koncu sie musi nauczyc bo nie bede wieczna niewolnica isaura

a moja taka jedna kolezanka to jest mistrzyni swiata:

tatus wieczorem - kąpie dziecko smaruje kremuje przewija ubiera czesze i podaje matce do cyca
jak nie cycuja to sam ja karmi (Julcia ma 15 mies)
bo ona calyczas mowi np: ty ja wykap bo ty to tak dobrze robisz
albo Julcia uwielbia sie z toba bawic - ty to robisz najlepiej
zrob to bo ja nie umiem
i chlop robi!!!!!

UWAGA!!! radze te cytaty wykorzystać!!!!!!!

pochwalę się - Kamilka przed chwilą zaczęła na dobre raczkować. jeszcze trochę nieporadnie, ale nie jak do tej pory na brzuchu, tylko na czworaka :) :) :) :) :) :)
ale fajnie wygląda

Muszę przyznac, że ja też mam dobrze. Mój mężuś też jest głównym kąpielowym, ja tylko asystuję przy niektórych czynnościach (np. mycie główki). potem Paweł ją ubiera, a ja przygotowuję butlę. tak więc sprawiedliwie dzielimy się obowiązkami - inaczej sobie nie wyobrażam.

reklama
Hej Baby!

Gocha dobrze napisalas na allegro bo to jest bardzo nieuczciwe,w stosunku do kupujacego tez!Jak bym chciala od tamtego kupic to co ty wystawilas,a to nie wyglada tak bo to nie jego zdjecie!

Gratulujemy Kamilce raczkowania.

Magdamaj teksty sprytne!!!

Bylam w albumiku dzieciaczki slodziutkie!Asiu i Majeczce slicznie sie zmniejsza ten naczyniaczek na czółku.Taka znajoma mowi ze pomaga przykladanie tego moneta 5zł,lekarz jej tak polecil :o :p mozesz sprobowac ::)

Do góry