reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Witam nie było mnie raptem 2 dni a tu tyle do czytania
Karuzelki hmm ja uważam że potrzebne nawet już kupiłam hihih taka kolorową, zalecana już od pierwszych chwil ma stymulować wzrok podobno bo ma bardzo kontrastujące ze sobą barwy na zwierzaczkach pozawieszanych na niej i wogóle fajnie się kręci tak zupełnie inaczej.
A co do rozstępów ja na szczęście jeszcze nie zaliczyłam ani jednego  ;D bo cierpliwie się oliwkuję i balsamuję na zmianę  i mam cichą nadzieję że tak zostanie do końca

pozdrówka zmykam cosik przekasić

reklama
Własnie wróciłam od lekarza no i stało sie - w poniedziałek ide na badanie cukru feeee.
Pamiętam ze ta glukoza niesmaczna.
A Wanda co do bólu w pachwinach jak powiedziałamże mam takowe wieczorem to tylko pokiwała głową i powiedziałaze to normalne,
A i poszalałam dzisiaj i nakupowałam prawie dwie reklamówki ubranek , ale były takie słodkie ze nie można sie oprzeć.

Donia no to fajnie...tez tak myslalam ze to nie jest takie strasznie niebezpieczne... Bo w ogole nie mam zadnych zlych przeczuc ani nic... Boli jak diabli, ale wcale nie niepokojaco - i wlasnie dlatego odwlekam tego lekarza do przyszlej srody albo do piatku :)
Donia - ja sie bardzo ciekawych rzeczy ostatnio dowiedzialam na temat naszego lekarza Piotrusia T. :) Ale nie wiem czy tak na forum wypada mi cos mowic hehehe :)

No Wanda napisz cos bo ja to nie mam szczęścia do lekarzy, Ale za tydzień ide do Wasilewskiego i chyba przy nim zostanę do końca

hej, ja po przekasce wlasnie jestem: twarozek z pietruszka, zsiadle mleko i chlebek razowy, mniam. wczesniej byly owocki: brzoskwinie i winogronka. słonce i nic mi sie nie chce  :)

ja sie niczym nie smaruje, jak nie zapomne, a tak zdarza sie najczesciej  ;), to zwyklym balsamem Neutrogeny troche na brzuszek i nogi, ale nie narzekam, nie mam rozstepow i suchej skorki.  :laugh:

No dobra...otoz nasz lekarz pan Piotr T. (bez nazwisk of course) ma chyba 38 lat i nie jest gejem - tak jak go podejrzewalam razem z mezem :) za to zmienia panienki jak rekawiczki i to w wieku raczej konczacym sie na -nascie. Jest bardzo zadbany i pedantyczny w stosunku do swojego wygladu i higieny osobistej (co zreszta idzie zauwazyc) i jest nieslychanym modnisiem :) Ja tam juz go nie zmieniam :) Romansik juz mi nie grozi bo juz mam wiecej lat niz nasie, a lakarz jest bardzo sympatyczny. Ponadto dowiedzialam sie ze wspolpracuje wlasnie z Wasilewskim i ze ma specjalizaje w USG - a to chyba dobrze :)
Bo sa lekarze - u nas w Bydgoszczy jest taka pani dr. nie podam nazwiska bo nie pamietam (bo podalabym zeby ostrzec), ktora na USG nie zauwazyla 7cm torbiela na jajniku u mojej kolezanki !!!! No to juz w ogole porazka, co ???
W kazdym badz razie do pana Piotra zamierzam nadal chodzic :)

I nie mow ze nie amsz szczescia do lekarzy - moja mama to dopiero nie miala nigdy szczecia do ginekologow... chyba z 4 umarlo krotko po tym jak zaczela sie u nich leczyc :) hehehehe...

Wanda ja naprawde nie mam szczęscia do lekarzy w pierwszej ciazy to miałam czterech prowadzących bo tak sie czesto zmieniali w przychodni a teraz jak dobrze pójdzie to będę miała trzech. A teraz to sie pakuje i jade do kumpeli na ciacho i kawusie .Pa.

To na posladkach rozstepy tez moga byc?!!
Przyznam, ze nigdy nie mialam i wolalabym nie miec. Kremuje sie zaciekle Mustella i przynajmniej na razie mi to pomaga...

reklama
Gonia jeśli chcesz rodzić w domu to jest to możliwe. Moja sąsiadka tak urodziła trójkę dzieci, dopiero czwarte w szpitalu, bo stwierdziła, że dzieci już są za duże i za bardzo by to przeżyły. Osobiście jestem temu przeciwna, bo gdyby coś tfu tfu odukać było nie tak z maleństwem to mogłoby być za późno, żeby jechać do szpitala. Poza tym, nie spojrzałabym chyba potem żadnemu sąsiadowi w oczy... chyba wszyscy sąsiedzi słyszeli jak się wydziera i stęka... brrr...

Wanda doskonale Cię rozumiem, bo też mam swoją działalność, a co gorsza nie mogę sobie tak po prostu ptrzestać pracować, bo mi klienci uciekną. Co dokładnie robisz, jaką masz działalność? Trzymam za Ciebie kciuki, żeby mniej bolało i pamietaj dbaj o siebie. A co do Twojej mamy i ginekologów - to nie wiem kto do kogo nie miał szczęścia, haha! :laugh: :laugh: :laugh:

aOla i Beatka a gdzie się podziewają Wasi mężowie? Kiedy wracają?

aOla co to za tajemniczy stanik z triumpha? nie słyszałam o takim. Ja noszę normalne jak na razie, tylko 2 rozmiary większe, hehe. ;)

Aussi jeśli chodzi o karuzelkę to zgadzam się z Wami i dziewczynami - jest potrzebna, nawet bardzo. :laugh:

Magi u mnie od razu pojawiły się rozstępy na piersiach, i mam jeszcze wcześniejsze na biodrach, a tak to nie mam żadnych nowych. Smaruję się kremami, ale średnio w nie wierzę. Zobaczymy.

Acha, jeszcze o spanku. Ja sypiam ok. 8-9 godzin w nocy i potem prawie zawsze ok. 1-2 godzin w ciągu dnia po obiedzie. Chociaż nie raz mi się zdarza przespać pół dnia. Wstaję np. o 7, potem idę spać o 12.00 i mogę wtedy wstać nawet o 16.00!

Do góry