reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

ketsa pisze:
Sorbek ty tak pomocy Bartka nie oferuj bo ja myśle że chociaż specjalista to jak by urządzenia zobaczył to by taki chętny nie był znając facetów ;D ;) ;) ;)
(chociaż Astka próbowałam nauczyć kiedyć malować mi paznokcie ale na 1 razie się skończyło ;) )

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
Dziewczyny właśnie wrócił mój tata ze szpitala i powiedział, że dziedek jest umierający :( :( strasznie mi smutno, chcielismy jechac na plażę, zle w tej sytuacji to odechciało i się wszystkiego :( :(
Wogóle dzisiaj jakis jad mam, niemogę patrzec na Damiana, co nierobi to mnie to wkurza :mad: :mad:

co do developera to czekamy na aneks od neiego, ale cos mi się wydaje że po całej aferze i szumie niewysle tych aneksów.. i niewiadomo co dalej robić ::) :p

Mam do was pytanko, ile wam sie spóźniał okres po pierwszej miesiączce od porodu? bo mi juz prawie 3 tygodnie ::) :p :p

Ja dostałam bardzo regularnie drugi i trzeci chociaż wczesniej nie miałam tak - bedzie druga podwójna mamusia grudniowa ( oprócz oczywiście tych co maja starsze dzieciaki :D :D :D)
Agnes
bardzo mi przykro z powody dziadziusia - zawsze miałam sentyment do starszych dziadziusiów i naprawdę mi bardzo żąl :( :( :(

My podjęliśmy już ostatecznie decyzje w sparwie drugiego dziecka - tzn w sprawie jego nie planowania. Maja bedzie jedynaczką. Chyba że jakaś niekontrolowana wpadeczka ale szczerze to bym nie chciała.
Bardzo was proszę nie przekonujcie mnie żę jedynaczka to źle bo ja nią jestem ;D ;D ;D a Bartek nie i decyzja dlatego taka a nie inna ale tak serio to też finanse - poprostu nas nie stać - ledwo na jedno nam starcza choć mi czasem serce peka żę nie mogę jej kupić tego co bym chciała np wózka Peg Perego a dobra juz przestają się żąlić bo zaraz sie poryczę :( :( :(

Witajcie!

Agnes fajnie, że już wróciłaś. Pewnie sobie wypoczęliście?  :laugh:

Sorbek muszę jednak poczekać z instalacją na Tomka bo trzeba tam porobić ustawienia podobno.

Ketsa to zależy jak wstawiasz - jeśli przez żabę to zawsze się wolno otwierają, a jeśli np. przez onet albo fotosik to bardzo szybko. Dlatego jak wstawiam przez te strony to wstawiam po kilka zdjęć na raz.  ;)

Jestem na skraju wytrzymałości!!! Po pierwsze moja córeczka nauczyła się zasypiać na rączkach. Muszę ją lulać ok. 1 godziny zanim zaśnie. do tego śpiewać (szkoda, że jeszcze tńczyć nie muszę). Muszę to robić 3 razy dziennie - przed południem, po południu i wieczorem. Ręce mam do samej ziemi i już powoli zaczynają mi się po niej ciągnąć.  :-[ Tomek sobie przyszedł z pracy i miał małą przez minutę a potem pach do kojca i se polazł. Mała w ryk oczywiście. Wieczorem zamiast mi pomóc to robił rower a potem poszedł się nim przejechać. Zrobił mi wielką łaskę, że pozmywał (pierwszy raz odkąd jesteśmy w Olsztynie) i potem niby w nagrodę miał mi zrobić masaż... ok, zrobił... 5-ciominutowy...  ::) Po drugie postawił mi rower w łazience!!!  :mad: Mamy do jasnej cholery łazienkę szerokości 1,5 m, jak postawiliśmy pralkę, kosz na bieliznę, proszki itp to jest pół metra na przejście. Teraz nie ma w ogóle!  :mad: :mad: :mad: Na balkonie nie postawi, bo mu ktoś ukradnie - jest rusztowanie. Jasne, złodzieje wejdą na 3 piętro w nocy i ukradną mu rower...  ::) Ciekawe jak przez to rusztowanie w ogóle go dojrzą.  :mad: No i po trzecie nie działa mi komórka. Mogę wysyłać tylko smsy i nie mogę dzwonić, a mój tępy chłop nie rozumie prostych zdań i muszę mu smsowy elaborat pisać.  :mad: Kur...  :mad: Po czwarte muszę przed przyjściem Tomka z pracy posprzątać mieszkanie (jest całe w styropianie od ocieplania bloku i w Szelmy kłakach) i się spakować i Małą oczywiście też bo... (po piąte) dziś jak Tomek wróci z pracy jedziemy do teściów na cały weekend.  :mad: :mad: :mad: Ja się zabiję... a Mała ryczała w niebogłosy bo chciała, żebym ją ululała do snu. Trudno, ryczała, ryczała aż się zmęczyła i zasnęła. Terrorystka mała. Żal mi jej ale tak dalej być nie może, prawda?  :-[

No! To się wyżaliłam.

Agnes bardzo mi przykro... czasem tak lepiej... Też mam dziadka, ma 90 lat i ma alzheimera. Leży, nie chodzi i robi pod siebie. Co chwilę ma jakieś zwidy np. oskarża moją babcię, że go zdradza (babcia ma 86 lat i ledwo chodzi) albo robi awanturę, że ktoś mu coś zabrał... Tragedia... Przykro mi to mówić, ale lepiej by było gdyby Pan Bóg zabrał go do siebie... ale dziadek zdrowy jest i oprócz alzheimera i chorych nóg nic mu nie jest. A tak biedaczek się meczy bo nie zdaje sobie sprawy ze swojej choroby.

Co do okresu to mam regularnie i nie spóźnia mi się. Może zrób test? ;)

Sorbuś każdy ma prawo wyboru i ja szanuję Twoją decyzję i nie zamierzam Cię przekonywać. :laugh: Chociaż ja jestem osobiście za trójeczką a przynajmniej dwójeczką. ;)

Agnes bardzo mi przykro z powodu dziadka....taki smutne to życie niestety jest....
......a co do @ może faktycznie zrób test mi sie nic nie spózniało w ogóle pod tym względem jeszcze bardziej sie unormowało niż przed ciążą było...

Natalko bidulo weż koniecznie zrób porządek z mężem swoim drogim bo tak faktycznie być nie może wiem co to znaczy .......jeszcze jak by coś poważnego miał do zrobienia to można zrozumieć....ale takie miganie się to ja jestem uczulona..... wyślij tą uroczą dwójeczkę na spacerek i w spokoju sobie posprzątaj i się spakój .... no i niech nie wracają za szybko!!!

......a co do żaby to właśnie ja widze ze jest róznica mimo że tak samo żabą wklejane to róznie się otwiera.....

Natalia dzieki :)

Wiesz Maja tak samo marudzi jak Ingusia juz mam takiego nerwa niekiedy żę muszę ją na rece wziąć i przytulić ( wtedy mi mija) bo tak to normalnie bym jej niekiedy przylała :-[ :-[ :-[ jak się drze w niebogłosy

No właśnie Asia ja też się skłaniam do zaprzestania na jednym..... ale zdaje sobie sprawe że to troche z wygody mam takie podejście i dobrze wiem że to bardzo ważne żeby dziecko miało rodzeństwo jednak...od wielu jedynaków to słyszałam, nie pisze tego żeby Cię przekonywać a tylko dlatego że sama się nad tym bardzo zastanawiam i wątpliwości mam spore.....a u nas na odwrót wpadki bym nie chciała...ale może by dużo ułatwiła jak by się zdażyła....

Natalko moja babcia na Aicchaimera chorowała i to chyba najgorsza choroba jaka istnieje taie zniewolenie psychiczne to jest najgorszy koszmar i to są cierpienia nie tylko dla chorego ale i dla rodziny.... ale trzeba to znosić bo to przecież bliska osoba .....

Natalia biudulko współczuje To prawie masz tak jak ja bez męża tyle ze mi nikt nie bałagani :p :-[
Asiu ja też szanuje twoją decyzję poniewaz kazdy powinien decyzje ilosci dzieci podejmowac tak jak czuje a nie isc za modą czy namową mam lub kolezanek Ja podobnie jak Natalia chciałabym trójkę no chyba ze warunki nie pozwolą to chociaz dwójke

ide uspic mojego wojownika

reklama
...............Dzieci i pięniędzy nigdy nie ma za dużo............
ale jak nie ma pieniążków to i nie ma dzieci i koło sie zamyka.

Kiedyś marzyłam o trójce dzieciaków, dwoje żeby było z małą różnicą wieku a trzecie po dłuższej przerwie........... i się spóźniłam. Pierwsze dziecko urodizłam teraz czyli mając 29 lat, drugie może i będzie, ale z trzecim pewnie stanowczo będzie za późno.
Wózek PegPerego?? ....... czy ja wiem, przecież w jakimś typu Beby Merc też dziecku wygodnie...

Chciałabym mieć dużo dzieci, ale juz odchowanych. Boje się kolejnych początków z takim maleństwem, nieprzesoane noce, non stop w domu, zero wyjść - tak miałam teraz przy WeroNice przez 3 miesiące.

Natalko - jak najszybciej porozmawiaj z Tomkeim. On MUSI Ci pomagać

Agnes - taka jest starość, choroby..... przykro mi...........
Moja babcia 24 sierpnia będzie świętować swoje 90 urodziny - robimy jej impreze. Babcia jest sprawa i fizycznie i psychicznie

Do góry