Cześć dziewczynki!
Ja pierwsze USG miałam pierwszego dnia 12 tygodnia i to prywatnie, bo państwowo to mój gin chciał robić dopiero po 20 tygodniu!! Miałam przez brzuch i dopochwowo (nie było różnicy w jakości!), nic nie musiałam ze sobą mieć, dostałam jedno zdjęcie i szczegółowy opis - bo moja dzidzia została przebadana na wszystkie strony, no i bicie serduszka już słyszałam. Pan dokror spisał się na medal! Właśnie ostatnio myśleliśmy o tym kiedy można zobaczyć płeć i po waszych wypowiedziach korci mnie, żeby lecieć w 16 tygodniu i tak długo okupować gabinet, aż mi powiedzą, co siedzi w moim brzusiu!
Jeśli chodzi o kremy przeciw rozstempom, to moja siorka (ma 8 miesięcznego synka) od razu mi poradziła, żebym olała to, że stosować po 3 miesiącu, bo ona smarowała się od początku i teraz nie ma żadnego rozstępu!! Więc poszłam za jej radą i się smaruję - Penaten (okazał się gęsty jak cholera i ogólnie nie polecam) i galaretkę przeciw rozstempom Perfecta - Body z kapsułkami (to ma już fajną konsystencję), stosuję oba na zmianę raz dziennie. Oprócz tego normalny balsam na całe ciałko, przynajmniej raz w tygodniu, bo ogólnie nigdy nie czułam takiej potrzeby, mam tłustą skórę raczej. Co do tej sugestii, że stosować dopiero w 4 m-cu, to chyba chodzi im o to, że wtedy dopiero brzuchalki zaczynają intensywnie rosnąć i skóra bardzo pracuje. Ale mój brzuszek już zmienił kształt i spodnie mnie cisnęły, a na rozpiętym guziolku, to trochę siara biegać, no i mnie brzuchas pobolewał, mimo guzika na oddech, więc kupiłam sobie ciążówki i już mnie nie boli, ale biegam w nich cały czas - mówię wam komfort jak cholera!!
Becia - bądź dzielna, twardkim trzeba być, nie mientkim!! Zobaczysz, że nie pożałujesz tej ciąży. Moja ciotka ma tak dzieciaczki (dwójkę jedno po drugim) i wiesz co , ma takie luzy w domciu!! Dzieciolki zajmują się sobą, tylko przychodzą się do niej przytulić. Mają swój mały klanik i nigdy się nie nudzą!! Jeszcze się zdziwisz jak będzie fajowo!!
Magi - a jak tam waga?? ja już 2 kg załapałam, ale nie panikuję bo miałam niedowagę (158 cm / 46,8 kg - teraz 48,8 kg), ale muszę chyba zwolnić z tym wcinaniem!! ;D A jak u ciebie?? A propos, jutro zaczynamy 4 miesiąc!!! :