reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Aussi - bardzo sie ciesze, ze sie pojawilas, bo juz sie martwilam. Super, ze jestes podbudowana! Grunt to pozytywne myslenie! :D Biedactwo w tym szpitalu to juz chyba caly personel znasz! No ale jak pisalam wczesniej - odchorowujesz za Dzidzie, ktora bedzie zdrowiutenka! ;D ;D

reklama
Aussi - cieszę się, że się odezwałaś ! Myśl pozytywnie - na pewno wszystko bedzie dobrze !

Wiecie co ... ja to chyba jestem jakimś ewenementem ! Nic zupełnie mi się nie śni ! I to juz od kilku dobrych tygodni ! ;) A jesli chodzi o noce to idę spać o 22-23, zasypiam szybciuteńko (choć w dzień się nie przemęczam !) i ... budzę się dopiero między 8,30 a 9,30 ! :D :D :D Ani na siusiu nie wstaję, ani na chwilkę się nie przebudzam ! Po prostu spię jak niemowlę ! Najgorsze jest to, że się obawiam, że jak dzidzia przyjdzie na świat i jak w nocy się obudzi to jej nawet nie usłyszę ... ::) ::) ::)

Aussi biedactwo :( no ja narazie musze sie tylko oszczedzac - chociaz lekarz powiedzial ze powinnam isc do szpitala - ale po co, skoro dobrze sie czuje i wszystko jest ok (no poza tymi bolami, ale ze to boczne to tez sie tak nie martwie) a Ty tylko mnie utwierdzilas wlasnie w przekonaniu ze w szpitalu mozna sie jeszcze bardziej wymeczyc niz wypoczac :)
No mi narazie nospa pomaga - chociaz ja co do lekow to jestem raczej negatywnie nastawiona...ale zauwazylam, ze jak sie dobrze czuje i nie wezme np. rano, to zaraz w poludnie musze brac, bo mnie boli... no ale jestem nadal dobrej mysli - bo po co sie jeszcze dodatkowo stresowac :)
No mnie tez nikt by na sile do lozka nie zaciagnal...ale jak mus to mus !!!
A co do tych gniazdek dziewczyny...to byle jak najpozniej byly potrzebne :) Zwlaszcza w sytuacjo skroconej szyjki :)

Beatko no to masz wielkie szczescie... chetnie pozbylabym sie tych horrorow... chetnie chcialabym moc sobie pospac do 9 :) a rano akurat nie mam problemu ze snem - zlwaszcza jak do pracy trzeba wstac :) hehehe :)
no a sikanie - coz...to wlasnie powinny byc plusy 2 trymestru...takze ciesz sie tym :) Nas moze cisnie z powodu szyjki krotkiej ?? moze ulozenie dzidzi ?? cholera wie, ale cisnie :)

Beata jak ja Ci zazdroszczę przespanej nocy ::) zamienimy się??
Ja nie mogę sobie miejsca w łóżku znaleźć nie wstaje na siuku raczej na piciu i zamknac okno by za jakiś czas znów otworzyć i tak w kółko. Budzę się w nocy z 5 razy bo nie mogę sobie znaleźć wygodnej pozycji. heh najwygodniej mi na pleckach ale tak się nie powinno spać ale co zrobić :( nie mam pomysłu
Nathalie witaj na forum fajnie że nam przybywa grudnoiwych mamuś
Agnes wszystkiego naj naj i jak najwięcej niezpomnianych chwil. Mamy jutro wizytki nie?? Ciekawe czy cosik się wyjaśni w kwestii różowo-niebieskiej ;) ;D

Ale się rozpisałyście ;D :laugh: a niebyło mnie tylko parę gozin. Wbralismy się z mężusiem na comiesięczne wieksze zakupki.
Gabi dzieki za życzonka ;) No jutro wizytka, niemogę się doczekać. Mam nadzieję że uzyskam szereg nowych informacji na temat swojego i dzidzki stanu. No i może sie cos wyjaśni w kwesti rózowo-niebieskiej ;D :D ;)

Dziewczyny, wlasnie moja dzidzia dostala swoja pierwsza czkawke !!! Pamietam ze synek to mial bardzo czesto czkawke i to straszliwie dlugasna... zobaczymy jak teraz bedzie :)
A Wasze dzidzie tez miewaja czkawki ??
Ja zaraz sie zbieram do domciu po calym dniu siedzenia i niecnierobienia - czyli po calym dniu pracy :)

kurcze ale macie (mamy) tempo pisania. Wystarczy nie byc tu 24h i juz 4 strony do obskoczenia....

Beata, wracam do skurczow stop. Na lydki pisalam co pomaga, na stopy podobnie-musisz przyciagnac palce max do siebie. Poczatkowo jest jakby opor ale potem nagle puszcza i bol znika. Dasz rade dosiegnac ? ;) No i na ulicy moze to byc malo wygodne.... :p A jezeli przyciaganie nie pomoze to sprobuj wyginanie w dol (odwrotnie). Trudno mi powiedziec co pomoze bo nie znam konkretnie miejsca gdzie Cie to lapie.

Ja tez mam problemy z przewracaniem sie z boku na bok. O wiele latwiej usiasc i polozyc sie na drugiej stronie niz plynnie bok zmienic.....

A jezeli chodzi o ruchy to zapytajcie od kiedy liczyc. Moja gin mi ostatnio powiedziala ze "potem" trzeba bedzie liczyc regularnie, ale nie dopytalam co to jest to "potem"

A ja znowu wczoraj robilam badania tarczycy i sa gorsze niz ostatnio. Przefaksowalam je do profesora i czekam na jego odpowiedz. Staram sie nie myslec, ale sie denerwuje i tak. Bo pogorszyl sie tez hormon ktory moze miec wplyw na dzidzie. Poprzednio byl tylko zly taki co nie ma wplywu.....Byle do 19 - jego asystentka obiecala ze wtedy zadzwoni......

A swoja droga to znowu moja metoda - ufac znaczy kontrolowac sie sprawdzila. Pani endokr. w Waw na ostatniej wizycie stwierdzila ze ten niedobor to luz bo nie ma wplywu na dziecko i ze ogolnie ok, mam zrobic badania za ... 2!!! miesiace!!! Ale ja poniewaz robilam glukoze i inne (wszystko ok chociaz tu, glukozy po 50 po 1h 122) to kazalam tarczyce tez zrobic....No i prosze! Na szczescie profesor juz z urlopu wrocil i nareszcie sie dodzwonilam. Nawet Tomkowi nie mowie bo po co ma sie denerwowac. Poczekam co prof powie. A on pewnie mnie uspokoi, zmieni dawki i juz. Trzymajcie kciuki!

Pamciaw - nie przejmuj się ! Na pewno będzie wszystko w porządeczku ! I widzę, że masz naprawdę świetną opiekę ! Super !
A jesli chodzi o te paskudne skurcze stóp to łapią mnie one za to miejsce pod palcami i to tak promieniuje do kostki po stronie wewnętrznej. Kiedyś próbowałam odgiąć stopę w drugą stronę to mnie łapały jeszcze za palce ... :p I aż je wykręcało ! To tyle ze szczegółów ! ;) Daj znać jak zadzwoni asystentka profesora ! :)

Wanda - moje maleństwo często ma czkawkę i to na tym etapie jest całkiem normalne ! Także nie ma się czym przejmować ! :D

Mój mężuś poszedł do pracy na nockę, a nasza rocznica mija i ja sama siędzę :( buuuuuuu
Złapałam doła i słucham naszych pioseneczek :(
Dobrze,że moja kruszyna co jakis czas daj znać, że jest z mamusią ;) to przynajmniej nie czuje się taka opuszczona :)

Dziewczyny a jak nie wiem czy moja dzidzka ma czkawkę, bo nie umiem tego rozpoznać :p

reklama
Beatka, jak odginasz stope czy palce a skurcz zamiast zelzec-lapie bardziej to wtedy musisz zrobic to samo z palcami czy stopa tyle ze w druga strone a wtedy pomoze!

Do góry