reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

no Natalia lepiej sie polozyc !!!! Zwlaszcza jak masz bole na calym brzuchu, na srodku tez :(
W ogole bole brzucha to nie jest normalna rzecz w ciazy....tzn takie male pobolewania tak, ale ostre bole, to chyba zawsze cos sie dzieje - dlatego tez sie troche boje... ale jestem dobrej mysli :) Nie ma jak troche zdrowego optymizmu - to na pewno dzidzi nie zaszkodzi !!

reklama
Ale sie rozpisalyscie! Z tego wszystkiego zapomnialam co mialam napisac....
Aha, widze, ze to jednak norma ze czasem dzidzia mniej aktywna jest. Ja sie ostatnio naczytalam waszych postow i pewnie niepotrzebnie zaczelam w piatek taka panike siac ;) Czasem nadmiar informacji szkodzi.

A co do boli, to mnie tez czasem takie jak na okres chwytaja. Nie sa tak silne, i trwaja znacznie krocej, niemniej jednak sa. Ostatnio w sobote takie mialam, wiec nie dosc ze mala ruchliwoscia Dzidzi sie stresowalam, to jeszcze te bole. Ale ja tez trzymam sie zasady, ze jak na srodku nie boli, to nie jest zle.

czesc mamulki, co do ruchow to mi Stasio tez robi tego typu psikusy-albo szaleje albo w ogole glucha cisza i na moje prosby, naciskanie brzuszka czasem reaguje a czasem nie co mnie martwi, ale jak kazdy czlowiek - tak napisali w mojej ciazowej biblii - moze miec slabszy, senny dzien i nie miec ochoty na szalenstwa, poza tym to prawda, ze dzieci w tym wieku spia 20godz na dobe??? I jak to jest z tym liczeniem ruchow, od kiedy? od 28 tyg trzeba liczyc regularnie??

Paaricia jak daleko jestescie z robota? bo ja przyznam, ze mi sie juz totalnie nie chce, stracilam entuzjazm i zapal i ciagne sila rozpedu, a w zsadzie maz, ktory realizuje moje koncepcje i wizje, nie mam sily ::) chce zeby juz byl koniec

co do farb to mialam z wlasnej winy glupia przygode - wpadlismy wczoraj do znajomego, ktory akurat malowal mieszkanie, walilo rozpuszczalnikiem i farba olejna z pokoju, mysmy co prawda byli w drugim, ale i tak smierdzialo niemilosiernie, bylismy tam ok 20 min i co prawda stalismy przy oknie, no, ale zawsze, mam nadzieje, ze nie zaszkodzilam wlasna glupota :( w kazdym razie koniec z farbami, nie maluje i basta.

jesli chodzi o skurcze to nie jestem ekspertem, bylam wczoraj u lek. i powiedzial ze w porzadku, szyjka silna, twarda i pozamykana, tetno malego 137. Wiem tylko ze dobrze jest duzo wypoczywac, odrzucic wszelkie rzeczy wysilkowe, unikac przeciazen, jak najwiecej lezec no i nie dopuszczac do skurczow zapobiegawczo biorac wlasnie nospe albo inne rozkurczowe. A jak lek. zadecyduje to krazek lub szewek. I to wszystko co mozna zrobic. No Wandzia to i tak dzielna kobita jestes, bo ja bym chyba plackiem lezala i sie nie przemeczala, a Ty praca, domek, dzieciatko i tak dajesz rade wszystko oblatywac. Ale chuchaj na siebie :)

U nas juz upal niemilosierny, zaluje ze nie jestem na plazy w tym momencie :( buziaczki :)

Goniu, w tym programie na NG o rozwoju plodu mowili, ze dzidzia spi ponad 90 % czasu ;) Moja czasem jest tak aktywna, ze nie wiem kiedy ona spi ;) Chyba ze przez sen wali ;)

Zapytam gina jak to jest z liczeniem ruchow i od kiedy trzeba.

Witaj Gonia :) Tak szczerze mowiac to wiecej w pracy odpoczne niz w domku z tym moim malym urwiskiem :) wiec sie z tego ciesze ze pracuje :) Ale cale sczzescie od czwartku Wiki wraca do przedszkola - caly sierpien mial wakacje - porazka poprostu !!!! juz doslownie mamy go dosyc :) Ale jestem okopna mama, co ?? Ale taka prawda - w przedszkolu o wiele lepiej mu czas zorganizuja, mam caly dzien cos do roboty, wyszaleje sie i nas nie meczy po powrocie do domku - wiec wtedy to juz w ogole sobie odpoczne :) Poza tym chyba juz ostatnie 2 tygodnie pracuje :) i na urlopik pojde sobie wypoczac :)

A wiecie co, w piatek koncze 27 tydzien, a tym samym wg. 1 i 2 sposobu Aletki zaczynam 7 mc! ;) Niektore statystki juz od 26 tygodnia przyjmuja 3 trymestr ;) Ale pieknie to leci! ;D ;D ;D

No to gratulacje Magi to juz prawie do konca dotrwalas...jeszcze tylko trzeci trymestr i bedzie dzidzia :) 2/3 masz juz za soba - ja jeszcze mam daleko do tego czasu - i pomyslec ze obie jestesmy grudniowkami :)

Magi ja tez co piątek otwieram kolejne tygodnie ciązy. I według mojej dziwnej książeczki to juz jestem w IIItrymestrze ;) Ty tez masz termin na 1.12?
No czas iść do pracy :p :p :p

itsaboy.gif

.png

dev334bb___.png

reklama
o jak macie fajnie dziewczyny :)
A ja to dopiero za 3 tygodnie wejde w 3 trymestr, tak ?? Bo juz sie gubie wg czego to jest liczone...u mnie w ksiazce jest chyba od 26 tygodnia, ale nie jestem pewna :)

Do góry