paaricia
Fanka BB :)
Gonia - z robota to u nas pewnie troszke inaczej niz u Was. Nie wiem jak to jest w Polsce jak sie wynajmuje mieszkanie, ale tutaj praktycznie nic nie mozesz samemu wyremontowac - na wszystko trzeba miec zgode na pismie z agencji nieruchomosci, no i ludzie bardzo czesto sie tu przeprowadzaja - praktycznie nigdy nie wiadomo kiedy wlasciciel zechce sprzedac miejsce w ktorym mieszkasz. Musi ci dac wprawdzie 2 czy 3 m-ce wypowiedzenia, ale to co chce powiedziec jest, ze nawet nie warto sie brac za jakies remonty. My sie praktycznie ograniczamy do zmiany zamkow i kupilismy wykladzine do kuchni bo nie moglam patrzec na ta podloge no i robie sobie ogrodek. Kuchnie maja nam niby jutro odmalowac ludzie wyslani przez agencje skad wynajmujemy. Moja robota polega na urzadzaniu, sprzataniu i rozpakowywaniu i tak - mam juz calkiem dosc. Wciaz wala sie mnostwo pudel i jeszcze brakuje kilku mebli bo mamy teraz znacznie wiecej miejsca, ale juz calkiem mi sie nie chce lazic i kupowac. Ech sie rozpisalam...
Mam pytanie szczegolnie do doswiadczonych mamus - kiedy dlonie zaczynaja puchnac, ze trzeba piuerscionki sciagac? Boje sie, ze przegapie to i potem nie bede w stanie zdjac obraczki i beda ja musieli rozcinac! Nie chce jej sciagac teraz, bo jeszcze zgubie...
Mam pytanie szczegolnie do doswiadczonych mamus - kiedy dlonie zaczynaja puchnac, ze trzeba piuerscionki sciagac? Boje sie, ze przegapie to i potem nie bede w stanie zdjac obraczki i beda ja musieli rozcinac! Nie chce jej sciagac teraz, bo jeszcze zgubie...