reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Dzien dobry wszystkim.
Dzis zapowaiada się wspaniały dzien bo z mężusiem obchodzimy drugą rocznicę ślubu :D Ale to szybko zleciało, czuję sie jaby wczoraj to było ::)

Beata23 co do bóli w prawym boku, to też mnie strasznie kuło, jakbym miała cały czas kolkę :mad: Myslałam że dzidzia sie tak ułożyła, a moja babcia stwierdziła, że to dlatego że przetrzymuje "gazy" co jest niezdrowe i od tego robi sie ból w prawym boku ;D :p :-[ Dostosowałam sie do jej wskazówek i staram sie nie wstrzymywac gazów i jest ok ;D

Idę coś zjeść

reklama
Czesc dziewczyny :)
Jak fajnie ze wlasnie napisalyscie o tych wszystkich ruchach...bo ja mam dokladnie to samo... czasem caly dzien dzidzia robi fikolki a wczoraj np w ogole nic nie czulam przez caly dzien...i juz zaczelam sie niepokoic, bo szturam brzuszek zeby dzidzie obudzic a tam nic...ale poznym wieczorkiem oczywiscie na noc dzidzia sie obudzila i zaczela wariowac :)
Smacznego sniadanka zycze - bo widze ze wszystkie akurat jemy :)

No nie mogę! Ale tu u Was fajnie. Wczoraj późnym wieczorkiem pisałam, teraz z rana tak se tu zaszłam poczytać zaległe wątki a tu - niespodzianka: tyle nowych odpowiedzi!!! ;D Jestem jeszcze na innym forum i tam przez tydzień nie ma tyle postów ile u Was w jeden dzień. :)

Z tymi ruchami to musi być normalne skoro tyle z nas ma tak samo (ja też). Czasami Ingusia fika cały dzień bez przerwy, brzuchol mi skacze na wszystkie strony jakby tam jakiś obcy w środku był, a czasami cisza cały dzień...

Mam do Was pytanie: czy któraś a Was ma skróconą szyjkę macicy? Jeśli tak to od kiedy, jak bardzo, jakie leki bierzecie i jakie są zalecenia Waszego lekarza? Na ostatniej wizycie w zeszły czwartek okazało się, że mam szyjkę 1cm i lekarz przepisał mi relanium, nospę forte i kazał leżeć przez 90% czasu. Mam jedną koleżankę, która ma podobny problem już od dawna i bierze scopolan, nospę i ma tylko prowadzić oszczędny tryb życia. Choć to dopiero kilka dni to już mnie dupka boli od tego leżenia, pomijam nudę. :( Zastanawiam się, czy rzeczywiście mam tak leżeć czy mogę sobie posiedzieć np przed internetem. ;) Napiszcie jak to jest u Was jeśli też macie problemy z szyjką.

Czesc Natalia :)
Ja mam skrocona szyjke :( A lekarz sprawdzal Ci czy masz jakies rozwarcie ?? Bo moze masz poprostu krotka szyjke, bo masz taka budowe... No ja mam narazie brac nospe forte do 3 tabletek dziennie i prowadzic oszczedny tryb zycia (chociaz czasami sie tak nie da jak sie ma 3,5 latka w domku) ... W kazdym badz razie chcial mi od razu dac zwolnienie z pracy a najlepiej poslac do szpitala, ale ja jak zwykle sie nie zgodzilam - w szpitalu tak nie odpoczne jak w pracy - zwlaszcza ze mam prace lekka i przyjemna i malo stresujaca :)
Ale wiesz co... najistotniejsze jest rozwarcie - jezeli masz jakiekolwiek rozwarcie to jest zle....ale wtedy pewnie by Ci chcial zakladac szew albo kapturek... A powiedz mi czy masz bole brzucha ?? Bo ja wlasciwie bez nospy to juz nawet chodzic nie moge tak mnie boli czasami... Teraz akurat jest spokoj, ale wieczorami jest najgorzej...po calym dniu na nogach mam bole nawet jak sie klade - no ale mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i ze jakos to przetrwamy... a teraz juz mi sie bole podbrzusza zmieniaja w okropne bole kregoslupa i czasami nawet nie wiem co mnie boli !!

Natalia - to i ja się przyłączam ! Sama nie wiem czy ta szyjka jest skrócona ! Według jednego lekarza tak, a mój gin twierdzi, że taki jej urok ! Jest niezbyt długa (szczególnie zewnętrznie) i jest miękka ! Ale rozwarcia nie ma ... Mam przyjmować no-spę w razie bólu brzuszka i prowadzić oszczędny tryb życia !

Wanda - mam ptyanko odnośnie bóli podbrzusza ... To są te bóle po bokach ?? Jakby w pachwinach ?? Bo ja takie mam od jakiś 2-3 dni, że w nocy aż mi ciężko z boku na bok się przewrócić ! Czy to są jakieś bóle takie centralne ??

Dziewczyny na pewno bedzie dobrze ! Nie ma sensu się przejmowac ! :D

juz po śniadanku mały mi podziękowałał małym meczem w moim brzuchu ;D
mam nadzieje że narazie nic mi się nie skraca ani nie rozwiera ;) ;D
bóle w dole brzucha też mam czasami takie jak przed okresem. Mam nadzieje że to normalne.
Musze trochę posprzątać w domku ale wcale mi się nie chce :p niestety samo się nie zrobi

itsaboy.gif

.png

dev334bb___.png

Beatko to sa dokladnie takie bole jak opisalas - nie centralne tylko boczne, tak zupelnie nisko !! Ale na pewno nie sa to skurcze porodowe - to jest ten plus, ze juz rodzilam i licze na to, ze poznam takie skurcze jakby sie cos dzialo :) I wlasnie mam cholerne problemy zeby sie w nocy z boku na bok przewrocic - chyba latwiej jest mi wstac i sie polozyc na drugim boku, niz na lezaco sie przemieszczac !!

Wanda - a ja myślałam, że to może rozciąganie więzadeł ! :) I nawet na te bóle no-spy nie brałam ! Bo gdzieś wyczytałam, że bóle po bokach nie są groźne ! Że niebezpieczne są te własnie po środku podbrzusza ... :p
A jeśli chodzi o skurcze ... to jest to straszny ból ??

Agnes - wiesz co ja nie sądzę, że to gazy. Chociaż nie wiem ... Bo mnie boli na wysokości wątroby, ale z tyłu ! Nie z przodu ! I nie jest to na pewno kręgosłup, bo to tak po prawej strony ... Spytałam o to gina to powiedział, że to nie jest normalne i zapytał czy miałam robione usg jamy brzusznej, a ja powiedziałam, że tak, bo pomyliło mi się z usg robionym dzidziusiowi, który jest w brzuszku ! :D :D :D Na następnej wizycie znowu go o to spytam, bo te bóle są okropne i cholernie dokuczliwe !

Beata no to mnie troche pocieszylas, bo troche mam stracha co do tych boli, zwlaszcza ze pierwsza ciaze od poczatku do konca przeszlam bez jakichkolwiek ubocznych objawow :)
A co do skurczow - jak to moja mama mowi, ze sa osobniczo zmienne :) Nie bede Cie straszyc - na pewno dasz rade...tyle kobiet na calym swiecie rodzi, ze i Tobie sie uda na pewno :) A poza tym sa rozne rodzaje skurczow...ja do szpitala jechalam o 3 w nocy jak skurcze byly regularne co 4-5 minut :) a potem skurcze byly coraz rzadsze, ale za to o wiele silniejsze, a potem rodzi sie dzidzia :) to tak w skrocie :) Bedzie dobrze :)

reklama
Na szczęście rozwarcia nie mam. Szyjka do tej pory była wzorowej długości, skróciła się nagle. Bóle brzucha mam sporadycznie właśnie w dole, nie po bokach, chociaż cały piątek bolał mnie też brzuch po bokach, ból ten przypominał raczej bóle reumatyczne. Coś mi się zdaje, że mój lekarz troszkę za ostro zareagował, choć może to i dobrze, bo gorzej by było gdyby to zignorował. No cóż, idę leżeć, jak kazał, choć ciężko mi się z Wami rozstawać...  :laugh:

Do góry