reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Co do mówienia to Ingusia ślicznie mówi. Najpierw zaczęła mówić po japońsku "dziaaa-ay-ziii-jaaa" itp (chociaż moja teściowa wyraźnie słyszała "dziadzia"  :D :D :D ) a teraz już ładnie po polsku "ja-ja- ja" albo "dada", "ej" itp itd.

Didi czyli w końcu postanowiłaś poczekać jeszcze te 2 tygodnie? Nie jestem pewna bo piszesz, że jeszcze 5 tyg. a suwaczek wskazuje 3 tyg. Też bym tak zrobiła na Twoim miejscu. Jednak sama z malutkim dzieckiem i bagażami...

Sorbuś z wakacjami to chyba się tak nie da. Każdy wydaje $ inaczej i jednemu starczyłoby 20 zł na osobę a drugiemu 100.

Agnes ja o Tobie pamiętam!  :laugh: Bardzo szkoda, że pracujesz... Nawet nie pisałam do Ciebie w sprawie spotkanka (my już w międzyczasie z Ziemzią 2 zaliczyłyśmy) bo wiem że i tak byś nie mogła.  :-[ :-[ :-[ A jak tam sobie w ogóle radzisz z karmieniem piersią i pracą?

Bartyś współczuję teściowej. Może pogadaj z Marcinem o tym jak się czujesz i niech pogada z teściową delikatnie. Jestem pewna, że ona robi to nieświadomie. Jest po prostu dumna ze swojego wnusia i musi się nim nacieszyć. A poza tym może ona chce, żebyś sobie odpoczęła od niego. Ja na przykład czasem marzę o tym, żeby ktoś wziął Ingusię na rączki choć na 5 minut bo ja nawet zjeść nie mogę na imprezach rodzinnych. Nie martw się Anetko, musisz to przeboleć... Masz to szczęście, że nie mieszkasz z teściową i nie wyrywa Ci Kamilka cały czas.  ;)

cdn (ale nie wiem kiedy bo Ingusia się obudziła)

reklama
(h)anka fajnie, że pokazałaś nam Agatkę :) masz śliczną córeczkę :) no i czekam na maila ;)

Natalia fajnie, że już byliście w swoim mieszkanku tylko szkoda, że tak goraco, ale może z czasem jakąś klimatyzacje sobie zamontujecie, goraco będziecie mieli tylko latem za to w zimie stałą temperaturę :)
No i super, że spotkałaś się z dziewczynami :laugh:

Ide trochę ogarnać mieszkanie póki Kacper śpi...

Natalia now iem wiem ale tak pytałam ile wam by wystarczyło mnie to ile bym nie wzieła to by poszło ale tak optymalnie chciałam wyliczyć myslę żę 180 zł na dzień na nas troje wystarczy - bez mieszkania ( to juz zapłacone) i wziełam już dla mai kaszki na cały pobyt i pieluchy chusteczki, proszek i obiadki to myslę że starczy :laugh: :laugh: :laugh:
Natalio mam pytanko - w jakim markecie kupujesz kapieluszki i Huggies czy Pampers ? Ja kupiłam Huggies ale boję się czy nie za małe chociaż wagowo niby dobre od 7-12 tylko jakoś tak na małe wygladają - ale za to z Kubusiem ;D ;D ;D

Bartyś 35 km to półgodzinki drogi niewiele myslę teraz jeżdzimy non stop to szwagirki do szpitala ttakże spoko, zreszta sporo osób z Olkusza pracuje w Krakowie - sama nawet szukałam na spotkanie przyjadę - tylko niech się ten Moskitek i Ketsa odezwą

Paula
w sumie to już się nie martwimy lekarze mówili żęby chociaż do 32 tyg już jest takżę spoko a skurcze jej zatrzymują i nie ma w ogóle to luzik

Mam pytanie czy zmieniłyście już smoczki na te od 6-18 m-cy ????

Witajcie w koncu ze Swarzedza :) :) :)
Ciesze sie bardzo ze wrocilam, chociaz smutno ze nie mam czasu nadrobic i dowiedziec sie co tam u Was...
Teraz bede na pewno czesciej, o ile net nie bedzie wariowal, bo wczoraj wariowal :(

Lece zaraz do albumiku i powklejam zagelge zdjecia..

Asiu - ja na wieksze smoczki przeszlam jakies 2 miechu temu :D :D :D bo byly rozowe :D :D :D hehehe

Joeey - trzymam kciuki, chociaz ja taki spioch, ze napewno przespalam juz Twoj egzamin, ale trzymam juz od wczoraj :)

Natalia a przeprowadzka z ....???? do Olsztyna czy na odwrót i z jakiego miasta bo nie pamietam :-[ :-[ :-[ :-[

Czy któraś z was mieszka na zachodzie - w okolicach Zielonej Góry czy Polkowic ????????

A Wandzia już się przeprowadziła czy jeszcze ????

Ale cie wyczułam hihi :laugh: :laugh: :laugh:

ja kupiłam różowe właśnie te mniejsze a teraz też takie w dwupaku :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
w ogóle to cześć! ;D

Cyprysia mnie tez jajniczek coś pobolewa ostatnio tyle ze ja jeszcze nie miałam @ i myślałam ze to może dlatego ale coś @ dalej nie widać, no i zazdroszcze molestowania bo mój pracoholik jest tak przemęczony ze nawet na to nie ma siły :( a mnie by się chciało ech....

idę ponadrabiać

Do góry