reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Gonia no to chyba musialam przegapic watek z kawa - pewnie dlatego ze jeszcze mnie tutaj nie bylo :) Owocowe herbatki i ziolowe tez lubie - ale umiarkowanie je pijam :) Generalnie najbardziej lubie soki - ostatnio zasmakowal mi taki jeden z czerwonych pomaranczy - produkuje go chyba tylko jedna firma - Costa (przynajmniej tylko ten jeden znalazlam)
A jezeli chodzi o picie, to jestem nalogowcem wszystkiego co gazowane - i moze nie jest to zdrowe, ale pije to w sporych ilosciach - bo po urodzeniu nie bede mogla w ogole tknac gazowanych napojow ze wzgledu na karmienie piersia :) Tak samo mialam w pierwszej ciazy - non stop pilam cole - taka mialam na nia ochote, ze w ogole nie pytajcie :)
Pozdroweczka :)

reklama
Wanda, z kawka to sa rozne opinie na ten temat. Moj gin mi juz dawno pozwolil pic kawke, bo cisnienie mam niskie. Wtedy mialam jeszcze wstret do kawy, ale przeszedl mi, i teraz co pare dni wypijam po jednej lurce. Faktem jest, ze staram sie nic pic codziennie. A herbatka jest gorsza od kawki ;) A juz na pewno mocna ;)

Beatka, ja kiedys stosowalam samoopalacze, ostatnimi czasy zakupilam taki NIVEA z dozowniczkiem - czy on dobry, nie wiem, dla mnie wszystkie samoopalacze sa smierdzace i dlatego przestalam uzywac ;) Uzywalam tez AVON. Kiedys mialam taki SAHARA-to bylo milon lat temu, i on byl na dodatek tani a naprawde super, ale watpie czy gdziekolwiek da sie taki kupic ;)

Magi herbata ??? Az niemozliwe.. A ja wlasnie mocna lubie - ale nie pije i tak za duzo - zwlaszcza jak upaly ostatnio byly, bo sie poprostu nie chce nic goracego pic (dlatego nie rozumiem moich rodzicow-czy upal czy zimno poranna kawa musi byc - ble ) !! Ale dobrze wiedziec, bo przynajmniej nie zwieksze ilosci wypijanej herbaty w jesienne dlugie wieczorki :)
A skoro kawa jest polecana na zbyt niskie cisnienie - to nie dla mnie :) Mam raczej za wysokie :)

cześć dziewczynki, ja dzisiaj umieram... wykańczmy ogródek i wczoraj cały dzień, a to stawialiśmy płot, a to poprawialiśmy polbruk, a na domiar złego o godzinie 18 wzięłam się za sadzenie tuj (i to nie byle jakich bo 140 cm) skończyłam o 1:00 i musiałam jeszcze to podlewać - padam na ryjek, a Misia dzisiaj też chyba odpoczywa, albo postanowiła oszczędzać mamuśkę  ;)
Ja kawy nie piję od chyba 3 tygodnia ciąży, herbaty czarnej też nie, za to uwielbiam mleko, soki (na początku pomarańczowy, teraz wielowarzywne i pomidorowy) i zieloną herbatkę.

Ziemzia bidulko :( wspolczuje ogromnie - wiem jakie prace w ogrodku sa meczace :( Moi rodzice zostawili mi teraz domek pod opieka, wiec mam teraz tez podlewanie razy dwa !!! I w dodatku karmienie ich zwierzatek - po calym dniu pracy nic tylko marze o tym zeby caly wieczor podlewac - chyba troche ususze im kwiatki :)) hehe - cale szczescie dzis jest delikatniejsza pogoda - byc moze oleje dzisiejsze podlewanie i jutro sie za to zabiore :)
A co do trunkow - ale mi teraz narobilas ochoty na mleczko - rano nie moglam sobie wypic, bo musialam dla synalka zostawic - bo on jest wazniejszy :) Ale za to jak wroce do domku - pierwsze co wypije szklanke mleka :)
Buziaczki :)

ziemiza to teraz musisz solidnie poodpoczywać bo nie wolno tak nonono
Ja tak jak wanda kawy nie piję wogóle tylko w sesji jak trzeba było się uczyć, no ale w ciąży nie zaliczyłam ani jednej kawki mimo że sesje były dwie ;D , a herbatkę to tylko jak juz nie mam nic innego do picia albo jak mi woda mineralna bokami wychodzi.

Gabi i tak trzymac :)
Dwie sesje ???? a nie jedna ?? Ja w ciazy mialam tylko letnia - na zimowa jeszcze nie bylam w ciazy :)
I jeszcze raz tak trzymac - nie ma jak dzidzia na studiach :)

wanda ja miałam jeszcze końcem marca egzamin końcowy na dodatkowym fakultecie, bo normalnie to sesja styczeń/luty, czerwiec/lipiec Oczywiscie ;D

Wow...no to sie zachaczylas jeszcze :) No u mnie ciaze liczy sie niby od konca marca, ale my wiemy swoje - miedzy 8 - 10 kwietnia... przykro, bo tuz po zalobie narodowej - ale i przez to zapamietam :)

reklama
Do góry