reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Aha, czy w pracy, jak wychodzicie na badania czy wizyty lekarskie przedstawiacie zaświadczenie z przychodni? Oczywiście dotyczy to mam, które wychodzą w godzinach pracy i wybrały lekarza z kontraktem. Czy tez u Was wystarcza umowa ustna zamiast papierka? Buziaki raz jeszcze, chyba dzisiaj od razu zasnę, a na jutro pogódkę zapowiadali nielepszą.

reklama
Hej Dziewczynki!

Ja znow tylko na chwilke wpadlam, znow nie zdaze wszystkiego przeczytac... :-[ Niestety firma telekomunikacyjna robi nas koszmarnie w konia i wciaz nie mamy ani telefonu, ani internetu (tel mial byc w zeszly wtorek...). No nic, dobrze, ze sa jeszcze kafejki.

Czujemy sie z Malenstwem dobrze - Maly sie tlucze ostatnio wsciekle i coraz mocniej, ale wciaz jeszcze nie bolesnie. :D Sciskam Was wszystkie i Malenstwa mocno, mocno!!!!

Witajcie w nowym dniu!
Goniu, ja wszystko zalatwiam na twarz, tzn. zadnych zaswiadczen itd nie przedstawiam prezesowi. U mnie w ogole nie ma specjalnego problemu w wychodzeniem z pracy, i nikt tez tego nie naduzywa. No moze poza czlonkiem zarządu ;)

Mala zaczela pukac, domaga sie sniadania podejrzewam :) Ide zatem cos zjesc - niestety mam taki nawyk, ze jem dopiero w pracy, i to i tak od czasu staran o dziecko, bo predzej pierwszym moim posilkiem byl obiad o 16 ;) Pa!

Dzień dobry !

Ale dzisiaj fajny dzień się zapowiada ! W końcu deszczyk na Mazurach zawitał ! Taki słabiutki, bo tylko kropi, ale już nie ma upałów! ;)

A ja dziś jakoś dziwnie wcześnie wstałam, bo już o 8,15 ! ;D Wysłałam mężusiowi sms-ki z życzeniami urodzinowymi i teraz wcinam śniadanie ! Dzidzia ostatnio jest jakoś mniej ruchliwa, ale pewnie sobie odpoczywa po akcji w szpitalu ! :D

Gonia, niestety nie pomogę Ci, bo nie pracuję ! ;D

Miłego dnia !

Witajcie :)
Na Mazurach moze tylko pokropilo, ale jesli przyjdzie do Was pogoda z Bydgoszczy to za 2 godzinki powinna byc niezla ulewa :) U nas tak popadalo fajnie i w nocy i nad ranem - tylko czekac az trawniki z zzolklych zmienia sie w zielone :)

U mnie wystarcza zwolnienie ustne - u mojego meza w pracy tez - tzn. nie chodzi o to ze on sie zwalnia, ale on jest w kadrach, a jest sporo kobiet ciezarnych i nigdy na to nie wypisuje sie ani urlopow ani zwolnien... W kazdym badz razie jest to kwestia dogadania sie :)
Pozdrowionka z samego rana :)

Dzięki dziweczynki, sprawdziłam jeszcze i rzeczywiscie, powinno wystarczyć zwolnienie ustne, nie trzeba godzin nieobecności nigdzie dokumentować.

Ulewa u nas w Bydzi była przed chwila nielicha, bałam się czy dojadę do pracy, a teraz pomału przśwituje słonko :)

Miłego dnia wszystkim, już marzy mi się kawka i bułeczka z nutellą ;)

Czesc Gonia :) a Ty kawke pijesz ????
Ja na szczescie tego nalogu w ogole nie znam i nie rozumiem - nie lubie kawy :) Za to uwielbiam dobra i mocna herbatke - najlepiej Earl Grey'a :)
Popoludniu ma sie juz w ogole wypogodzic - tak slyszalam w radio :)
Bulke z nuttella tez bym zjadla albo z miodzikiem :) Ale mam serkiem i szyneczka :)
Pozdroweczka :)

Dziewczyny czy Wy przypadkiem nie pojechałyscie rodzić ?? :D Taka tu cisza, że nie wyobrażam sobie co to będzie w grudniu ! :D

A poza tym to mam pytanie do którejś z Was, tylko nie pamiętam do której ... :o ! Chyba do Oli ... Odnośnie samoopalaczy ! Czy mogłaby któraś z Was coś sprawdzonego polecić ??

Witam.

No dzisiaj pogoda w Bydgoszczy bardziej do życia a nie do leżenia, my juz po śniadanku, właśnie wciągnęliśmy zapiekankę prosto z piekarnika chrupiąca pychotka , a teraz czas na kawusię z mlekiem. Później auto i załatwianie spraw na miescie no i oczywiście przy okazji jakiś sklepik dziecięcy.Mąż to już się boi mnie wypuszczac do miasta bo zawsze z jakimiś fantami wracam dla dzidziusia oczywiście. Gonia to razem pijemy kawkę?

reklama
Wanda o kawie to juz tu sie nieźle napisałyśmy  :laugh: ja w kazdym razie pije w umiarkowanych ilosciach, za zgoda lekarza rzecz jasna i sa to takie slabizny z mlekiem, ale nie rozpuszczalne tyko prawdziwe. Zrezygnowalam z prawdziwej herbaty, bo jest bardziej szkodliwa od kawy, pije tylko owocowe i ziolowe, gl. z pokrzywy, na poprawienie zelaza, z lisci malin-na wzmocnienie miesni macicy, dzika roza - wit.c. dobieram sobie smaki.
donia jasne :laugh: lecimy, swiezutka, pachnaca z mleczkiem ;)

Do góry