reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

a co do tego ze niby lepiej w 7 niz w 8 m-cu to ja tez zawsze o tym slyszalam i jak mi lekarz oznajmil ze mam"ciaze zagrozona"to sie go o to wlasnie spytalam a on mi powiedzial ze to bzdura i ze chodzi  o to zeby jak najdluzej ciaze przetrzymac ,kazdy dzien ma wielkie znaczenie,Z tym 7 miesiacem chodzi o to ze wtedy plucka sa jakies tam a w osmym zaczynaja robic sie sprawne ale jak ma dojsc do wczesniejszegoi porodu to lekarze podaja lek wlasnie na "aktywnosc "pluc.Dawek jest chyba 3 i podaje je sie w jakims odstepie czasu.Kazda dawka jest bardzo cenna

reklama
sorbus.Moja kolezanka miala termin tak jak ja a urodzila juz we wrzesniu.To byl chyba 28 czy 29 tyd.Oskarek lezal 2 miesiace w szpitalu a teraz jest zdrowiusienki,silny chopak.Bedzie dobrze!!

dzieki Cyprysiowa za słowa pocieszenia i linki
No Magda dostała jakieś juz leki na rozwój płucek u maluszka

MOja mama rodzila moich braci w 34 tyg.No ale ze ciaze byly zagrozone to wlasnie dostawala te leki na przyspieszenie rozwoju pluc.No i bylo wszystko ok!Ale rodzila z nia gacetka,ktora nawet raz nie byla w ciazy u lekarza i tez urodzila dziecko w 34 tyg,ale plucka niestety nie byly rozwiniete.No i wiadomo jaka koncowka.Ale Asiu z Twoja kuzynka bedzie ok.W koncu tyle jest nas trzymajacych kciuki,ze musi byc wszystko w porzadku!

o jenki Asiu ale musicie przezywac, a co musi ona bidulka czuc :-[ :-[ :-[ trzymam mocno kciukasy, MUSI BYC WSZYSTKO DOBRZE I MALUSZEK NAPEWNO BEDZIE ZDROWY !!!!!!!!!!

Asiu jak juz jeden lek dostala to juz jest dobrze jakby jeszcze jedna dawnke to bedzie jeszcze lepiej a trzecia to juz git!! Z tego co wiem to tej trzeciej bardzo zadko zdaza podac i jest ok!!

Dziewczyny przesyłajcie mi swoje maile i telefony!!! Czekam bo chce w końcu skończyć tą liste!!!  ;)

bo zaczne wymieniać po imieniu....

Didi,Ana Wy lenichy często jesteście na bb a jeszcze nie przesłałyście mi swoich danych!!!  :(

Chcialam napisac tak z innej beczki ze maluja mi blok!!-w koncu,przyda sie.Mam nadzieje ze balkony tez beda malowac bo narazie je omijaja ale to glupio wyglada.A mam nadzieje ze beda bo jak sie stoi na balkonie to farba na leb leci i dlatego ze bede miala na balkonie przystojnych malarzy

reklama
Do góry