reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Fuczak witaj po przerwie kochana  :laugh: super że do nas wróciłaś  :D my tu bardzo ciepło myslimy o tych które zniknęły i o Tobie też :) jak tak Kacperek się chowa??? czy rośnie z niego mały urwisek??? ;) dobrze, że wszytsko już w porządku ze zdrówniem Kacperka :)

Donia my mamy aparat HP 735 i ogólnie jesteśmy z niego zadowoleni, ale w porównaniu do teraźniejszych aparatów to już jest prawie dziadek  ;D kupiliśmy go zaraz po ślubie i wtedy wydawał nam się super :) no ale wszystko tak szybko idzie do przodu, że teraz przydałby się jakiś lepszejszy  ::) ale najważniejsze, że wogóle jest i robi zdjęcia  ;D

Dziewczynki dziękuję za odpowiedzi w sparawie Cerazette  :D narazie będe musiała ich spróbować, ale potem wróce do Cilest.

Magdamaj co za pomysłowość!!!  :D

Didi ja @ mam już od stycznia, więc teraz też pewnie się nie obejdzie bez nie, ale pewnie będę miała tylko plamienia tak jak mi ginka mówiła  ::)

Cyprysiowa a Kacperek to co ??? jakiś gorszy czy co że życzonek nie dostał :( ;)

No to nareszcie nadrobiłam i ide zobaczyć co Młody tak się drze :)

reklama
jeny niezauwazylam Kacperka ale ja niedobra ciocia :-[
KACPERKOWI WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE,DUZIO KOLOROWYCH ZABAWECZEK !!!!!!!

Czesc To ja jestem chyba @-rekordzistka,bo dostalam ja zaraz rowniusienki miesiac po porodzie.Jeszcze mi te poporodowe do konca nie minely a tu buch i balam sie ze mi sei cos pororywalo i chcialam na pogotowiej jechac,ciekawe co by mi na @ poradzili.

Ja pomimo wielu nieprzychylnych zdan na ten temat zdecydowalam sie na zastrzyk Depo-prowera.Tez mialam jakies plamienia ,ale juz minely,nawet okrs mi minal,nie wiem .Mooze ten zastrzyk nie dziala i moze jestem w ciazy.Teraz to bym sie zlamala,ale mysle ze to moja paranoja!

Co do wczorajszego porodu Zanetki tez ogladalam.W tym domu to tak sie zachowywala jakby juz parte miala.Ale jak sie wydzierala na porodowce i powiedzialam do Pawle:Coz ona sie tak drze???A Pawel mi na to ze ja sie tak samo darlam,a myslalam ze cichutki porod mialam:)

Wszystkiego co najpiękniejsze dla Albercika, Kubusia i Emilki i Kacperka z okazji 5 miesięcznych urodzin

MAGDUS Jako zacofaniec w nowosciach antykoncepcji pytam sie ciebie o ten zastrzyk :) jak,gdzie i ile ???
Nie martw sie najszybciej to pewnie zajde ja bo tabletek niby nie moge,tzn. moge na wlasna odpowiedzialnosc ale raczej wybioram zdrowie.Ten zastrzyk to pewnie tak samo chormonalne jak tabletki albo i bardziej ale powiedz jak czesto go robic itd.-Kurcze ale ja naprawde zacofaniec jestem.

jeszcze chcialam dodac ze wtedy karmilam Hanie co 2 h w nocy no a w dzien to jeszcze czesciej,az miala kolki ::) ::)

ten zastrzyk to chyba nie jest zadna nowosc moja ssuczka kiedys dostawala zeby cieczki nie miala ::)a biore go co 3 miechy .Zaplacilam za nniego 18 zl i starcza na 3 razy spokojnie.Mowia ze cos podobno potem trudno w ciaze zajsc,ale jaa na razie wcale nie chce zajsc w ciaze,a po karmieniu przejde na tabletki jednak.Bo tak naprawde ten zastrzyk ma przy okazji jakies dziALAnie antykoncepcyjne,bo to lek na jakies inne przypadlosci.Jak przeczytalam ulotke to sie przestraszylam bo wogole nie rozumialam o czym tam pisza,ale przeciez moj ukochany pan doktor nie chce dla mnie zle ::) ::)

reklama
Wróciłyśmy z działeczki, fajnie było, ale się skończyło. Oczywiście ja znów nie w temacie, ale taki mój los.

Życzenia dla 5- ciomieśieczniaków, dużo słoneczka, ptasiego mleczka i gwiazdek z nieba

Paula byłam wczoraj w pracy z podaniem o wychowawczy.Wieczorkiem podeśle ci co napisałam, ale to nic wielkiego, po prostu jednym zdaniem "Zwracam się z prośbą o udzielnie mi...." Dyrekcja mi podpisała, teraz czekam na podpis miłościwie nam panującego p.o. Cezarego Ale dyrekcja się smiała, ze nie mogą mi nie podpisać zgody, bo by ich Giertych z siekierką potem ganiał. I do końca roku posiedzę sobie w domu. Fajnie było tak sobie przyiśc i wszytskich odwiedzić i musze powiedzieć, że troche za nimi tęsknie, ale bardziej bym teskniła za Gabrysią gdybym wróciła już do pracy.

Co do @ to u mie też cisza na razie, i oby tak jak najdłuzej. Ginek moj stwierdził, że pierwsza @ pojawia się najczęściej w okolicach 6 miesiaca po porodzie, ale człowiek to nie podręcznik do medycyny i u każdego wszytsko się rozgrywa indywidualnie. No ale kazał mi isę pokazać po tych 6 miesiacach.

Pozdrawiamy wszystkich, będziemy zaglądac od czasu do czasu, ale na razie sprzątamy, a potem idziemy na naszą gimnastyke i spacerek.

Do góry