reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Natalia ja jestem ;D ;D ;D

ale zaraz chyba znikam tylko jeszcze zajrze na inne wątki ;D

Wandzia to my podobne leniuchy jesteśmy ;D ;D ;D u mnie tez niezbyt idealnie, jakos przed ciążą mi to bardziej przeszkadzało a teraz se wole odpocząć jak mam chwile, mojemu mężowi to na szczeście nie przeszkadza, zawsze uważał ze za często sprzątam ;D ;D

ja tez jeszcze nic nie dostałam a ankiety wypełniałam ale mnie tez chyba połozne nie lubiły tak jak i aOli ;D

reklama
Natalia - Twoja Ingusia to odsypia pobyt tesciowej ;D ;D ;D ;D A Ty sie dziwisz :p

GochnaR - no za to mojemu mezowi przeszkadza balagan strasznie ;D Taki pedancik z niego troche, ale tez nie przesadnie ;D Wszystko z umiarem :)

Ola - jak juz pewnie pisalam, ja zaczelam regularnie ogladac LOST od polowy 1 sezonu jakos, i teraz nadrabiam zaleglosci... jestem po pierwszych siedmiu odcinkach - o rany, ale ta Kate sie uganiala za Jackiem jak glupia normalnie ;D ;D ;D Jaka mam z niej zwalke ;D

Natalia na ZUSie sie niestety nie znam :(
a może pogoda jakas senna jest ??? moja Ida tez dzis spała długo, juz niestety sie obudziła i marudzi ;)

Wandzia u nas to raczej ja zawsze byłam pedancik ale dziecko juz mnie wyleczyło ;D

siemanko my dziś na spacerku nie byliśmy wystawiłam małą na balkon i ona sobie tam 3 h spała a ja sobie cały dom od góry do dołu wysprzątałam łacznie z oknami a jak wywietrzyłam   ;D jak mamy teraz czysto i pachnąco
karmie terza małą to za wiele nie napisze jeżli chodzi o mężów to mój zajmuje się małą super co prawda w tygodniu to mało ja widzi bo przychodzi chwile pzed kapaniem  :mad: ale za to wekend wszystko nadrabia mam nadzieje ze to sie mu nie zmieni nawet po ostatniej sobocie jak mała miałaz zły dzien i nic jej nie pasowało żartował ze musi mi podwyżke dać bo mam miłą ale ciężką prace  :laugh:
w tygodniu za to same siedzimy całe dni i musimy sobie same radzić ze wszystkim

Klusia ja też jeszcze nie dostałam a wypełniałam  ::) ::) ::) ale z tego co wiem to chyba ok5 miesiąca sie dopiero coś dostaje

dziewczyny te którym mężowie nie pomagają świętą prawdą jest to że trzeba ich za kazdym razem chwalić tacy
dumni wtedy są  :p :p ja tam chwale nawet jak nie do końca jest coś po mojemu ale to go mobilizuje do wiekszej pomocy
do kąpieli to ja zawsze czegoś zapomne ale paweł zawsze o wszystkim pamieta  ;D
Amelka super że maleńkiej nic nie jest dobrze ze poszłaś to sie uspokoiłaś

Bylismy u lekarza i znowu najprawdopodobniej panika znowu a wiec:
pani dr powiedziala ze najprawdopodobniej ta wysypka jest np.od ulewania(kwasow zoladkowych a ulewa dlatego ze z niego straszny zarlok(co widac)ale dala nam puszke mleka dla alergikow co na recepte jest 2 razy drozsze niz zwykle(dostalismy za darmo ;D)i mowila ze jak chcemy mozemy dawac mu te i zobaczyc czy wysypka zniknie.
przyszlismy do domu,zrobilam malemu mleczka,sprawdzajac czy nie za gorace wnet nie zwymiotowalam!!!!takie ochydne ze nie da sie tego opisac,jakies takie slone i na dodatek czytalam sklad a tam same oleje(slonecznikowy....)fuuuuujjjjj.powiedzialam ze wierze lekarce na slowo i mu tego nie podam za zadne skarby!!!!

kiedys rozmawialam z jakias mamusia,ktora byla obciaona zwiekszonym ryzykiem zachorowania na raka i rozmawialysmy o tabletkach anty .moja skleroza nie pozwala mi sobie przypomniec z ktora z was rozmawialam.zainteresowana prosze o kontakt :p

didi bylas kiedys u gina na pielegniarskiej??

Cyprysiowa to ja jestem obciążona ale ze na razie nie miałam czasu isc do lekarza to nie mam nowych wiadomości a sama jeszcze nie wiem czy na tabletki sie zdecyduje...... ::) zobaczymy podejscie drugiego lekarza bo właśnie zmienia

m.Cyprysia - ja tez wierze na slowo ze to mleko jest ohydne !!! jeny jaki ja sie ciesze ze mam cycuszki pelniusie po obrzezek ;D ;D ;D
ale cos mi mowi ze bede zmuszona temu mojemu zarloczkowi szybciej niz Wiktorkowi zaczac podawanie sztucznego mleczka !!! Z Wikim kojarze ze jakos w 5 miesiacu wstawilam nowa butle mleczka sztucznego oprocz cycusiowego ;D

A tak w ogole to my czekamy teraz na tatusia i jak on juz wroci to pewnie znowu weekend do tylu !!!

ketsa ja dzis bylam sie rejestrowac i rozmawialam z lekarzem o tabletkach i cytuje:
" nie ma zadnych przeciwwskazan zeby przepisac tabletki,na ulotkach nie ma takiego zakazu chyba ze pani sama mialaby raka a nie rodzina.a to czy pani bedzie je brala to jest pani wybor.czy woli pani miec komfort zycia seksualnego i byc bardziej zagrozona(wedlug mnie)czy miec 8 dzieci ale miec komfort psychiczny ze uwolnila sie pani od raka"
nie wiem co o tym sadzic bo nie znam tego lekarza,jeszcze nigdy u niego nie bylam,chyba poczekam na przyplyw gotowki i pojde do mojego prywatnie i jego sie poradze bo jemu jakos bardziej ufam.

reklama
Ja też wypełniałam ankiety, dostałam dwie paczki przy wyjściu ze szpitala ale do domu nic niedostałam ;) jedyne co to dzwonia do domu z propozycją ubezpieczenia dziecka ::) strasznie to irytujące ::)
O ZUS-ie to ja też nic niewiem :p nikt nic o nich nie wie ::) temat tabu ;D ;D

Wogóle dzis się dowiedzieliśmy, że Damiana siostra bedzie miała córeczkę :D :D ma termin na 21 maja, poza tym nabawiła się cukrzycy bidulka i narazie leży w szpitalu :( mam nadzieję, że do poniedziałku wyjdzie, bo niewidziała jeszcze Weronisi :)

Do góry