reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

a my zapisalismy sie na basen - bedziemy chodzic od 30 marca jak malutka skonczy3 miesiace i akurat wtedy zaczyna sie nowy kurs
woda w basenie jest ozonowana. znajomi juz tam chodza z ich Julecza od 3miesiaca jej zycia i sa zadowoleni :)

kurcze troche sie boje ale jest jeszcze troche czasu no i dopytam pediatre co i jak :)

reklama
Magdamaj super! Ja tez sie pytalam na naszym basenie ale nie robia tam cwiczen dla niemowlaczkow, ale popytam jezcze na jakis wiekzych basenach, bo to super sprawa!

Wiolus - sprzecik - monitor oddechu w naszym przypadku warty kasy! Tym bardziej, z to jest 2w1 - monitor + niania elektryczna.

No i dzieki dziewczynki za gratulacje! :D Mysle ze teraz mam tego mleka tak akurat. Spoko wystarcza na dzien, ale nie ma az tyle zeby odciagac. Grunt, ze nie musze juz dokarmiac! :laugh: Czy na Waszych sztucznych mlekach tez pisza, zeby zluzyc do 4 tyg, po otwarciu? Troche mi szkoda wyrzucac, skoro jeszcze prawia cala pucha, ale tez nie chce Dzidzi zaszkodzic!

Hejka! Tu niewyspana Natalia. :mad: Wiecie, że moja kochana teściowa mnie dziś w nocy o 3.00 obudziła bo jej się telewizor włączał i wyłączał w nocy? (stan czuwania oczywiście czyli czerwona diodka) Obudziła mnie, żeby zapytać co się dzieje! No cholera co to może być? Duchy pewnie czy cóś! Oczywiście prąd wyłączyli, i potem zaraz włączyli i tak w kółko. Trzeba być nieziemsko bystrym, żeby na to wpaść... Nie wiem co jej dało to, że mnie obudziła. Ja oczywiście godzinę się przewalałam po łóżku bo mi alarm pikał - włączył się tryb awaryjny. Ale jestem zła! :mad: :mad: :mad:

Poza tym moja córeczka mnie zdradziła. Wczoraj spędziłam z nią może godzinkę + czas na karmienie i przestaję być już dla niej najważniejsza. Wczoraj w ogóle nie chciała się do mnie uśmiechać, a jak tylko zobaczyła babcię to od razu buźka roześmiana na maxa. :-[ Miałam już łzy w oczach... Tak cholernie mi przykro... :-[ :-[ :-[

No to się wyżaliłam. Idę powoli karmić. Dziś mnie tu nie będzie, jutro pewnie też nie, bo mam tyle pracy, że nie wiem za co się złapać. Papatki.

Czesc kobietki

meldujemy sie z rana..:)..Al wyspany ze hoho..teraz siedzi i bawi sie pajacykami przyczepionymi do lezaczka..:)..a mama niewyspana idzie na sniadanko..:)

Natalia ..fajana masz tesciowa..moze medium jest i datego ma jakis zwidy..:D...ja juz sobie zaplanowalam ze popoludniu sobie odespie..

Natalia - bidulko, bardzo Ci wspolczuje, ze nie mozesz tyle czasu z coreczka spedzac ile bys chciala, ale i tak masz wielka przewage nad kazdym innym - to Ty masz cyce pelne mleka dla Ingusi, nikt inny!! ;)

Cześć mamuśki :)
Nathalie nieprzejmuj się tak ;) Weronika smieje sie od ucha do ucha jak tate widzi i do niej gada, mimo iz ja spędzam z nia najwięcej czasu :p
Strasznie zimno dziś, narazie na termometrze jest -12 st. brrrr aż niechce sie wychodzić :(

Paaricia cyca też wczoraj zdradziła - karmiłam ją po kąpieli i po 15 minutach wypluła cycka i sobie piąstę do buzi zaczęła wpychać. ;)

Dziś na szczęście uśmiechała i śmiała się do mnie chyba z 10 minut bez przerwy! Odrobiła straty za wczoraj, bąk niedobry. ;)

Paaricia u mnie na kartonie od mleczka było napisane - 6 tygodni, a na drugim 4 tygodnie. Moim zdaniem nie warto ryzykować, tzn. kilka dni tak, ale nie dłużej, przecież zdrowie naszych Maluszków jest najważniejsze :)

Cześć mamuśki ;D
Pati jeśli chodzi o sztuczne mleczka to ja miałam NAN i też na nim pisało żeby zużyć ale w ciągu 3 tyg od otwarcia i stoi prawie cała puszka ::) tak myślałam że kiedyś z niej blok zrobię ;) ale pewno się ne doczeka bo zani będę mogła blok wtrynić to upłynie dużo wody chyba ::)
Natalia ale masz przebojową tą teściową ;D kobieta przechodzi sama siebie ::) No i fajnie że Inga już sięna mamcię nie gniewa i uśmiecha ślicznie ;D

reklama
Witam :)
My juz wstalysmy, ale jakos tak leniwie - przynajmniej ja :(
Gabi - ja juz blok jadlam po porodze i to nawet sporo :) W koncu mielismy co tydzien imprezke jakas urodzinowa, a teraz w sobote na dobitke Wiktorka imieniny ;D (o ktorych zreszta nikt z rodziny nie pamietal !!! ) A jako ze Wiktor uwielbia blok, bo musial byc obowiazkowo na jego urodzinki, a potem bonusowe porcje z ktorych ogromnie sie ucieszyl ;D
I tez uzywalam z Wikim NAN (ewentualnie Gerbera) i tez pamietam ze jest jakas data od otwarcia...

Natalia - pogratuluj tesciowej i powiedz jej ze nastepnym razem niech Cie budzi w naglych sytacjach np. jak wyladuja Wam w pokoju kosmici ;D ;D ;D a nie ze lampka od TV sie wlaczyla ;D

Do góry