reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

reklama
Hehe Beatko to chyba magdzie masz podziekowac Baetko no ale Ci sie nie dziwie bo kazda tu rwie sie z pomoca na odpowiedz ze czasami trudno sie pomylic
a co do kolek to naturalnie daje jej sab simplex juz mi sie konczy druga buteleczka i mam nadzieje ze 3 nie bede musiala zamawiac.

Nam na kolki pomógł Sab simplex. Nic więcej.

Beato, moja córa też krzyczy i piszczy na całą chatę,tak że wszyscy się śmieją, ale niestety nie łapie jeszcze zabawek, chyba że odruchowo, ale nie ma w tym jej woli. Z siadaniem u niej to samo, rwie się, gdy zlapie się ją za 2 rączki. Fajne te nasze dzieciaki.

Acha, co do jedzenia to, mimo że karmię piersią, nie jestem na jakiejś drastycznej diecie. Początkowo jadłam same jałowe i lekkostrawne rzeczy, a i tak miała kolki. Gdy skończyła miesiąc zjadłam mocno doprawiony placek po węgiersku, bo doszłam do wniosku, ze i tak codziennie placze. Natomiast po placku 2 dni ciszy... Bez kolki. Pozwalam sobie na pizzę i inne takie, ale z umiarem, w rozsądnych ilościach. Dzisiaj zjadłam pierwszy raz frytki, bo miałam straszną chęć, zobaczymy jak mała to przyjmie. Myślę, że nie ma co przesadzać z dietą, bo to coraz większe dzieci i poznaja nowe smaki za pośrednictwem pokarmu mamy, a poza tym szczęśliwa mama, to i dzidziuś szczęśliwy.

aOla, jak Twoje dziecię się czuje???

Sorka, rzeczywiście się pomyliłam. Aż mi głupio! :-[

Tak to Magdzie miałam podziękować! ;D

Martula - to fajnie, że nasze dzieciątka rozwijają sie w podobnym tempie... :laugh:

Zastanawia mnie dziewczyny jedna sprawa: któraś z Was napisała, że trzyma butelkę w podgrzewaczu na jedyneczce w nocy i że woda jest w sam raz! Ja właśnie wstawiłam butlę na próbę i kurcze ta woda po pół godziny była za ciepla! A też mam podgrzewacz aventu...Dziwne to! :p

Toś mnie zaskoczyła Beato, za ciepła??? Mam podgrzewacz Nuc, ale zaraz to wytestuję (mimo, że piersią karmie), z ciekawości.

ja karmie piersia i tez na poczatku jak martula jadłam baardzo! dietetycznie ble
ale odwazylam sie poeksperymentowac i Majeczce nic nie jest nawet nabial czasem sprobuje (a podobno ma skaze bialkowa) i tez nic sie nie dzieje
co do tych zalecen dietetycznych typu zero cytrusow selera cieleciny nabialu etc to wydaje mi sie ze trzeba wszystko z umiarem
od czasu do czasu pogryzam sobie mandarynke jem nabial doprawiam dobrze obiady jem smazone roznosci i malutkiej nic nie jest :)

wiec herbatka z cytrynka - mysle ze mozna spokojnie sprobowac i obserwowac kupki :)

Beatko - no problemo!

Martula daj znać jak przetestujesz...Bo w tym aventowskim trzeba trzymać dopóty dopóki światełko nie zniknie. A jak trzyma sie dłuzej to dalej grzeje...I tak po poł godziny jest ta woda za ciepła... ::)

reklama
Beata, na jedyneczce gorąc... Na całe szczęście można dać mniej niż 1, bo mam takie pokrętełko. Także jakoś trzeba kombinować.
Magdamaj, witaj w klubie eksperymentujących matek karmiących.

Do góry