reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

pijecie herbate z cytryna??
my wrocilismy juz ze spacerku.kupilam malemu kurteczke i niestety jest za mala :( na dlugosc nawet za dluga ale rekawki sa za ciasne i raczek nie przeloze.cale szczescie ze moge oddac.

reklama
Fajnie, że wszystkie chcecie się spotkać. Takie spotkania to naprawdę super rzecz. My w zeszłym roku byliśmy na ogólnopolskim zjeździe berneńczyków w długi weekend majowy, też wszyscy ludzie byli z forum (dla miłaośników ras szwajcarskich). Było fantastycznie!!! Mieszkaliśmy w domkach w ośrodku pod Bydgoszczą, po kilka osób w każdym domku. Wieczorami robiliśmy sobie imprezki albo ognisko, a w dzień chodziliśmy na spacerki albo kąpaliśmy się z naszymi pieskami w rzece. Jeden facet zorganizował nam nawet wystawę i zaprosił sędziów z Danii.

Będę się z tą koleżanką widziała za tydzień we wtorek i wypytam o szczegóły. Nie wiem jak to było z tym sponsoringiem, czy zasponsorowali im cały wyjazd czy tylko gadżety. Wiem na pewno, że byli ludzie z gazety i robili im zdjęcia.

Mamo Cyprysia ja nie jem cytrusów ani miodu (podobno uczula).

Ja też cytrusów nie tykam, nawet cytryny w herbacie. Tylko sok malinowy. Nie mogę pić mleka, bo mała od razu ma wysypkę...A spotkanie ogólnopolskie bb to byłoby coś.

dziewczynki to sie nie dziwie ze chorobska was biora jak tyle zdrowych rzeczy nie mozecie jesc... :-[ czyli o dupe potłuc moje rady...

ketsa no ja sie wlasnie zdziwilam ze radzisz herbatke z cytryna.nawet sobie pomyslalam ze sie w szpitalu przeslyszalam i tak naprawde mozna cytryne i nawet zaczelam sie cieszyc a to tylko ty taka odwazna ze probujesz cytrusow. ;D

mCyprysiowa no ja taka madra jestem bo sztucznym karmie :p tak ze róbcie wszystko na odwrot jak ja mowie i powinno byc git ;D

Czesc przelecialam przez wasze posty ekspresem, bo boje sie ze Ola sie zaraz obudzi
Natalko ja tez bym sie wkurzyla z tym umawianiem !!!!
A tak wogole to zdiecia cudo cudo cudo !!!
Wandzia ale Ci zazdroszcze chcialabym zeby Olunia tak spala ona niestety wczoraj to poszla spac o 24.30 wogole to szkoda gadac bo padam czasami ze zmeczenia
Beatko ja ponoc tez mam nadzerke tak mi powiedzieli w szpitalu ale jeszcze nie bylam u lekarza wybieram sie na dniach i jestem ciekawa co mi powie
Moja Olunia to juz bardzo ladnie stara sie gaworzyc a moze juz gaworzy ??? niewiem bo mam 1 dziecko ale jako najstarsza grudnioweczka a raczej listopadowka to rozwija sie ponoc wspaniale.
Nawiasem mowiac to pisze tego posta i energia mnie rozpiera ze zlosci bo wlasnie szybko sobie pranie zrobilam chce powiescic i co? sznury mi poszly w laziece i teraz niemam co z praniem zrobic maz w pracy i tak to teraz wisi  :mad:
Co do becikowego to dostalam 2 tysiaczki z tego tysiac juz spokojnie lezy sobie na kacie a drugi mam dostac od Panstwa do konca miesiaca narazie nie mamy z mezem planow co do kasy ale bardzo sie przyda :)
Co do cytryny to ja wlasnie pierwszy raz pije cherbatke z cytrynka i zobaczymy.Z reszta moja Ola ma dziennie kolki a ja sie bardzo staram w stosunku co do mojej diety wiec zauwazylam czy cos zjem czy nie to ona i tak ma kolke :(

Hejka dziewczynki!

Ale dzisiaj jest nieruchliwy dzień! ;D ;D ;D

Ja też jestem jak najbardziej za spotkaniem wszystkich forumowiczek! Tylko obawiam się, że z dzieciaczkami to by było niezbyt mozliwe...No chyba, że jak bedą juz większe! ;)

Natalia - nie znoszę jak ktoś się umawia i nie odwołuje spotkania, nie toleruję tez spóźnialstwa! Co za ludzie! :p

Wioluś - a czy podajesz coś córeczce na kolki? Nam bardzo pomógł sab simplex, a rewelacyjny jest podobno debridat (pomógł mojej chrześnicy i nie tylko...)! Moze spróbujesz?

Kurcze zazdroszcze Wam z jednej strony tych diet...Tego, ze macie tyle ograniczeń. Ja wpylam normalnie wszystko: pizza, chińszczyzna, mc donald i myślę, ze bedzie ciezko mi pozbyc sie tych dodatkowych kilogramów po ciąży... :-[

W ogóle to musze Wam sie pochwalic, że Mikołaj juz normalnie krzyczy na całe mieszkanie. A-gu to dla niego juz normalka! Łapie rączkami np grzechotke jak mu ją umieszcze przed oczkami. I...nie wiem czy to normalne, ale jak go złapie na raz za obie dłonie to on chce juz siadac! Tak dobrze trzyma głowe i normalnie az rwie się do przodu. Ja wtedy puszczam rączki, bo boje sie, ze mu moze sie krzywda stac, a on wtedy w ryk, że chce siadac. Normalnie jestem w szoku... :laugh:

I jeszcze dziewczynki jak mozecie to napiszcie mi prosze dokładnie jak robic masaż tego oczka. Bo maly ma co jakis czas zaszklone oczy i mu ropieją i zaczynam sie bac. Bo zabieg opisany przez Bartyś wydaje sie straszny.... :p

Kurde, ale wysmoliłam posta. Ciekawe czy ktos go przeczyta... ::)

Beatko wczoraj byłam u okulisty i juz wszystko wiem:
jak dzidzi ropieja oczka i lzawia to ma bidulek zatkany kanalik lzowy

wiec musisz robi tak:

myjesz raczki sobie i kladziesz dzidzi palec przy wew. kaciku oka i stosunkowo mocno naciskasz jadąc placem w dół tak do połowy noska
i tak 10 razy 3 razy dziennie
my po masazu kropimy kropelki antybakteryjnymi ktore nam zapisala

tak swoja droga to idzie koniecznie do okulisty
3 mam kciuki ze wam sie kanalik odblokuje!!!!!

reklama
Co do cytrusów to ja już piję sobie herbatkę z cytrynką od 2 tygodni... oczywiście nie codziennie ale tak co 2 dzień jedną... spróbowałam też już mandarynki, tzn połowę...alllle była pycha :) Kubus to zniósł dzielnie ;D

Do góry