reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

magdamaj pisze:
Wanda a ja teraz z zupelnie innej beczki - czy twoj drugi porod byl latwiejszy niz pierwszy? wszedzie mowia ze kolejne to juz luzik.. prawda to? mysle o sobie perspektywicznie i chce sie nacieszyc ta mysla ze drugi to pojdzie szast prast :)

Madziu - jezeli o mnie chodzi - prawda :) Drugi porod to pikus :) Ale znam kobite, ktorej 4 porod byl najgorszy :) wiec bardzo roznie to chyba bywa :) Ja mialam bardzo ciezki porod z Wiktorkiem, bo kleszczowy, wiec kazdy kolejny musial byc latwiejszy ;D ;D ;D No w kazdym badz razie na porodowke szlam z przekonaniem ze poprostu musze sie tak zaprzec zeby szybko i latwo urodzic :) No i nie dalam sie polozyc, stalam caly czas a w czasie skurczy przyspieszalam sobie rozwarcie kucaniem ;D ;D ;D no i jak przyszly skurcze parte, to tak sie zaparlam, ze polozna krzyczala ze mam tak mocno nie przec bo dziecko zmecze ;D ;D ;D no normalnie tak zle, tak niedobrze - przy Wikim krzyczala ze mam przec i ze w ogole nie pre ;D ;D ;D hehehe No ale generalnie porod drugi - super luzik :) a Paulinka wcale nie mala byla, bo 3880, a Wiktorek mial 3120 :)
aaa i jeszcze jedno slyszalam - ze wieksze dzieci wlasnie latwiej sie rodzi, bo podobno maja wiecej sily sie przepychac :)

Ale Ci dalam lekturke do czytania :)

reklama
Cześć laski!!

Mój pierwszy poród wcale nie był najgorszy, na 4 się nie piszę ;D Mimo, ze karmię piersią zamierzam w 4 miesiącu wprowadzic zupki itp. Powód - w 5 miesiącu wracam do pracy :( A dzidzi też się coś od życia należy, nie tylko samo mleko... :laugh:

Moskito pisze:
Więc pamiętaj magdamaj - omijaj 4 poród - wal od razu piąty ;)

nie no Moskito, ja Cie chyba dzis udusze :p hehehehehe no nie moge z Ciebie no !!!! Nie pisz Ty takich tekstow, bo mi Pauline obudzisz no :p hehehe

martula - proponuje zaczac wprowadzac mimo wszystko od 5 miesiaca - przynajmniej inne pokarmy niz mleczko !! Jednak zoladeczek musi sie stopniowo przyzwyczajac :)

Amelka22 - to odradzam seks przerywany - stad sie wzial Wiktor - chociaz do konca to tez nie wiemy jak, bo zdazylismy :p

Moskito jejusu to ja juz nigdy za prasowanie sie nie wezme

Wańdzia jak powyzej normy to siłownia i dieta 1000 kalorii
                        no a jak chodzi o seks przerywany to nie polecam u nas sie to nazywało " nie do środka" i co prawda  całkiem niezłe dziecie z tego wyszło ale to tylko jak ktos lubi niespodzianki

reklama
A gdzie tam martula nie słuchaj Wandzi,od razu żurek z ziemniaczkami i białą kiełbaską ,a na deser schabowy ;D ;D ;D .
Wandziu właśnie w tym sęk że przerywany.Ale by było jajo ;)

Do góry