reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

witajcie mamcie
My dzisiaj byliśmy na szczepionku dostał wzw i 5w1 dzielny był i bardziej płakał jak go ubierałam niż jak go piguła maltretowała ;)
No i wiecie co mój syn przybrał w 2 tyg 0,5 kg na wadze i waży już 5300 ja jestem w szoku bo myślałam żę mam kryzys laktacyjny i że on się nie najada a tu proszę ;D no i usósł 3 cm i teraz ma całe 58 ;D rośnie jak na drożdżach bo przecież taki malutki był jak się urodził 3kg i 50 cm
zaraz sobie ponadrabiam grudzień wreszcie bo maluszek śpi ::)
aaaa i zapomniałam się pochwalić że wreszcie się w nocy wyspałam mimo tego że musiałam się zwlec o 7 ;D ale nie zapeszam tfu tfu :laugh:

reklama
Paula na usg główki musisz się pospieszyć bo jest robione przez ciemiączko a ono już kostnieje u nas np.teraz 1x1,5cm a było 2,5x2,5cm
Joeey jaką Twoja adulka ma śliczną spódniczkę i gajowskie walentynkowe rękawiczuszki ;D
Pati hmm no może coś masz tam nie tak bo mnie nic a nic nie bolało a pierwszy raz był dokładnie jak minął 6 tydzień mąż strasznie pilnował hehe tego 6 tyg no i spróbowaliśmy i było jak za dawnych dobrych czasów a powiem nieskromnie że nawet było lepiej ;D więc teraz seksik wrócił do porządku dziennego ;D hehe a dzisiaj Walentynki to może będzie coś extra 8) A odnośnie szycia krocza to ja byłam cięta i to całkiem całkiem bo miałam 5 czy 6 szwów więc nie tak mało i ta ranka była spora ale już jej nie ma na szczęście i nic już mnie nie boli ani ani ::) a u lekarza nie byłam bo nie miał kto z małym zostać

Gabi - ales Ty nieskromna no :p hehe :) Zazdroszcze, bo mi narazie nie bylo za fajnie - tzn nie bolalo, ale bylo daleko do szczytowania ze tak sie wyraze - no ale to tak jest z gumka :( a w ten weekend juz mozemy bez, bo pigulki biore, wiec luzik - zobaczymy teraz ;D

witam

na hemoroidy polecam maśc z Herbapolu cos na H... chyba to ta o której pisała Natalia mnie pomogło

i koniec pisania
mama jeśććććććććććććććććććććććććććć

Ja już @ mam :(, jestem po pierwszej tydzień temu...

Co do bólu, ja byłam nacinana w 2 miejscach i miałam ok. 8 szwów, teraz jest wszystko ładnie zagojone i nic nie boli, co prawda przytulania jeszcze nie było, ale badanie gin i cytologia i nic a nic, dłuższe chodzenie też nie daje mi się we znaki

Barometr super!

Hemoroidów nie miałam...

Gohna - ziew rewelacja, a to drugie zbizenie ;D ;D ;D ledwo nos zmiescil sie w kadrze :) super zdjecie - tylko nie mysl ze chodzi mi o to ze taki wielki nos ma, ale ze takie zblizenie jest mocne to tak fajnie wyszlo :)

Ola - dzieki za odpowiedz w sprawie hemoroidow - chyba sobie cos jednak bede musiala kupic... znowu zrobilam zakrwawiona kupke i to nie po buraczkach ;D no i troche bardziej bolalo niz wczoraj :(

A jesli chodzi o krocze, to ja mialam chyba rewelacje, bo wlasciwie w ogole nie bolalo, od poczatku moglam siadac spokojnie i zaraz po kilku dniach juz latalam na zakupy :)

wandzia wez w lapke lusterko i latarke ;) i poszukaj skórek, musza tam byc, bo to wlasnie hemoroidy. jak nie ma to idz do lekarza bo to moze byc np. krwawienie z jelit. u mnie tez nieraz duzo krwi w kibelku... :-[

Hejka

My wstalismy dzisiaj o 11  ;D i powiem wam szcze rze ze przez te osiem tygodni to tylko raz czułam sie niewyspana ;D naprawdę nie jest zle

Starszy syn na zajęciach w swietlicy żeby mu sie nie nudziło w ferie w domu, a my się bawimy i myślimy co tu zrobić na obiad jak tatko wróci z Poznania,

Wieczorem kino i kolacja w Karczmie Rzym ;D a co w Walentynki mozna poszaleć nie?

Dobrze ze mnie cięli i nie mam takich problemów z kroczem i szwami ;D

Jednym jestem tylko zawiedziona mówia ze jak sie karmi piersią to sie chudnie łatwiej bo dziecko wyciąga  ;D :D miałam nadzieję ze oprócz tych kilosów które nazbierałam w ciąży  to jeszcze coś zgubię a tu nic  ;D ale to chyba moja wina bo słodycze mnie lubią i z wzajemnością ;D

Hemoroidów też nie miałam to nic nie pomogę ::)

reklama
och my biedne dziewczynki

mnie tez szyli i jeszcze sie nie kochalismy - troche strach przed bolem. pojde w tym tyg do gin to sie okaze.
co do hemoroidow to po porodzie mialam tam taka jakby gulke-ogonek i powiedzialam do lekarki ze ani chybi mi hemoroidy wyskoczyły ale on powiedziała ze to od szwów. to sie zlekka załamałam ze bede teraz biegac z takim ogonkiem bo debile nie umieją szyć! ale po 4 tyg ogonek sam zniknał wiec nie wiem czy to był hemoroid czy co..

bez sensu to całe cięcie i szycie!  w innych krajach nie nacinają wszystkich jak leci! dziwie się ze cesarek tez tam nie nacinają z rozpędu konowaly jedne!!

o dzidzia chce jesc

Do góry