reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Natalia - ja już kiedyś pisałam, że jestem w szoku, że zostawiacie dzidziolki pod sklepem, nawet jeśli macie je na oku, ja nie wchodzę do sklepów, w których nie można poruszać się z wózkiem, po prostu idę gdzieś dalej, albo robię zakupy bez wózka. Nigdy bym tak nie ryzykowała, ja mam stracha jak wychodze na chwilę do kibelka, że mała się zachłyśnie, czy coś... no i właśnie ja mam jeszcze chustę...

Magdamaj - z tego co wiem, to w niektórych miastach nie daje się wszystkim skierowania na USG bioderek, tylko jak jest wskazanie, u nas w Gdańsku dostają wszyscy, ale np. w Elblągu, tylko jak coś nie gra to dają.

reklama
Gochna jeszcze nie ściągnęłam, ściągam na eMule a że mam słaby transfer to pewnie zajmie to kilka dni  ::)

Natalio ja nigdy nie zostawiam Kacperka przed sklepem, wieżdżam razem z wózkiem do sklepu i tam stawiam go gdzieś z boku, żebym miała na niego oko no i dlatego chodzę tylko do takich sklepów gdzie mozna wiechac wózkiem. Przenigdy bym nie zostawiła go bez opieki przed sklepem!!!

Dziewczynki co to jest to LOST bo ja jakas ciemna chyba jestem ???

Ziemzia tak już wiem , że tylko jak wysoka gorączka to nie można karmić :)

A i ponawiam pytanie o te szczepionki, czy w tym linku, który któraś z Was przesłała jest mowa o szczepionkach skojarzonych czy o wszytskich ???

Kacperek grzecznie dziś zasnał po kąpieli i jedzonku, narazie śpi, zobaczymy jak długo :)

Magdamaj ja bym w ogole na skierowanie nie liczyla ja dostalam i nic z tego nie bylo podali mi taki termin ze masakra olałam to i poszlismy prywatnie ale najlepsze jest to ze u nas w krakowie to nawet do prywatnych sa zapisy i nie takie szybkie terminy...

Paula chodzi przede wszystkim o szczepionki skojazone poszawszy od tych 3w1 ale tamte mamy chyba raczej w ogole byly przeciw jakimkolwiek,a to wszystko wydaje mi sie ze przez jakas ponad przecietna wrazliwosc ich dzieciatek , mam nadzieje ze takie przypadki sa jednak wyjatkami, no ale jednak sa o czym kompletnie nie mialam pojecia bo nigdzie sie o tym nie mowi i po to podalam wam ten link  absolutnie nie chcialam nikogo straszyc

A co do zostawiania jeszcze wozkow... to no faktycznie trzeba uwazac i najlepszy przyklad to moj maz -jak byl malutki to jakas szalona kobita zabrala sobie go z pod sklepu no i policja musiala wkroczyc do akcji ale jakos chyba dlugo to nie trwalo, ale to jednak trauma i dla dziecka i dla mamy, I wydaje sie ze takie rzeczy to raczej na filmach a to tak nie jest...

Ziemzia masz calkowita racje z tym skierowaniem na usg, ze w Elblagu daja tylko w przypadku podejrzenia jakichs nieprawidlowosci - niestety ja z Adunia dostalam :-[ ale mam nadzieje, ze tak jak w przypadku Kubusia Steffi bedzie ok..
Paula LOST to taki serial bardzo popularny w USA ale tez i u Nas, pierwsza seria leciala na TVP1 w czwartki, a dziewczyny sciagaja z netu druga, ktora jest emitowana wlasnie teraz w Stanach :) :)
Ola a co sie stalo z Gotowymi na wszystko ??? tak sie wkrecilam a tu mi urwali...nie ma juz czy przeniesli na inny dzien ??? ale dół....
ide spac..dobranoc..pa pa...kolorowych snow....i nie czestego wstawania w nocy ;)

:-[ Wygląda na to, że tylko ja jedna bezmyślna wyrodna matka dziecko zostawiam przed sklepem. Najśmieszniejsze jest to, że psa się boję zostawić bo słyszałam, że kradną na walki psów, a dziecka się nie bałam zostawić... no ładnie. Naprawdę mi do głowy nie przyszło, że mi Ingusię mogą zwinąć, prędzej o wózek się bałam, i tak nawet myślałam, że wtedy Ingusię chyba by mi na ziemię położyli... Łoj, głupia ja, głupia... :-[ :-[ :-[

no ja szykowalam sie do snu a moj synus juz sie obudzil :laugh: teraz tataus probuje go uspac dalej ale on chyba nie chce.no ale w razie czego to dobranoc wszystkim. jeszcze zajrze na inne watki.pewnie bede na wszystkich dzis ostatnia :(

zdanka - ja podaję 2x 2,5 ml najlepiej 15 przed karmieniem. Tylko nie wiem kiedy skończyć jej podawaie tego leku, pediatra coś mowił,że do 2 tyg. powinno być ok -  chyba potem odstawię.
aOla - ja także mieszkałam na Rakowie! na Zamenhofa.
Nathali - ja też wszędzie ładuję sie z wózkiem, wybieram te większe sklepy dzie sie da wjechać, a o psa też sie bardzo boję - już mi raz ją ukradli- musiałam zorganizować wielką akcję poszukiwawczą i udało sie ją odzyskać po zapłacie okupu.

Dziewczyny ja dziś w desperacji z tyt.wieczornego marudzenia Gabi wybrałam się na wieczorną wycieczkę do centrum handlowego, kiedyś przypadkowo to wypróbowałam i było rewelacyjnie, Gabi w sklepach troszkę spala, troszkę obserwowala a po powrocie do domu zasnęła jak aniołek. Dziś też poskutkowało. Nie płakała,tylko spokojnie zasypiała... Czyli moze ona w domu jest znudzona i dlatego placze? Co z niej wyrośnie - sklepomaniaczka!

Paula25 - w artykule jest mowa ogólnie o szczepieniach, z tego co wiem, to czesc osob jest bardzo im przeciwna...
Ja mimo wszystko jestem za szczepieniami i właśnie dziś idziemy, tylko nie wiem jak przeżyję ten jej płacz... buuu!

reklama
Joeey Emilka też jest malutka w 7 tygodniu ważyla 3800

mamaCyprysia gratuluje zaliczeń. Ja nie wiem jak Wy studentki macie jeszcze czas na naukę :) Dlatego gratuluję potrójnie!!!!

magdamaj śmiesznei jest to, że wszyscy oglądają nowe odcinki LOSTa (my też już obejrzeliśmy) a emisja będzie w pażdzierniku :)

Karina to Twoja Malutka jest prawdziwą kobietą skoro już uwielbia chodzić po sklepach :)

Do góry