reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Wiktorku! Wszystkiego naj naj naj z okazji urodzinek!!! :laugh:

birtday.gif

Jak Wam powiem co mój mąż blondyn dziś zrobił, a raczej powiedział, to nie uwierzycie!!! Otóż zepsuł mi się samochód (jak się okazało akumulator padł) więc dzwonię do niego z samochodu i mówię, że mi nie chce odpalić. Mój mąż zaczął mi zadawać pytania typu "czy gra radio?", "czy działają światła?" i po chwili zastanowienia mówi "Wiesz co, to wyjdź z samochodu, zamknij go, włącz alarm itp i potem wejdź jeszcze raz"... Pozostawię to bez komentarza... 8)

Na szczęście mamy obok warsztat samochodowy i już akumulator został wymieniony, także Ziemzia jutro przywiozę Ci sab simplex ok. 17.30.

reklama
ale fajnie..:)..az zazdroszcze Wikiemu tych zyczonek..takie fajne sa ..az lezki mi stanely w oczkach.>:D..jejku jakie to mile..:)..tyle zyczonek...:)..ale sie rozczulilam normalnie..przez to macierzynstwo zrobilam sie placzliwa strasznie..:)..dzisiaj ogladalam ladny filmik o takim koniku i ryczalam.>:D..taki sliczny byl..

Natalia..:D..ale masz sprytnego mezusia..:Dhehe.:)..a co niby mialo dac wlaczenie alarmu skoro calkowice pradu w samochodzie nie bylo przez en rozladowany akumulator..:0

a tak w ogole to dopiero dostalam sie na forum bo znowu stronka mi nie dzialala..:)..

moj Piotrek przywiozl mi z USC wniosek na becikowe..:)..juz mam go wypelnionego i tylko trzeba oddac do nich...:)

witam
mnie tak mało teraz jest bo Ewa mało śpi więc sobie siedzimy i gadamy razem :) poswięcam jej cały swój wolny czas z dnia na dzień normalnie widze zmiany coraz więcej gaworzy i się świadomie śmieje poprostu cudeńko teraz smacznie sobie obok mnie śpi w leżaczku więc wpadłam tu ;) oczywiście cały czas was czytam jak ją karmie ;D

joeey ja zlozylam podanie o zasilek poporodiwy w miesiacu grudniu, decyzje dostalam 29.12.2005,, przyslugiwal on jezeli dochod na osobe nie przekraczal 504 zl, teraz zgodnie z nowelizacja ustawy sa 2 typy zasilkow

1. dla osob o niskich dochodach tj. ponizej 504 zl - 1000 zl ( dokumenty: podanie, zaswiadczenie z US za rok 2005 o osiagnietych dochodach, akt urodzenia dziecka)
2. dla wszystkich 1000 zl (dokumenty: podanie, akt urodzenia dziecka)

Jezeli ktoras dostala decyzje o wyplacie dodatku poporowodego w 2005 (wtedy jedynie mozna bylo dostac jezeli dochod nie przekraczal 504 zl, 500 zasilek), to teraz juz nie dostanie wyrownania do tego tysiaca, niestety tak jest zpisane w ustawie, ze 1000 otrzymaja jedynie ci ktorzy decyzje dostana po 1 stycznia 2006.

Ustawa wchodzi w zycie z dniem 9 lutego ale wnioski mozna juz skladac, przynajmniej my juz zlozylismy.

Didi bardzo chciałam zobaczyć ten leżaczek ale na to wygląda że rozeszły się jak świeże bułeczki,już niestety wysprzedane.Jakbyś mogła powiedzieć jaka to firma może ktoś inny je sprzedaje.
Joeey czy jest wystarczająco głęboki to zobaczymy jak mi przyślą mam nadzieję że się nie natnę.Ale dzięki za kolejną wskazówkę.
Steffi czy to nie jest przypadkiem fisher price??? No No No też bym chciała takich dziadków on kosztoje ok.500 zł.Ale leżaczek klasa.
Emma ja też mam wózek firmy Adbor Ring Max jest bardzo funkcjonalny tylko cholernie ciężki zastanawiam się nad leżaczkiem tej firmy.
Ad.becikowego.Dzwoniłam dzisiaj do mopsu powiedziano mi to samo co aOli z tym że w Krakowie nazywa się to zasiłek socjalny i jest wypłacany przez mops.Ale czy zasiłek to to samo co becikowe???

Nathalie no ale się uśmiałam z Twojej drugiej połówki :) :)

Didi - żebyś nie zazdrościła Wiiktorkowi to ja Ci składam życzenia wszystkiego naj naj naj lepszego z okazji braku okazi, a w sumie to sobie możemy jakąś okazaję wymyślić.....
a więc zyczenia dla wszystkich grudniowych mamuś żeby im się dzieciaczki ładnie chowały a mężusie słuchały  ;)

Amelka - tak to jest Fisher Price, kosztuje 449, cena mnie powaliła i pewnie bym sobie nie pozwoliła na taki zakup ale skoro dziadkowie stwierdzili że zafundują wnusiowi to ja bynajmniej nie oponowałam  ;) ;D

Natalia no ja nie wiem co wy sie tak z Didi dziwicie to przeciez miał być reset samochodu :):):)

Amelka no widze ze ty ziomek z krakowa jestes (ja pod krakowem mieszkam) no i u nas to chyba duzo roznic sie nie bedzie z tym becikowym i chyba juz tez mozna skladac wnioski, i zasiłek to nie to samo co becikowe zasilek przyznaja jesli dochody za 2005 rok nie przekroczyły 504 zeta na glowe

Steffi no tak lezaczek pierwsza klasa i bardzo praktyczny full servis po prostu zycze zeby Kubus tez tak sie zachwycał jak my

dwa Misie i Ingusia cudeńko :D :D :D

Wanda u Ewy nie ma reguły na ssanie smoczka ona lubi sobie go pociumkać np.jeśli ją karmie a ona już się najadła to się denerwuje bo jej mleko leci a ona chce tylko sobie pociumkać więc wtedy daje jej smoczka i tak go mocno ssie i różne odgłosy wydaje że szok i tak przez 5 min. a potem go wyplówa więc różnie to jest z tym smokiem

pamciaw jak moge wiedzieć ile daliście za ten wasz wózeczek ???

Amelka jeżeli chodzi o leżaczek nic więcej nie moge dodać co napisała Natalia popieram jej słowa

Moskito mam nadzieje że szybciorem się wykurujesz a Karolka nic nie złapie

Didi kurcze leżaczek z wibracjami superandzko daj znać jak to działa bo moja Ewa uwielbia bujanie a my mamy taki bez wibracji  :( i jak by się sprawdził w tym bujaniu to chyba bym jej nowy zafundowała :)

no nie moge Steffi ale czadowy masz ten leżaczek masz może jakiegoś linka do tego leżaczka ??

Ntalia czy twój mąż nie jest przypadkiem informatykiem ????  ;D

reklama
ketsa ja też mieszkam pod Krakowem a dokładnie w Tyńcu.
didi ale tam jest sporo tych leżaczków.Nie chcę absolutnie małpować ale który wybrałaś???

Do góry