reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

My już po spacerku, dobrze że ten mróz trochę zelżał bo juz miałam dosyć tego siedzenia w domu, a tak mała poddychała świeżym powietrzem :D
Wanda no mała trochę już waży, ciekawe ile moja juz ma :p ;D
Joeey super jakbyśmy załapały sie na to becikowe, a to niebędzie tylko dla tych biedniejszych, co nieprzekraczają 504 zl ??

reklama
Dziewczynki potem sobie ponadrabiam watki tylko mam takie wazniutkie pytanko_Od rana sie o to z mezem klucilam. A mianowicie jak to jest z tym becikowycm, poporodowym jak kto woli w naszym wydaniu.Jak urodzilam Ole to maz ubezpieczal ja i mnie u siebie w zakladzie.I powiedzieli mi tak ze becikowe tez wyplaci mi zaklad pracy z racji tego ze zatrudnia powyzej 20 osob.No i maz oddal wniosek i nagle sie zrobila cisza grobowa  :mad: :mad: :mad: jak to jest u Was? ??? ???

donia i agnes becikowe to jednorazowe swiadczenie przyslugujace wszystkim matkom, jesli dochod nie przekracza 504zl to mozna dostac nawet i 2tys..takze jesli to prawda, a raczej na 100% jesli nowelizacja juz weszla i po 14dniach wchodzi w zycie to tylko sie cieszyc !!! napewno beda mowic o tym w wiadomosciach trzeba zerknac ;) ale badzmy dobrej mysli ;D

Dziewczyny - ja w sprawie becikowego !!! Potwierdzam to co pisala Joeey !!! Ja wlasnie dostalam polecony z gminy ze dostaje jednorazowy zasilek porodowy, bo nie przekraczam jakiejs tam kwoty - w wysokosci 1000zl !!! Jestem w szoku - no ale baaardzo dobrze ze poprzedni rok biora pod uwage, bo faktycznie z oficjalnych zrodel (tznaczy sie z tego co nam US napisal) nie przekraczamy tych 504zl :) Zwlaszcza jak sie na 4 osoby to dzieli :) Takze ja dostane 2000 zl !!! Dostalam zasilek no i becikowe tez dostane - czyli dostaniemy, bo wlasnie sie tez dowiedzialam ze to jest dla wszystkich - oczywiscie trzeba pewnie cos tam zlozyc w odpowiednim miejscu - no i tego jeszcze nie wiem co i gdzie :) No ale sie ciesze - 2 tysiaczki po drodze nie chodza :) hehe

Joeey, Pati, wlasnie probowalam wywalic 4kolowca. Niestety nie jest to mozliwe. Albo stety. Jednak te 3 kolowce sa bardziej wywrotne. Joeey daj znac co z testu wyszlo. Ja w kazdym razie sie zalamalam. Znaczy to tyle e dalej nie mam wozka. A ten co mam (juz teraz 2) musze sprzedac. Choc ten 3kolowy sie super prowadzi ale bezpieczenstwo przede wszystkim. Musze to dobrze przemyslec......:(

trzymam kciuki zebyscie dostaly to becikowe. Ja jestem na to "za bogata". Mam ich w dupie, wolalabym miec przedluzony macierzynski albo mozliwosc rozliczania podatkow z dzieckiem. to by byla dla mnie wymierna pomoc. Choc ja jako "samotna" matka i tak sie z Lena rozliczac bede :) a to nie w kij dmuchal, tyle ze kazda rodzina powinna miec te mozliwosc....

WANDA CZY DOSTALAS TEN POLECONY Z INFORMACJA ZE DOSTALAS 1000 CZY ZE 2000 CI SIE NALEZY? BO CIEKAWI MNIE CZY TRZEBA JEZDZIC Z TYMI DOCHODAMI ITD.ZEBY DOSTAC 2000 CZY ONI SAMI TO STWIERDZA??
A TO 1000 TO DLA KAZDEJ?
JAK CZEGOS NIE ZROZUMIALAS TO SORKI :p NAPISZE JESZCZE RAZ JAKBY COS...

reklama
dziewcczynki..poradzcie co zrobilybyscie na moim miejscu ..ciagle sie wacham z podeniem tej zawiesiny..Piotrek mowi nie..mama jego ze poczelkac..i chce robic malemu oklady z kapusty i sloniny i masaze,..a ja wolalabym jednak ta zawiesine..chociaz to prawda ze juz raz jakmial 2 tygodnie dostawal antybiotyk i teraz znowu..ale co mam zrobic..jestem tylko martwiaca sie matka ktora juz sama nie wie co dzialac..ratunku!!!

Do góry