reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

aOla - a po co Ci napisy - siądziesz ze słowniczkiem i juz ;) ;) żart - napisy są też na stronce - napisy.org

Wandzia a co powiesz na wczorajszy odcinek ostatni????? i nie chciałabym być nudna i wogóle - bo wczoraj juz tyle słów padło na ten temat - ale naprawde ciężko nie pomyślec ze na końu tego tunelu będzie - Chuck Norris!!!!
I jeszcze - ładnego masz klocuszka (odezwała sie matka 5.5 kg chłopczyka), ale sie ciesze ze nam tak dzieciątka ładnie przybierają - jeszcze zeby wszystkie zdrowe były ::) ::) ::)

reklama
Moskito - ;D ;D ;D ;D ;D no na pewno tam siedzi.... i malo tego, jak juz tam wejda, to na pewno nie zdaza go zobaczyc bo ich kopnie z polobrotu ;D ;D ;D
No niezle nam maluszki przybieraja - oby tak dalej... no ale co sie dziwic - moja Paulinka np to non stop na cycku wisi - teraz wlasnie tez... po polgodzinnej drzemce obudzila sie z wielkim rykiem ze glodna ;D

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

A tak wogóle to zauważyłam że Zdenka to mało pisała - nie to co Moskitka ;D ;D ;D ;D ;D
Teraz zauważyłam ze mi wcięło Komarka - gdzież on??????????????????/

hej mamusie i skarbusie...
mam strasznie ciezka noc za soba, po kapieli Ada poszla ladnie spac o 21, obudzila sie o 00.15 i koniec spania, placze przy odkladaniu do lozeczka, ciagle glodna, nie spalam prawie w ogole..jestem nieprzytomna pomino kawy, oczywiscie jak juz ja wypilam to moje dziecko padlo...zalamka...moje kochanie nie moze dojechac do domu bo mu bus zamarzl normalnie dramatyczny poczatek dnia..musze sie przespac  :(
Wanda to bardzo duzo wazy klocus !! super..wszystkie wasze dzieciaczki waza spoo, moja Ada byla wazona tylko 2 razy bo w poniedzialek polozna nie dojechala mowiac, ze sprzet jej zamarzl  ::) za pierwszym razem Adus miala niedowage  :-[ ale za drugim juz sie poprawila przybierajac 420gr ale i tak wazyla tylko 3350 w tydzien no i od tamtej pory nie wiem i boje sie, ze ma niedowage....  :-[
Patrycja pisz czesciej co u Was bo sie za Toba stesknilam i brakuje Ciebie tutaj  :) :) oczywiscie rozumiem, ze rodzinka i musisz spedzic z Nimi te ostatnie chwile, pozdrowienia dla Was wszystkich i caluski dla Atreiiusa  :)
Pamciu musze zamontowac spacerowke i to sprawdzic i wtedy napisze ale skalaniam sie ku teorii, ze sa jednakowo wywrotne jak czterokolowce, poza tym te wozeczki maja te swoj ciezar i nie tak latwo mysle o takie wypadki..
Olu udanych zakupow  ;) walka lozeczkowa wciaz trwa i sie nie poddaje i dziwie sie sobie ale pomimo najwiekszego zmeczenia w nocy i braku swiadomosci  ;) dalej nosilam i kladlam do lozeczka chyba z 200 razy..trzymajcie kciuki za ma cierpliwosc w walce z godna jakze uparta przeciwniczka  :) :)

joeey no obysmy sie zalapaly ::)

bylismy wczoraj na szczepieniu - nie bylo tak zle, spodziewalam sie wiekszego placzu. Za to niespodzianka - Stas wazy 5200. Co do ulewan to lekarka zalecila podawanie na noc mleka zageszczonego, ktore dluzej siedzi w brzuszku Bebilon AR albo wpuszczanie do mojego mleka sciagnietego do butelki Nutritionu, dzieki temu dziecko sie bardziej najada i dluzej spi.

Pamciaw chyba Cie widzialam na TVN Style w zajawce tego programu - to juz w sobote ??? Napisz czy to bylas Ty, ledwo Cie poznalam, bo w krotkich wloskach chyba ???

Jak tak czytam wasze kłopoty o spaniu w łózeczkach to myslę że mam szczescie , ale ja tak jak mówiłam tak zrobiłam mały ma swój pokój , swoje łózeczko i tam spi od pierwszej nocki, dostaje po kapieli butlę mleka , odbija mu sie i do łóżeczka trochę sobie pogada ;D i zasypia prędzej czy póxniej , jeszcze nie miałam takiej sytuacji zeby nie chciał spać.tfu tfu tfu

Wanda domnie też dzwoniła babka z Torunia że mam do nich na szczepienie przyjechać bo w bydzi juz nie ma, pytałam o to pobranie krwi, to jest przy 4, 5 szczepieniu szczepionka jest 6w1 tzn taka podstawowa + pneumokoki+ monokoki czy jakos tam, koszt dojazdu do i z Torunia pokrywa firma która prowadzi ten program promocyjny, babka przyśle mi formularz zgody którą sie podpisuje przystępując do programu to będe wiedziała co i jak mysle ze jak ty rozważasz przyjazdy z Poznania do bydzi na szczepienia to do Torunia mogę ja jeździć ;D

Ja sie na becikowe nie łapię bo zarobki przekroczone tzn wiecej niz magiczne 504 zyli :D

Didi zdrówka dla małegobydgoszczaka coby nie chorował ;D

didi Cyprys tez nie za bardzo z cycka chce.tzn.je ale szarpie cyca i co jakis czas puszcza,placze,denerwuje sie.To chyba przez ten zapchany nosek.

z tym becikowym to sie chyba nigdy nie wyjasni!!co chwile cos innego gadaja!

no i wykupilam ten antybiotyk jest on w zawiesinie..zadzwonilam do lekarza tak jak kazal  gdyby sie cos zmienilo i opisalam mu jak wyglada zachowanie malefo i ze mial 37,2..no i powiedzial ze jednak podamy mu ten lek..chociaz temp. nie byla wysoka ale juz pomaluu zacvzyna sie cos dziac..no ale oczywiscie Piotrek jest przeciwny abym dala malemu to lekarstwo i mowi ze mamy poczekac jeszcze 2 dni..ale na co ja mam czekac az maly wyladuje mi w szpitalu..

juz nie wiem co mam robic czekac czy nie....mi serce podpowiada ze nie mam czekac i dac mu ta zawiesine..

reklama
Donia - no to ja czekam na to co i jak z ty szczepieniem... A jakim cudem oni pokrywaja koszt transportu - bo to mnie strasznie zaciekawilo ??? Mam im stan licznika podac i spalanie auta to mi tyle benzyny kupia czy jak hehehehe :)
i nie bardzo zrozumialam z tym pobieraniem krwi - jest przy czwartym i piatym szczepieniu pobierana tak ??? no ale to i tak dodatkowe klucie no nie ??? I jak, zdecydowalas sie ??? bo ja juz raczej sie nastawiam na niejechanie - zreszta ta sprawe mamy z Pawlem omowic w ten weekend - bo tak przez teklefon to sie nie da gadac na takie wazne tematy...

Do góry