reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

czesc
pierwsza noc oduczania małego za nami i ZWYCIĘSTWO ;D nawet nie było źle. Jak po kapieli położylismy go o 21 to pospał aż 10min i sie obudził ale nie płakał troszke mąż po główce i po brzuszku go posmyrał i mały zasnął do 2!!!!potem obudził się o 5 zjadł i odrazu bez jęków zasnął w łóżeczku i spał do 7 no tu to miał oczy jak 5zł węc mąz go zabrał i włożył do fotelika samochodowego powiesilismy mu zabawki i tak przesiedział 30min a potem zasnął ;D obudził się o 9 zjadł i......zasnął do 10.30 znowu zjadł a teraz siedzi kołomnie w foteliku i patrzy na zabawki ;D ;D ;D
musze mu kupic zabawki na rączke na fotelik macie jakies namiary?

co do wózka to wiem ze drogi ale pewnie zwroci nam sie w chrzcinach i wózek małemu posłuzy długo a potem dokupie tylko gondolke i bedzie dla drugiego dzidziola ;D
Pamciaw co do koloru to nie wiem jeszcze bedziemy go kupowac w kwietniu wiec jeszcze nawet sie nie orientowałam ale napewno jakis ciemny.
Pamciaw Joeey to jak wasi znajomi polecają z małymi czy dużymi kólkami? Ja juz sama nie wiem. Moze bardziej funkcjonalny bedzie ten z amłymi ale ten z duzymi jest ładniejszy ???

u nas kąpanie jest wielka radością dla małego uwielbia siedzieć w wodzie i złości się dopiero wtedy gdy zakładam mu czapkę więc juz tego nie robię tylko owijam mu główkę pieluchą a i tak czapeczkę miał az skończył jeśc do spania mu sciągałam

ja też za każdym razem smaruje mu dupke sudokremem. On tak cicho czasami robi kupkę że wolałabym nie przegapić i lekarz tak kazał mi robić.

od wczoraj zakaładam mu pampersy 3 ;D
jak to jest z tym maciezynskim?Jest juz pewne ze jest dłuzszy o 2tyg? Bo juz sama nie wiem ::) :p

reklama
Wandzia senk ju za oświecenie.  ;)

Steffi nawet nie wiesz jak bardzo zmartwiły mnie problemy zdrowotne Twojej kruszynki... Współczuję ci bardzo i życzę Ci, żeby wszystko było dobrze.

Didi paracetamol albo efferalgan, bo nie mają żadnych dodatków, czysty paracetamol.

Wioluś ja też płakałam razem z Ingusią, także się nie przejmuj.  ;)

Zdenka pediatra mi mówiła, żeby nie smarować grubo sudocremem, tylko taką cieniutką warstewkę, której prawie nie widać, nie może zalegać w fałdkach, bo wysusza strasznie.

aOla gratuluję sukcesu! Oby tak dalej! :laugh:

W ogóle te nasze grudniowe dzieciaczki nie dość, że piękne jak żadne inne to jeszcze takie grzeczne! Jestem dumna z naszych Maleństw! ;D

Jeny, jak ja sie ciesze ze nie mam takiego problemu jak Wy z noszeniem na rekach :) Nosze Paulinke i to nawet sporo,ale tylko wtedy jak ona sie nudzi, bo za dlugo np siedzi w lezaczku, albo jak ja chce cos zrobic a Wiktor jest w domku to tez ja biore na rece - bo dla Wiktorka to jest moment... a juz raz zlapalam go jak podniosl mala z lezaczka, a wyszlam z pokoju doslownie na chwilke, ale to wystarczylo - cale szczescie nic sie nie stalo... No ale teraz musze uwazac z nim :) No i jesli chodzi o te rece, to naprawde nie mam najmniejszych problemow... i z zasypianiem raczej tez nie mam - wyjatkiem sa kolki - wtedy mala zasypia zazwyczaj przy cycku na rekach.... Cyc ja poprostu uspokaja tak jak smoczek, ktorego niestety nie chce brac - nawet juz nie probuje jej wciskac, bo jest dokladnie taka jak Wiktor - udaje nawet ze sie krztusi i ze ma odruch wymiotny i smoczka nie chce i juz... Za to wkurza sie jak chce possac cycka a z niego leci mleczko :) fajnie to wyglada :)
Ola - no gratuluje ze sie udalo z Malym w nocy :) Oby tak dalej :)
Didi - ten kaszelek moze byc od zbyt suchego powietrza w domku !!!! od suchego powietrza moja mala ma katarek wlasnie - i codziennie oprozniam jej nosek gruszka a potem zakrapiam Solsinem zeby mogla przez nos oddychac a nie przez gardlo - bo jak oddycha przez gardlo, to momentalnie moze zachorowac wlasnie i miec kaszelek !!

A tak przy okazji spytam raz jeszcze, bo wiem ze gdzies kiedys juz o tym bylo - czego uzywacie do noska dzidzikow ??? jakiej wody, kropel czy czego tam ???
A to wszystko przez te mrozy, bo czlowiek nawet nie jest w stanie mieszkania wywietrzyc - bo zeby bylo dobre i wymienione powietrze w domku, to trzeba by conajmniej 15 minut wietrzyc kazde pomieszczenie, a przez 5 minut tak sie wyziebi ze juz za zimno jest i trza zamknac - a to zadne wietrzenie !!! Wczoraj probowalam !!!! Chyba dzis pranie na kaloryfery poloze, to przynajmniej jakas wilgoc bedzie...
Czy Wy tez macie takie problemy z suchym powietrzem ??? no ja nie znosze miec takiej duchoty w domku - juz nawet kaloryfery skrecilam mocno, zeby bylo w domku chlodniej i zeby cieplo z kaloryferow nie osuszalo tak powietrza !!!!

kurw....mac..wiecie co dzwonie do przychodni po wizyte a ta mowi ze nie maja karetki i nie ma jak dojechac i my mamy przyjechac z malym..a ja jej na to ze jak ostatnio jechalismy to skonczylo sie zastrzykami i ze nie ma mowy o tym abysmy przyjechali bo samochod popsutu..heh..a ona no to moge zglosic pretensje do dyrekcji ze nie moga dojechac..ale mnie wpienila suka jedna no..zadzwonilam do lekarki ktora byla moim pediatra alona biedulka dzisiaj caly dzien ma zabiegany bo zmienia przychodnie ale jak powiedzialam jej ze mnie leczyla to juz skojarzyla ..ale jaja..pogadala przez tel i powiedziala co moge zrobic ..no i malyuszek nawetkaszelek zademonstrowal..:)..no to powiedziala ze jednak lepiej byloby aby zobaczyl go lekarz..wiec niestety ale dla malego wszystko znowu prywatna wizyta i znowu 100 dla lekarza i reszta na leki..:)

Wanda tez tak mysle ze to od suchego powietrza ..Piotrek juz pojechal kupic nawilzacz powietrza..:)..a lekarz bedzie za godzinke..:D..ja tez bym byla jakby mi 100 dali..:)..za kilka minut badania..:) i gadania..:)..ale bynajmiej wiem ze w dobre rece go oddam a nie te lapy z przychodni..:)]

jak slysze ten kaszelek Ala..to az plakac mi sie chce..

Didi - oj bidulek maly no :( Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze - popros ze jak sie da zeby bezantybiotykowo sie skonczylo !! Moze da sie :)
A kogo wzywasz prywatnie ze az 100 placisz ??? Ja mam pediatre (no ale do niego trzeba samemu dojechac, bo odkad zrobil tytul prof. to sam sie nie rusza ;) ) ktory jest bardzo dobrze wykfalifikowany - leczyl i mnie i moja siorke i moja kuzynke i Wiktorka i jak bedzie potrzeba to i Paulinke tez bedzie leczyl (mam nadzieje ze nie ;) ) ale on bierze tylko 50zl !!!! to juz w ogole jestem w szoku, bo jest naprawde swietny !!!! Zreszta to on wykryl u mojej kuzynki bialaczke podczas gdy w Centrum Zdrowia Dziecka w ogole tego nie wykryli - niestety bylo juz za pozno :(

didi u nas ten sam problem!!maly jak obudzil sie w nocy na karmienie to juz mial strasznie zapchany nosek,az chrapal i przez to tez kaszel wlasnie jak mu splywa to kaszle,tak mi sie zdaje.ja akurat mam przychodnie zaraz pod blokiem wiec ubralam malego,opatulilam i do lekarza.dostalismy witaminke c w kroplach,kropelki do nosa.masc majerankowa pod nosek i tabletki jakies.cale szczescie nie ma goraczki. wlasnie zaczyna plakac moje biedactwo,lece!!

Wanda..:)..ten lekarz nazywa sie Kołodziejczak..kiedys mieszkam na osowej ale wyprowadzil sie i dojezdza z Niemcza..wszyscy go polecali mi jako pediatre do malego..leczyl bratanka Piotra i dzieci jego kuzynki..facet doslownie super..wymaca opuka oslucha i wszystko powie..:)..no i sie ceni wysoko..no ale warto tak mysle przeciez jest dobry w tym co robi i wielu ludzi mu ufa no i ja tez juz po 1 wizycie..facet jest na zawolanie doslownie i nie ma tego ze nie bo cos tam..lada monent powinien juz siepojawic..:)..no i poprosze go aby nie bylo antybiotykow ale on taki nie jest ze odrazu wciskalby antybiotyk..:)..wiec mam nadzieje ze obejdzie sie bez tego..:)..a moje biedne malenstwo wlasnie zasnelo..tak meczy go ten kaszelek..

Cześć dziewczyny - to ja Zdenka, zmienilam nicka, bo mylicie nas ze Zdanką, no to jestem teraz Moskito-bardzo mi miło!
Ps.mój synek niezmiennie Karol ;D ;D ;D ;DJemu nic nie zmieniałam ;)
Oczywiście możecie mnie jeszcze raz powitać serdecznie w waszym gronie ;D ;D ;D ;Dnie obrażę się ;)

reklama
mamaCyprysia..:)..az sie poryczalam..ja na punkcie zdrowia malego mam juz fiola..on kaszle ja mamlzy w oczach..wystarczy ze sapnie a ja juz nad nim stercze i gapie sie ..:)..a do tego jeszcze ten kurew....zab...jak nie urok to sraczka...jade juz za przeciwolowych..no i chyba Joeey powiedziala o Ibuprofenie..:)..cudo lek..:D..pomaga ja nie wiem co ale ile moge sie futrowac tabletkami jak biore antybiotyk..:(..jak jakas lekomanka doslownie co iles godzin tabletka..ok..zmykam wypatrywac lekarza..:)

Do góry