reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Didi - no nie znam po nazwisku, no ale skoro dojezdza z Niemcza to musi duzo brac - te chaty trzeba za cos ogrzac ;D ;D ;D
mamaCyprysia - no fakt... masc majerankowa nie zaszkodzi - fajnie ze napisalas, przynajmniej mi przypomnialas - moze tez malej posmaruje na wieczor zeby sie jej lzej oddychalo... no i trzymam kciuki zeby u Ciebei tez bylo dobrze :)

A wlasnie zadalam sobie spraweze na grudniu mamy 5 mam z Bydgoszczy i tylko ja mam corcie !!

reklama
Wanda ja do noska używam "Marimer" - woda morska. U mnie też jest okropnei sucho i Emilka też ma katar :( W sypialni zawsze wisi mokry ręcznik na kaloryferze no i takie pojemniki na wodę, ale mnie się wydaje, że to nic nie daje :(

Didi To jest właśnie nasza głupia służba zdrowia, też się już kilka razy na tym przejechałam. Faktycznie drogi jest ten lekarz, no właśnie tak sobie dorabiają do beznadziejnych pensji.
Didi, MamaCyprysia Mam nadzieję, żę Waszym Kruszynkom się poprawi.

Moskito witamy ;D Ciężko się będzie przestawić :)

Ja mam pytanie dotyczące antykoncepcji. Co słyszałyście na temat spirali i czy któraś z was się na to zdecyduje? Ja włąśnie się poważnie zastanawiam, bo o hormonach nawet nie chcę myśleć, tyle lat musiałam je brać i ciągle coś było nie tak.

OOOOO dziękuję, jest mi niesamowicie miło ;D ;D ;D
Mi też strasznie ciężko sie przestawić :( :( :( No to teraz wkleje sobie suwaczek i spróbuje wysłać jakieś zdjęcia
Karolek mówi wam wszystkim - A Gu - co znaczy,że bardzo pozdrawia Was i swoje "wirtualne kuzynostwo" i życzy wszystkim chorutkim powrotu do zdrowia ;D ;D

Emma..u nas tez wisi ciagle cos mkrego na kaloryferach i te pojemniczki rowniez ..ale ona gowno daja..a co do spirali to ja nie dalabym sobie zalozyc nigdy ..jednak to cialo obce i organizm moze roznie reagowac..mozna tyc albo cos tam jeszcze..moja sasiadka miala spirale i zaszla w ciaze ale ja stracila bo spirala byla w glowce..wiec zero szans ..no i pozniej juz nie mogla miec dzieci..ale cale szczescie ze ma corke ..no ale braciszka ona juz sie nie doczekala..

Emma - dzieki za odpowiedz co do noska lac  :) a w sprawie antykoncepcji i spirali - ja sie na nia nie zdecyduje - boje sie... Spirala podobno musi byc idealnie wlozona i umieszczona zeby dobrze spelniala swoja funkcje - nie mam takiej pewnosci czy ktorys gin zrobi mi to poprawnie - poprostu boje sie i tyle... Moja mama miala kiedys spirale - i chwali sobie, ale potem miala problemy z zajsciem w ciaze - przez cale 6 miesiecy !!! Ale dla niej to byla wiecznosc wtedy :)

Moskito - witaj hehehe :) ale sie usmialam z tego :)

wanda ty ja i didi z bydgoszczy to wiem a kto jeszcze??
didi ja tez nie moge patrzec jak moj maluszek sie meczy.za kilka dni juz beda zdrowe :laugh: najgorsze to to ze sie ociepla a maly nie moze znowu isc na spacerek :(

aa jeszcze jedno. umowilam sie na szczepienie na 10.02,nie wzielam skojarzonej tylko "hiba" doktorka mowi ze to jest to samo tylko w 3 ukluciach a w koncu dotychczas dzieciaczki byly klute normalnie bo nie bylo skojarzonych i zyja.napewno bedzie mi zal malego strasznie i pewnie nie raz pozaluje ze nie wzielam skojarzonej ale zaoszczedzilam troch(hib kosztuje 45)wiec kupie cos maluszkowi.czy ktoras z was tez wziela hiba lub nie wziela skojarzonej ani hiba?czy tylko ja taka wredna jestem?

mamaCyprysia - jeszcze Donia i Gonia z Bydgoszczy :)
A co do szczepien, to tez jednak sie nie zalapalam na to darmowe skojarzonej, ale podobno w toruniu mozna i sie nad tym zastanawiam, bo jest w tym tez szczepienie na pneumo i jeszcze na cos i wszystko niby darmowo, ale to jest podobno jakis program w ktorym badaja dzieci po tej szczepionce czy jakos tak - i oprocz klucia ze szczepionka beda tez klucia zeby krew pobrac - a to przeciez glownie o ilosc klucia chodzilo...
a tak w ogole jaks ie pisze klucie ??? hehehe

reklama
Emma z tym kapaniem to jest tak, ze pomimo tego, ze jest cieplo w pokoju, dziecko wyjete z wody tak jak i my czuje zimno przy ruchu czyli przenoszeniu na przewijak chodz jest to maly dystans, aby nie plakalo trzeba od razu nad wanienka po wyjeciu z wody opatulic w recznik i dopiero polozyc na przewijak, u mnie przynajmniej teraz nie ma placzu a przyczyna bylo wlasnie to zimno...
dzieki za rade, bede obserwowac mala i mam nadzieje, ze nie przegapie ziewania  :) wczoraj byl sukces, dzis walcze zeby nie nosic na rekach...placze troche ale bedzie dobrze...wierze w to...ujarzmie moja mala terrorystke  ;)
Olu ja osobiscie widzialam mutsy tylko z duzymi kolami wiec o ten mi chodzi...a z macierzynskim to moja tesciowa slyszala, ze te 2tyg przysluguja matkom, ktore urodzily juz po nowym roku czyli znowu sie nie zalapiemy  :mad:
a na ile kilo sa te pampersy 3 ??? gratuluje  ;)

no wlasnie co do kremu to smarujecie taka warstwe zeby sie wchlonela czy grubsza na pupke i pieluszka ???

Wandziu do noska ja uzywam wg polecenia mojej poloznej taka wode morska w sprayu ladnie nawilza nosek i powiem Wam szczerze, ze ja jeszcze Adzie noska nie czyscilam i zagladam tam czesto, nic nie ma!! ??? nie mam pojecia tez czy powietrze w domku takie suche..po czym to poznajesz, musisz mnie oswiecic  :laugh:

didi Ty to sie nacierpisz nie dosc ze zab boli to maluszek chory  :-[ trzymam kciuki za mniej bolu i powrot do zdrowia Albercika !!
Moskito witaj skarbie !!  :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Do góry