reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

u mnie po prostu jak polozna przychodzila to kazala zarejestrowac na usg bioderek.
didi jak ja sobie wyobraze to pobojowisko po porodzie(szwy itd)to az sie boje cokolwiek zaczac!! :p

reklama
hej hej mateczki poleczki  :) :)
ale mialam dzis ciezka noc..moj slodki babel czasami myli dzien z noca i zdarza sie ostatnio coraz czesciej, ze jak ja przewine i nakarmie i klade dolzeczka to ona zaczyna stekac i ja wtedy nie spie tylko czuwam, marze o przespaniu nocy, probuje znalezc jakis system, Ada do tego je na raty i potrafi sie obudzic nawet co godzinke i domaga sie papu...czyli jak budzi sie co 3h to jest super i ja sie wysypiam ale ostatnio sie to nie zdarza i chodze jak zombie..macie moze taki problem ??
mamaCyprysia ja nie karmie piersia wiec opalam sie normalnie, a co do chodzenia na solarium i karmienia to rozne sa opinie, dzieciaczki nie lubia tego zapachu i wcale im sie nie dziwie, znam jednak kobietki, ktore korzystaly i zaslanialy brodawki...  ;)
Magi ja tez stwierdzilam dzis, ze nie sprzatam i dlatego tu siedze  :laugh: przynajmniej narazie ale pewnie nieco pozniej pogonie do odkurzcza  :)
moja Ada jest taka, ze jak nie spi to potrzebuje 100procent uwagi, nie da rady zeby sama polezala, chce na lapki...to smutne ale ja robie z nia wszystko na rekach, nauczylam to mam...mala cwaniare..rowniez korzystam ze smoczka i jest on zbawienny bo moje dziecko ma niesamowity glosik  ;D ;D
musze sie zapytac o usg bioderek, kiedy to sie robi ??? po miesiacu ???
od porodu nie mam juz wilczego apetytu, wydaje mi sie, ze wszystko mi sie przejadlo w ciazy ale figura dalej nie ta...  :-[
wszystkie czekacie te 6tygodni zanim pierwszy sexik..tak juz bym chciala ale mam cykora niezlego..za 2tyg debiut...zastanawiam sie czy nie bedzie bolalo..ale to normalna reakcja po porodzie  :laugh:

Joeey, ja dzielna bylam i nie umyslam podlog, haha, ale co spojrze to widze te nieszczesne lapki psa odbite...;)
Pamciu gdzie Cie wcielo?? Takam ciekawa co z tym programem :)
Dzis mam na zakupki wyskoczyc, nie mam odciagnietego mleka i chcialam od razu po nakarmieniu Malej, tymczasem maz oczywiscie jeszcze nie wrocil z pracy...normalne....a ona juz dawno po zabawie i spi, i teraz musze czekac az sie obudzi, a znajac moje szczescie to bedzie teraz spac 3 godziny...sam tatus bedzie zapindalal po waciki i wkladki laktacyjne dla mnie, ech...a tymczasem Oliwcia pieknie usnela, a z jaka zacietoscia trzyma smoka w buzi..normalnie to go zaraz wypluwa ;)

Paula narazie wysłałam kaskę i teraz czekam jak dostanę kropelki to dam znać ;D

Pamcia z moim Filipem jest tak samo kałade go po wieczornym karmieniu w pokoju leży tak długo az zaśnie słuchając karuzeli a ja śpię w sypialni jak zaczyna stękać na nocne karmiwnie to się budzę przykładam cycka 20 min i wracam do siebie ;D

MamaCyprysia ja Filipowi na noc zawsze daję butle bo jak próbowałam cycki to był marudny po nich i nie chciał spać ;D

Aussie na siłe ze smoczkiem to nie ma co ja też nie daje bo mały wypluwa ale to lepiej , mój starszy syn to był uzależniony od smoka i trudno było go odzwyczaić

Witajcie :)
Kacperek dziś drugą już nockę pięknie przespał z pobudka o 3 na karmienie, jestem z niego dumna  :D
Tfu tfu żeby nie zapeszyć  ;)

Widzę, ze nam tu nowe gwiazdy telewizyjne rosną  :laugh: najpierw Pamcia a teraz aOla z Piotrusiem  :D no i Lena niedługo w TV bedzie  :D ale fajnie!

Magi no własnie ja tak jak Ty nie wiem czy mam iść z Małym na usg bioderek, ale w przyszłym tygodniu mamy wizyte u lekarza to sie zapytam.

co do jedzenia to ja nie bardzo mam ochote, zjadłabym ale to czego nie mogę np. pizze  ;D a tak to mój Paweł mnie goni, zebym więcej jadła, bo mówi, że przez to iż mało jem to nie mam pokarmu  ::)

Joeey ja nie czekałam 6 tygodni, skoczyłam na męża już po 3 tygodniach  ;D ;D

Donia to czekam na wiadomość :)

Kacperek już od 2 godzin śpi sobie na brzuszku :) tak mu lepiej bo bąki go nie budzą :)

Zaraz ma przyjść do mnie koleżanka i znów sobie nie pogadam z Wami na forum.

moj cyprianek to jednak zarlok!!zjadl z dwoch cyckow+mleko ktore wczesniej sciagnelam+butle sztucznego!!i jeszcze nie spi!
wlasnie przymierzylam swoje jeansy z przed ciazy i zmiescilam sie w nie!!!!tydzien temu nie bylo o tym mowy.troszke mi opona wyplywa z tych spodni ;D

mamaCyprysia..:)..podpisy na bobasach zrobilam tak...w profilu klkalam na fotki i otwieralo sie nowe okno a tam mozn podpisywac zdjecia..:)

dziewczynki wiecie jak ja dzisiaj strasznie sie czuje..boli mnie glowka i jeszcze dodatkowa atrakcja to zawroty tej mojej mozgownicy..:(..juz sobie kawke strzelilam..takl mi niedobrze az mam ochote na pawiki a nie moge sie zmusic..:((

reklama
Paula ja tez nie czekalam 6 tygodni tylko 5 bo moj mezus juz sie nie umial doczekac, w koncu poscilismy od 5 miesiaca ciazy  :p :p
Ola wlasnie slicznie spi juz od godzinki ;D zdazylam sie okapac, wyprasowac ciuszki od Oli ale za sprzatanie sie juz nie biore zostawie sobie na jutro.  ;D
Kurcze jak pomysle ze za niedlugo wyprowadzimy sie od toksycznych tesciow to skakac mi sie chce ze szczescia ale za to nie bedziemy mieli netu  :( juz ogladalam oferty telewizji kablowej i nie chca mi przyjsc podlaczyc bo tam nikt w kamienicy nie posiada :mad: musze szukac innego zrodla dostepu do Was ;D moze ma ktoras z Was neostrade czy cosik innego? bardzo prosze o odpowiedz.

Do góry