reklama
hej dziewczyny! moge sie dolaczyc??
Agusia - zobaczylam Twoj post i musze odpowiedziec!!
ja mam to samo!!
moj brzuszek wyglada na co najmniej 20 tydzien i w piatek bylam w tym u lekarza
na razie podejrzewaja po prostu zagazowanie (macica na odpowiedniej wysokosci) i przeszlam na specjalna diete
jezeli do 16 czerwca sie nie zmieni i dalej biedzie taki duzy ustawiaja mnie na dodatkowy scan aby zobaczyc ilosc wod i wykluczyc wielowodzie
a widze, ze i ty jestes w 3 ciazy wiec... moze te potrojne mamy tak maja?;-)
nie denerwuj sie tylko
pozdrawiam!
dolaczam
Agusia - zobaczylam Twoj post i musze odpowiedziec!!
ja mam to samo!!
moj brzuszek wyglada na co najmniej 20 tydzien i w piatek bylam w tym u lekarza
na razie podejrzewaja po prostu zagazowanie (macica na odpowiedniej wysokosci) i przeszlam na specjalna diete
jezeli do 16 czerwca sie nie zmieni i dalej biedzie taki duzy ustawiaja mnie na dodatkowy scan aby zobaczyc ilosc wod i wykluczyc wielowodzie
a widze, ze i ty jestes w 3 ciazy wiec... moze te potrojne mamy tak maja?;-)
nie denerwuj sie tylko
pozdrawiam!
dolaczam
Załączniki
Ostatnia edycja:
Kemisiak
Fanka BB :)
Witaj tikuchna pewnie ze możesz dołączyć
Oj moj spory ale ja mam Mala przerwę pomiędzy ciałami i podobno mięśnie sie nie zdążyły ściągnąć , a jak zaszlam w ciążę to organizm odrazu polusnil jeszcze bardziej mam podobno trochę gazów , aczkolwiek wiatrów prawie w ogóle
Dzidzia zdrowa więc to najważniejsze a co do objętości wód to jak masz spuchniete , ręce , kostki stopy bądź twarz to może wskazywać na duzonwod jak nie to nie ma sie czym martwić mi powiedzieli ja mam konsultacje w szpitalu ze swoim lekarzem ( consultantem) w czwartek to jego zapytam jeszcze raz
Oj moj spory ale ja mam Mala przerwę pomiędzy ciałami i podobno mięśnie sie nie zdążyły ściągnąć , a jak zaszlam w ciążę to organizm odrazu polusnil jeszcze bardziej mam podobno trochę gazów , aczkolwiek wiatrów prawie w ogóle
Dzidzia zdrowa więc to najważniejsze a co do objętości wód to jak masz spuchniete , ręce , kostki stopy bądź twarz to może wskazywać na duzonwod jak nie to nie ma sie czym martwić mi powiedzieli ja mam konsultacje w szpitalu ze swoim lekarzem ( consultantem) w czwartek to jego zapytam jeszcze raz
Witam kobietki
ja w sumie w NL siedzę ale myślę,że mnie przyjmiecie
buhahahaha prawie jak u mnie też chciałam usg (pościemniałam ) a prawie się skończyło operacją zwiadowczą hahaha
ja w sumie w NL siedzę ale myślę,że mnie przyjmiecie
No to sie dolaczam i ja:-) Kornelia,mama 4 letniego Fabianka mieszkajaca ze swoja rodzinka w UK:-) Ja to wczoraj tak nawymuslalam ,ze hej!Stwierdxilam ze nie moge sie doczekac aby zobaczyc tego ktosia na scanie:-) wiec pojechalam do szpitala o godz 21.30,sciemniajac ze brzuch mnoe boli z jednej strony i lekko krwawilam.Po 2 godzinach czekania na poczekalni w koncu mnie zawolali,pobranie krwi+ wenflon+ kroplowka,badanie ginekologiczne itp itd do godz 2 w nocy lol,czekam dzielnie na scan A tu doktorka przychodzi i mowi ze na noc musze zostac na obserwacji a rano scan i wtedy zobaczymy.Ja pierdziele mowie,ale poswirowalam:-/ W koncu ublagalam zeby mnie do domu puscili a ja rano wroce,wrocilam ,wreszcie upragniony scan a tam tylko pecherzyk widac lol(5 tydzien,5 dzien),kazala przyjsc za dwa tygodnie lol,ale ze mnie klamczuch ,wstyd ;-)
buhahahaha prawie jak u mnie też chciałam usg (pościemniałam ) a prawie się skończyło operacją zwiadowczą hahaha
Cześć Dziewczyny, od czerwca mieszkam na stałe w Londynie. Jestem w 17 tyg ciąży i tak naprawde jestem zielona. Nie mam pojęcia co mnie tu czeka. Czytałam na różnych forach jak mniej więcej to wszystko tu wygląda ale wiadomo że Wy jesteście bardziej doświadczone Byłam już w szpitalu się zarejestrować i właśnie dzisiaj dostałam list z terminem pierwszej wizyty. Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś mnie oświecił
Kemisiak
Barkosia służę rada , mieszkam tu ponad 8 lat, urodziłam dwoje dzieci czyli mam za sobą 2 ciążę teraz jestem w ciąży z 3 skarbkiem w 18 tyg. Pisz co chcesz wiedzieć bo nie wiem jakich informacji potrzebujesz i bez stresu , nie jest tak zle jak niektórzy mówią
Kemisiak
Barkosia no dobra to ja popisze a jak będziesz mieć pytania to w podpunktach proszę
Ciężarną jest pod opieka położnej bo uwaga to jej zawód hihi na początku chodzisz ty do położnej środowiskowej żadko bo co bodaj 4 tyg im ciaza wyższa tym wizyt wiecej. Położna referuje cię do szpitala, do konsultanta- poloznika- ginekologa tylko jak coś sie dzieje , jezeli ciaza przebiega prawidłowo nie ma takiej potrzeby . Na spotkaniach ze swoją położna będziesz musiała mieć zawsze świeża próbkę moczu, bedzie badany, sprawdzane ciśnienie , i w ciąży powyżej 17 tyg bedzie słuchanie serduszka dopplerem i mierzenie wysokości macicy. Uwaga NIE MA BADAŃ GINEKOLOGICZNYCH. Jezeli nie ma takiej potrzeby . Usg nazywa sie SCAN i w planowej zdrowej ciąży są 2 . Pierwszy w 12 tyg gdzie masz badania np na zespół downa i edwardsa, wcześniej badania krwi - ogólne z ustaleniem grupy. Następny scan masz w 20 tyg czyli tzw DETAIL SCAN gdzie bedzie dokładne sprawdzenie organów, czy dziecko mnie ma wad , rozszczepu podniebienia czy kręgosłupa itd wtedy tez możesz poznać płeć maluszka. I na tle ze scanami chyba ze położna uzna ze kolejny jest wskazany z tego czy innego powodu. Musisz wybrać szpital w jakim chcesz rodzic. Jak będziesz miała książeczkę ciąży to tam bedzie wsystko napisane. Jej nie wiem co jeszcze ... Pytaj
Ciężarną jest pod opieka położnej bo uwaga to jej zawód hihi na początku chodzisz ty do położnej środowiskowej żadko bo co bodaj 4 tyg im ciaza wyższa tym wizyt wiecej. Położna referuje cię do szpitala, do konsultanta- poloznika- ginekologa tylko jak coś sie dzieje , jezeli ciaza przebiega prawidłowo nie ma takiej potrzeby . Na spotkaniach ze swoją położna będziesz musiała mieć zawsze świeża próbkę moczu, bedzie badany, sprawdzane ciśnienie , i w ciąży powyżej 17 tyg bedzie słuchanie serduszka dopplerem i mierzenie wysokości macicy. Uwaga NIE MA BADAŃ GINEKOLOGICZNYCH. Jezeli nie ma takiej potrzeby . Usg nazywa sie SCAN i w planowej zdrowej ciąży są 2 . Pierwszy w 12 tyg gdzie masz badania np na zespół downa i edwardsa, wcześniej badania krwi - ogólne z ustaleniem grupy. Następny scan masz w 20 tyg czyli tzw DETAIL SCAN gdzie bedzie dokładne sprawdzenie organów, czy dziecko mnie ma wad , rozszczepu podniebienia czy kręgosłupa itd wtedy tez możesz poznać płeć maluszka. I na tle ze scanami chyba ze położna uzna ze kolejny jest wskazany z tego czy innego powodu. Musisz wybrać szpital w jakim chcesz rodzic. Jak będziesz miała książeczkę ciąży to tam bedzie wsystko napisane. Jej nie wiem co jeszcze ... Pytaj
Jak byłam ostatnio w szpitalu zarejestrować się to kazali mi czekać na list w którym wszystko podobno miało być wyjaśnione, po tygodniach czekania w końcu przyszedł ale tylko z wezwaniem na scan 1 sierpnia, więc pewnie tam się dopiero dowiem wszystkiego. Taką mam nadzieje. A Ty sama zgłosiłaś się do położnej czy ktoś Cię skierował ? Bo ja siedzę w domciu i tylko się głowie czy wszystko w porządku z maleństwem, czy zdrowe i w ogóle. Miałam w polsce robione tylko 2 usg ale to w 10 tyg. i od tamtej pory nic nie wiem.
reklama
Kemisiak
o losie barkosia... ze tez nikt ci nic nie powiedzial... masz GP? idziesz do gp mowisz ze w ciazy jestes, zapyta ( w zaleznosci w ktorym jestes tyg) czy chcesz zatrzymac dziecko , wiec nie badz w szoku tu aborcja jest legalna i on cie kieruje do poloznej srodowiskowej i to sie robi najpoznijej w 6 tyg no ale zdaza sie ze pozniej . polozna najczesciej ma dyzury w przychodni gdzie przyjmuje twoj lekarz i tam chodzisz na wizytuy... tym sie szpital nie zajmuje, szpital to tylko scan a pozniej ktg i inne .