reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
Hej. Ja usg te połówkowe miałam częściowo robione w 15 tygodniu. Pewnie powiecie że to nie możliwe ale lekarz się uparł by wszytsko mierzyć gdyż mam trochę komplikacji i sprawdzał czy dzidzia rozwija się prawidłowo. Teraz do lekarza mam 18.06 jestem teraz co prawda w 17 tc ale pewnie kolejne usg mnie nie ominie. Co do wątpliwości jednej z Was na temat częstego robienia usg w ciąży nie wiem na ile to szkodliwe ale chyba lekarze wiedzą co robią ja miałam robione usg chyba z 8-9 razy w tym 3 razy pod rząd jak znlazłam się w szpitalu a teraz co wizyta to usg. Więc chyba musze zaufać lekarzom że widzą co robią i czekać na lepsze dni :)
Przy komplikacjach usg robi się tyle razy ile jest potrzeba, ja też miałam częściej. W zdrowej ciąży zaleca się 3 usg. Ale co lekarz to opinia, co pacjentka to decyzja. :)

nie wiem jak bardzo masz niepokojace wyniki ale ja dwa lata temu mialam cin2 i przeszlam zabieg wyciecia zmian laserem i wszystko super i szyjka daje rade w ciazy chociaz jest skrocona po zabiegu. teraz sa rozne nowoczesne metody. wygrasz. trzymam kciuki

poszlabym na pierwsze i gdyby bylo wszystko widoczne i wszystko dobrze to bym odwolala drugie. a jak nawet jakis drobiazg by mnie zaniepokoil to bym poszla tez na drugie

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Grama, dziękuję. Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze. Niech wycinają, skracają, ale jeszcze nie teraz.

Ja w 11 tygodniu trafiłam z krwawieniem do szpitala wyszłam po 2 dniach krwiak miał 1/1 Po tygodniu byłam na prenatalnych krwiak urósł do 11 cm na prawie 2. Teraz się zmniejsza jak ostatnio byłam u lekarza to niemal centymetrna 8 Mam nadzieję że teraz jak pójdę to będzie to juz tylko zły sen:)

Za 3 dni mam wizytę i połówkowe . Nie powiem, bo już mnie stres ogarnia, ale do wtorku szybko zleci. Myślę, że tym razem już lekarz powie na 100 % jaka płeć, bo poprzednim razem mi powiedział, że jemu to wygląda na chłopca, ale nie jest przekonany więc powie mi na następnym razem. Jest mi wszystko jedno czy będzie drugi chłopczyk czy dziewczynka byle by okazało się, że jest wszystko ok.

Za 3 dni mam wizytę i połówkowe . Nie powiem, bo już mnie stres ogarnia, ale do wtorku szybko zleci. Myślę, że tym razem już lekarz powie na 100 % jaka płeć, bo poprzednim razem mi powiedział, że jemu to wygląda na chłopca, ale nie jest przekonany więc powie mi na następnym razem. Jest mi wszystko jedno czy będzie drugi chłopczyk czy dziewczynka byle by okazało się, że jest wszystko ok.
Przy synu lekarz mi powiedział że jemu to wygląda na dziewczynkę a ja do niego że nieeee. Na połówkowym wyszedł chłopczyk
Kciukam &&&
cb7wugpju04jz4q8.png

Przy synu lekarz mi powiedział że jemu to wygląda na dziewczynkę a ja do niego że nieeee. Na połówkowym wyszedł chłopczyk
Kciukam &&&
cb7wugpju04jz4q8.png
Dziękuję :) Mnie się zapytał kogo mam w domu i zaczął sprawdzać istotkę, ja utrzymywałam , że dziewczynka, no a on się zaczął śmiać , że chyba drugi chłop będzie, ale zaznaczył, że chyba i nadziei nie odbiera :)
Ale jak już napisałam oby zdrowe, bo za pierwszym razem miałam straszne parcie na dziewczynkę i jak się dowiedziałam, że o syn to czułam rozczarowanie, ale jak później modliłam się żeby żył i był zdrowy to szybciutko zmieniłam priorytety :)

Masz polowkowe we wtr? To tak jak ja, który to będzie tc?

Po USG polowkowym.
Wsxystko ladnie doktoreczka pomierzyla
Wnioski:Anatomia prawidlowa
Lozysko sciana tylna
Stopien dojrzalosci 0
Ilosc plynu owodniowego prawudlowa
Szyjka 3.95

FHR 146/min
Tydzien ciazy 21.2
Waga 467g ❤♥♥♥

Moj synio ♥♥♥

Pisior:)