reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Kindzia kciuki zacisniete i dawaj po, na która masz?

Juz wyjeżdżam
WP_20160715_007.jpg

Załączniki

• WP_20160715_007.jpg
    WP_20160715_007.jpg
    830,4 KB · Wyświetleń: 245
reklama
Trzymam kciuki za wizytę :) Dziewczyny słuchajcie, mam 2x skierowanie na badanie połówkowe do różnych klinik. Jedno automatycznie do tej na której byłam w 12 tyg, a drugie dostałam teraz do innej kliniki od lekarza, któremu ten przepływ w zastawkach się nie podobał. Jedno by było 30 lipca, drugie 3 sierpnia. Poszłybyście na dwa czy tylko na jedno? Nie zastanawiam się tu nad szkodliwością usg, bo wiem, że to bezpieczne nawet wykonywane codziennie, tylko nad tym, czy może warto sprawdzić u dwóch różnych lekarzy...
Ja byłam wpisana na dwa, ale ostatecznie z jednego zrezygnowałam. Pewnie gdyby wyszło usg źle powtórzyłabym, w innym przypadku, bez zalecenia lekarza - nie. Jeżeli lekarz widziałby konieczność to ok. Zrób jak ci intuicja podpowiada. Trzymam kciuki za maluszka. :)

Dzieki za kciuki. Ale doktoreczka przelozyla wizytę. Zajechalam a tam karteczka wszystkie wizyty z dzis na jutro przeniesione
a tak sie juz nastawilam

Trzymam kciuki za wizytę :) Dziewczyny słuchajcie, mam 2x skierowanie na badanie połówkowe do różnych klinik. Jedno automatycznie do tej na której byłam w 12 tyg, a drugie dostałam teraz do innej kliniki od lekarza, któremu ten przepływ w zastawkach się nie podobał. Jedno by było 30 lipca, drugie 3 sierpnia. Poszłybyście na dwa czy tylko na jedno? Nie zastanawiam się tu nad szkodliwością usg, bo wiem, że to bezpieczne nawet wykonywane codziennie, tylko nad tym, czy może warto sprawdzić u dwóch różnych lekarzy...
Kleo ja bede szla na drugie. Na jednym juz bylam ale wczesnie było. Poszlabym na dwa ;)

Dzieki za kciuki. Ale doktoreczka przelozyla wizytę. Zajechalam a tam karteczka wszystkie wizyty z dzis na jutro przeniesione
a tak sie juz nastawilam
szkoda, że nie zadzwoniła poinformować... ale jutro podejrzysz Maluszka :) !

do mnie właśnie wczoraj dzwonili o połówkowe, że doktor na urlopie bedzie wtedy jak mam termin bo sobie o 2 tyg przedłużył. A co mnie to interesuje, że mają jednego lekarza, a jak wróci to już będzie za późno?
Po awanturze jakoś magicznie doktor przyjedzie "z urlopu" :) Zaznaczam, że prywatny gabinet działa podczas miesięcznego urlopu, więc dziwne :)

reklama
Hej. Ja usg te połówkowe miałam częściowo robione w 15 tygodniu. Pewnie powiecie że to nie możliwe ale lekarz się uparł by wszytsko mierzyć gdyż mam trochę komplikacji i sprawdzał czy dzidzia rozwija się prawidłowo. Teraz do lekarza mam 18.06 jestem teraz co prawda w 17 tc ale pewnie kolejne usg mnie nie ominie. Co do wątpliwości jednej z Was na temat częstego robienia usg w ciąży nie wiem na ile to szkodliwe ale chyba lekarze wiedzą co robią ja miałam robione usg chyba z 8-9 razy w tym 3 razy pod rząd jak znlazłam się w szpitalu a teraz co wizyta to usg. Więc chyba musze zaufać lekarzom że widzą co robią i czekać na lepsze dni :)

Do góry