reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
w poprzedniej ciąży jak bylam na usg 3d to przed badaniem kazali się napic i zjeść cos słodkiego wlasnie po to aby pobudzić dzidziusia

Melduję się i ja :) Po usg i wizycie . Jest wszystko ok :) przezierność w normie, serducho i krążenie krwi w normie, rączki , nóżki na swoim miejscu tak jak trzewia. Dzidzia ma prawie 7 cm, więc kawał człowieka. Wybaczcie, że nie wrzucam zdjęcia , ale ile razy próbuję wrzucić coś z tel to mi tego nie dodaje i musi M. na to zerknąć...
Dziękuję za kciuki, gratuluję udanych wizyt :) i za resztę trzymam kciuki :)

Super ! :)

Szłaś z własną płytą? :) Byłaś prywatnie u gin? Bo ja się zastanawiam nad nagraniem dzieciątka jutro :D tylko nie wiem czy warto i czy mnie czasem nie skasuje dodatkowo za to... chociaż właściwie jeśli już mam wybulić 360 zł. to mógłby mi darować dodatkowe koszta ;)
Niedaleko mojej miejscowosci jest doktorek co mu nie zalezy na kasie i za prenatalne 100 zl bierze. Pelny profesjonalizm, gabinet duzy, super wyposazony, i badanie prenatalne plus 4d w cenie. Polowkowe robi za 150 zl. W tym roku wiec znow sie tam umawiam [emoji4]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

gratuluje wszystkim zbiorczo. przede mna jeszcze ten stres za 6 dni:(
ponawiam pytanie: czy to regula ze sie usg przez brzuch robi na pelnym pecherzu? bo ja tylko ginekologiczne mialam do tej pory i nie wiem a nie chce generycznego zawalic

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
Wez ze soba butelke wody. Jak cos to sie napijesz [emoji6]

Jednak podrozalo w tym roku, 200 zl. Ale sie umowilam. Badanie prenatalne 13 czerwca o 18 [emoji6] juz sie doczekac nie moge. Po drodze mam jeszcze wizyte 30 maja o 10 wiec tez prosze o wpisanie [emoji4]
Jeszcze w piatek badania musze zrobic zeby miec na poniedzialek..

A więc jestem po wizycie.
Najpierw dostałam kubeczek na siuśki. Później pobrali krew. A za 15 min lekarz zaprosił mnie do gabinetu.opowiedzialam o plamieniach, zbadał mnie ( od początku ciąży ani razu nie badał mnie palpacyjnie tylko wziernik zaglądał do środka, i tyle.
Mówi że jest czysto, zadnej krwi nie widać, na wcześniejszej wizycie też nie było nic.i być może taka moja natura. Mam odpoczywać i się nie martwić bo ciąża jak narazie wzorowa.
Wypisal zwolnienie do 6 czerwca później wystawi papier dla pracodawcy że moja ciąża nie pozwala mi na dalszą pracę.
Później zrobiliśmy usg, zaprosił męża z poczekalni, tak więc jak zobaczyłam fasolke i bijące serduszko już całe emocje że mnie splynely i się poplakalam.
Mój J siedział z wielkim uśmiechem na twarzy i klepał mnie po głowie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] to chyba z emocji, bo nie odebrałam tego jako romantyczny gest [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Fasol ma od główki do dupki 2,68 cm. Machal nóżkami i rączkami [emoji7]
Termin na 26 grudnia.
Ostatni wyszło nam 4 dni młodsza ciąża, dziś ciąża jest starsza tak nadrobilo nasze dziecko [emoji7]
Co prawda to się bedzie jeszcze zmieniać, ale się ucieszyłam że tak ładnie rosnie.
9 t 4 d wiek z usg czyli jest idealnie.
Co nas zmartwilo tylko to wysokie ciśnienie, więc po wyjściu od lekarza, pobrali mi krew jeszcze raz tym razem pod kierunkiem gestozy.
Z racji tego że w drugiej ciąży jedna z przyczyną cięcia było wysokie ciśnienie moje i zanik tętna na ktg dziecka.
Mam mierzyć ciśnienie 3 razy dziennie i zapisywać.
Oby kurde to się unormowalo i obeszło się bez leków.
Chciałabym chociaż raz donosi do końca ciążę.

1464184672-1d1mld.jpeg

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry