reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Iza kurde a u mnie zawsze się sprawdza. Synek na przyjeciu do szpitala na usg mial 3330 g a po 4 dniach wywolywania urodził sie 3450. Corka przed porodem 4 h mierzona była na 2800 a urodzila sie 2890. Jak by nie patrzyl prawie ze idealnie wyliczone:)

km5s8u69dm9dsszh.png

reklama
Iza kurde a u mnie zawsze się sprawdza. Synek na przyjeciu do szpitala na usg mial 3330 g a po 4 dniach wywolywania urodził sie 3450. Corka przed porodem 4 h mierzona była na 2800 a urodzila sie 2890. Jak by nie patrzyl prawie ze idealnie wyliczone:)

km5s8u69dm9dsszh.png
Ja tylko mówię ze nie zawsze sie sprawdza ;) u mnie jakby sie waga sprawdziła to zanim urodze to mały też ze 4 kg będzie miał [emoji23] aż strach sie bać [emoji4]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Zuza swietne wiesci na dzień dobry :) wielkie gratulacje !!!!

Iza no to też ładna waga Szymusia, tak czytam o tych uwagach waszych maluszkow i już mowie do meza że chyba kombinezon na 56 musimy kupic bo mamy 2 na 62 to nam wpadnie caly w nogawki he he....

37t i 2900 to ja w takim razie strasznie jestem ciekawa ile będzie wazyl po porodzie i jaki wzrost

km5s8u69dm9dsszh.png
Profesjonalista w swoim fachu musial robic usg :)
Dlatego ja nie przejmuje sie tym, ze mojemu ginowi wychodza rozmiary o 2 tygodnie mniejsze, niz specjaliscie od usg, ktory robi ich 100 dziennie. Ginekologiczna wiedza moze byc wyuczona, zobaczcie jaka my mamy wiedze, a czy ktoras umialaby zrobic usg? To sztuka i trzeba miec naprawde pojecie :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki! Ja dziś po ktg i badaniu... Pan doktor stwierdził, że do weekendu powinno ruszyć :D rozwarcie jest na 2-3cm i mam się nie zdziwić jak wody odejdą bo pęcherz się napina.... Brr zaczynam się bać :p
Super! Wychodzi na to, że wszystkie mnie prześcigniecie...:-p

zuzanna8704
gratulacje!!!! cudownie, że już jesteście po! a pokarmu przybywa z każdą chwilą :) zawsze możesz uruchomić laktator jak bobas śpi i pomiętosić piersi :)

karelka
no to wiele czasu Ci nie zostało :D ale to tak zupełnie w sam raz! kciukasy!

@zuzanna8704 gratulacje:) Super, że maluszka masz już przy sobie.

Ja jestem po USG. Wszystko w normie, przepływy w porządku, wody też w porządku. Szacowana waga 3076 +- 450 g więc można się wszystkiego spodziewać ale raczej nie wielkoluda;) Robiłam USG u lekarza, u którego prowadziłam ciążę na początku i o ile jego prowadzenie ciąży nie bardzo mi się podobało, o tyle sposób przeprowadzenia USG bardzo mi przypadł do gustu, bo mimo że nie widziałam ekranu to wszystko ładnie opowiadał na bieżąco, tłumaczył co gdzie i jak i nie czułam wielkiej niewiadomej jak podczas wcześniejszych badań. No i znowu mnie straszył że lepiej na zimno i na pewno najpóźniej w 40tc powinnam być w szpitalu, nawet jeśli nie na cięciu to na obserwacji.. Tyle że on mówił że dla personelu lepiej jak jest przygotowany haha, no i jeszcze straszył możliwością pęknięcia macicy.

reklama
@mojeboje gratki usg. Waga super!
A widzisz a mnie lekarz powiedział że lepiej ciąć na przygotowanym dole macicy bo jest cienszy i szybciej łatwiej wydobywa się dziecko a potem mniej powikłań. Co lekarz to inna opinia

♡ 39 tc jeszcze dwa tygodnie do spotkania z Lilcią ♡

Do góry