reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Iza spokojnie, Szymonem jest już duzy, dostal sterydy na plucka więc Nawet jak bedzie chcial wyjsc to już wszystko z nim będzie dobrze. Da sobie rade. Ale trzymam kciuki aby jeszcze chwilę się wstrzymal....

Pajuinka może po prostu takie geny i malutka w ogole bedzie mniejsza. Przecież nie wszystkie dzieci musza wazyc tyle samo.

reklama
Izulqa a tetno dziecka jakie wychodziło?

Ja to jestem zmartwiona po wizycie. Rozwarcie się zwiększyło do 1,5cm czyli tak jak i ciebie IzuLQa ale mnie nie kierują do szpitala. Jedynie bezwzględny zakaz chodzenia.. Już nie wiem czy mój lekarz bagatelizuje czy jeszcze nie jest tak tragicznie.. Szyjka skrócona ale nie wiem z tego wszystkiego ile ma bo uwagę na usg zwróciły pomiary dziecka. Niska waga 1900g - tydz. 34+4 co odpowiada 32+1 także 2 tygodnie mniejsza. Lekarz mówi żeby się nie przejmować tylko za 2 tyg do kontroli a przez ten czas więcej jeść i wprowadzić branie witamin dodatkowo. Metlik w głowie mam :(

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem, ja mam 34 t i 4 d i moj wazy 2700 g jest dokladnie 10 dni wiekszy wedlug usg, odpowiada wielkosci z pierwszego prenatalnego usg wiec sie nie martwie. Ale lezy ze mna dziewczyna ktora ma 31/32 tc i jej dziecko wazy 1600 g i mowia ze za malo i dostaje jakies zastrzyki.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Izulqa a tetno dziecka jakie wychodziło?

Ja to jestem zmartwiona po wizycie. Rozwarcie się zwiększyło do 1,5cm czyli tak jak i ciebie IzuLQa ale mnie nie kierują do szpitala. Jedynie bezwzględny zakaz chodzenia.. Już nie wiem czy mój lekarz bagatelizuje czy jeszcze nie jest tak tragicznie.. Szyjka skrócona ale nie wiem z tego wszystkiego ile ma bo uwagę na usg zwróciły pomiary dziecka. Niska waga 1900g - tydz. 34+4 co odpowiada 32+1 także 2 tygodnie mniejsza. Lekarz mówi żeby się nie przejmować tylko za 2 tyg do kontroli a przez ten czas więcej jeść i wprowadzić branie witamin dodatkowo. Metlik w głowie mam :(

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom
A tetno malego spada ponizej 100. Ale tu chodzi o duza rozbieznosc bo chwilami ma powyzej 160, a potem stale 125 np, po czym przy ruchach spada ponizej 100 tak do 90

Moja torba już spakowana praktycznie w całości, trzeba tylko w ostatniej chwili dołożyć dokumenty, telefon i ładowarkę dla niego i mogę jechać rodzić. My jedziemy jutro na drugie spotkanie z położną. Ale nie w szpitalu, bo moja ma dyżur dopiero z niedzieli na poniedziałek i mój D się boi, że nie zdążymy przed porodem. Idziemy do niej na szkołę rodzenia. Zostaniemy sobie na zajęciach, a po nich będziemy z nią gadać. Muszę skonsultować z nią plan porodu bo formularz w Siemieradzkim nie uwzględnia wszystkich opcji, a zewnętrznych druków ponoć nie przyjmują...

Trzymaj się. Dobrze, że mają Cię na oku i dmuchają na zimne. Najważniejsze, że jesteś pod opieką. A nawet jeśli Szymuś urodzi się już teraz, to na pewno doskonale da sobie radę bo jest duży, a Ty dostałaś sterydy.

Ja nie wiem, czy nie skonsultowałabym się w Twojej sytuacji z innym lekarzem. na pewno wszystko będzie dobrze, ale tak na wszelki wypadek, dla pewności.
No powiem Ci ze juz wolalabym urodzic zeby sie nie martwic :(

A tetno malego spada ponizej 100. Ale tu chodzi o duza rozbieznosc bo chwilami ma powyzej 160, a potem stale 125 np, po czym przy ruchach spada ponizej 100 tak do 90

Oo to może pepowina coś przeszkadza. . Dobrze że w szpitalu jesteś. Jak łożysko?

Trzymajcie się dziewczyny tam

Iza spokojnie, Szymonem jest już duzy, dostal sterydy na plucka więc Nawet jak bedzie chcial wyjsc to już wszystko z nim będzie dobrze. Da sobie rade. Ale trzymam kciuki aby jeszcze chwilę się wstrzymal....

Pajuinka może po prostu takie geny i malutka w ogole bedzie mniejsza. Przecież nie wszystkie dzieci musza wazyc tyle samo.
No juz sterydy dpstaje drugi raz. Ginekolog co mnie przyjmowala powiedziala ze to bylo w 23 tygodniu ciąży i to bylo dawno, dlatego teraz znowu podaja. Dzis dostalam 6 mg, i jutro znowu 6 mg dostane.

No juz sterydy dpstaje drugi raz. Ginekolog co mnie przyjmowala powiedziala ze to bylo w 23 tygodniu ciąży i to bylo dawno, dlatego teraz znowu podaja. Dzis dostalam 6 mg, i jutro znowu 6 mg dostane.

Iza a lekarze coś tłumacza od czego te wahania tętna ? Trzymam kciuki za Was [emoji11]

Izulka dobrze ze podadza te sterydy to będziesz spokojniejsza. Waga ładna juz jest wiec musi byc dobrze. A co mowi lekarz o tym spadku tetna? Nie powinno byc tak ze serduszko przyspiesza jak się maluszek rusza? Dawaj nam znac na bieżąco. Ja w miedzy czasie zagladam tutaj

Nie wiem, ja mam 34 t i 4 d i moj wazy 2700 g jest dokladnie 10 dni wiekszy wedlug usg, odpowiada wielkosci z pierwszego prenatalnego usg wiec sie nie martwie. Ale lezy ze mna dziewczyna ktora ma 31/32 tc i jej dziecko wazy 1600 g i mowia ze za malo i dostaje jakies zastrzyki.

Moja w 31 wazyla 1555g i lekarz mowil, ze w porzadku :)

reklama
Do góry