reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Iza spokojnie, Szymonem jest już duzy, dostal sterydy na plucka więc Nawet jak bedzie chcial wyjsc to już wszystko z nim będzie dobrze. Da sobie rade. Ale trzymam kciuki aby jeszcze chwilę się wstrzymal....

Pajuinka może po prostu takie geny i malutka w ogole bedzie mniejsza. Przecież nie wszystkie dzieci musza wazyc tyle samo.

reklama
Izulqa a tetno dziecka jakie wychodziło?

Ja to jestem zmartwiona po wizycie. Rozwarcie się zwiększyło do 1,5cm czyli tak jak i ciebie IzuLQa ale mnie nie kierują do szpitala. Jedynie bezwzględny zakaz chodzenia.. Już nie wiem czy mój lekarz bagatelizuje czy jeszcze nie jest tak tragicznie.. Szyjka skrócona ale nie wiem z tego wszystkiego ile ma bo uwagę na usg zwróciły pomiary dziecka. Niska waga 1900g - tydz. 34+4 co odpowiada 32+1 także 2 tygodnie mniejsza. Lekarz mówi żeby się nie przejmować tylko za 2 tyg do kontroli a przez ten czas więcej jeść i wprowadzić branie witamin dodatkowo. Metlik w głowie mam :(

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem, ja mam 34 t i 4 d i moj wazy 2700 g jest dokladnie 10 dni wiekszy wedlug usg, odpowiada wielkosci z pierwszego prenatalnego usg wiec sie nie martwie. Ale lezy ze mna dziewczyna ktora ma 31/32 tc i jej dziecko wazy 1600 g i mowia ze za malo i dostaje jakies zastrzyki.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Izulqa a tetno dziecka jakie wychodziło?

Ja to jestem zmartwiona po wizycie. Rozwarcie się zwiększyło do 1,5cm czyli tak jak i ciebie IzuLQa ale mnie nie kierują do szpitala. Jedynie bezwzględny zakaz chodzenia.. Już nie wiem czy mój lekarz bagatelizuje czy jeszcze nie jest tak tragicznie.. Szyjka skrócona ale nie wiem z tego wszystkiego ile ma bo uwagę na usg zwróciły pomiary dziecka. Niska waga 1900g - tydz. 34+4 co odpowiada 32+1 także 2 tygodnie mniejsza. Lekarz mówi żeby się nie przejmować tylko za 2 tyg do kontroli a przez ten czas więcej jeść i wprowadzić branie witamin dodatkowo. Metlik w głowie mam :(

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom
A tetno malego spada ponizej 100. Ale tu chodzi o duza rozbieznosc bo chwilami ma powyzej 160, a potem stale 125 np, po czym przy ruchach spada ponizej 100 tak do 90

Moja torba już spakowana praktycznie w całości, trzeba tylko w ostatniej chwili dołożyć dokumenty, telefon i ładowarkę dla niego i mogę jechać rodzić. My jedziemy jutro na drugie spotkanie z położną. Ale nie w szpitalu, bo moja ma dyżur dopiero z niedzieli na poniedziałek i mój D się boi, że nie zdążymy przed porodem. Idziemy do niej na szkołę rodzenia. Zostaniemy sobie na zajęciach, a po nich będziemy z nią gadać. Muszę skonsultować z nią plan porodu bo formularz w Siemieradzkim nie uwzględnia wszystkich opcji, a zewnętrznych druków ponoć nie przyjmują...

Trzymaj się. Dobrze, że mają Cię na oku i dmuchają na zimne. Najważniejsze, że jesteś pod opieką. A nawet jeśli Szymuś urodzi się już teraz, to na pewno doskonale da sobie radę bo jest duży, a Ty dostałaś sterydy.

Ja nie wiem, czy nie skonsultowałabym się w Twojej sytuacji z innym lekarzem. na pewno wszystko będzie dobrze, ale tak na wszelki wypadek, dla pewności.
No powiem Ci ze juz wolalabym urodzic zeby sie nie martwic :(

A tetno malego spada ponizej 100. Ale tu chodzi o duza rozbieznosc bo chwilami ma powyzej 160, a potem stale 125 np, po czym przy ruchach spada ponizej 100 tak do 90

Oo to może pepowina coś przeszkadza. . Dobrze że w szpitalu jesteś. Jak łożysko?

Trzymajcie się dziewczyny tam

Iza spokojnie, Szymonem jest już duzy, dostal sterydy na plucka więc Nawet jak bedzie chcial wyjsc to już wszystko z nim będzie dobrze. Da sobie rade. Ale trzymam kciuki aby jeszcze chwilę się wstrzymal....

Pajuinka może po prostu takie geny i malutka w ogole bedzie mniejsza. Przecież nie wszystkie dzieci musza wazyc tyle samo.
No juz sterydy dpstaje drugi raz. Ginekolog co mnie przyjmowala powiedziala ze to bylo w 23 tygodniu ciąży i to bylo dawno, dlatego teraz znowu podaja. Dzis dostalam 6 mg, i jutro znowu 6 mg dostane.

No juz sterydy dpstaje drugi raz. Ginekolog co mnie przyjmowala powiedziala ze to bylo w 23 tygodniu ciąży i to bylo dawno, dlatego teraz znowu podaja. Dzis dostalam 6 mg, i jutro znowu 6 mg dostane.

Iza a lekarze coś tłumacza od czego te wahania tętna ? Trzymam kciuki za Was [emoji11]

Izulka dobrze ze podadza te sterydy to będziesz spokojniejsza. Waga ładna juz jest wiec musi byc dobrze. A co mowi lekarz o tym spadku tetna? Nie powinno byc tak ze serduszko przyspiesza jak się maluszek rusza? Dawaj nam znac na bieżąco. Ja w miedzy czasie zagladam tutaj

Nie wiem, ja mam 34 t i 4 d i moj wazy 2700 g jest dokladnie 10 dni wiekszy wedlug usg, odpowiada wielkosci z pierwszego prenatalnego usg wiec sie nie martwie. Ale lezy ze mna dziewczyna ktora ma 31/32 tc i jej dziecko wazy 1600 g i mowia ze za malo i dostaje jakies zastrzyki.

Moja w 31 wazyla 1555g i lekarz mowil, ze w porzadku :)

reklama
Do góry