xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Na razie obserwuja, nie wiele mówią.Iza a lekarze coś tłumacza od czego te wahania tętna ? Trzymam kciuki za Was [emoji11]
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na razie obserwuja, nie wiele mówią.Iza a lekarze coś tłumacza od czego te wahania tętna ? Trzymam kciuki za Was [emoji11]
No wlasnie powinno rosnac tetno przy ruchach, a jemu spada.. na razie nie jest zle bo nie spada ponizej 80. To jest podobno jakas krytyczna granica. Maksimum spadlo do 90. Dlatego obserwuja
Po spadkach tętna na skurczu poznaje się jakieś problemy z pepo np.
Ja sie na tym nie znam a lekarze mowia niewiele bo wieczór jest i dowiem sie wiecej rano na obchodzie jak bedzie ordynatorPo spadkach tętna na skurczu poznaje się jakieś problemy z pepo np.
Izulqa a tetno dziecka jakie wychodziło?
Ja to jestem zmartwiona po wizycie. Rozwarcie się zwiększyło do 1,5cm czyli tak jak i ciebie IzuLQa ale mnie nie kierują do szpitala. Jedynie bezwzględny zakaz chodzenia.. Już nie wiem czy mój lekarz bagatelizuje czy jeszcze nie jest tak tragicznie.. Szyjka skrócona ale nie wiem z tego wszystkiego ile ma bo uwagę na usg zwróciły pomiary dziecka. Niska waga 1900g - tydz. 34+4 co odpowiada 32+1 także 2 tygodnie mniejsza. Lekarz mówi żeby się nie przejmować tylko za 2 tyg do kontroli a przez ten czas więcej jeść i wprowadzić branie witamin dodatkowo. Metlik w głowie mam
Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom
Grun trzymaj sie i Ty!!!Spokojnie!
I mnie dokładnie tak samo. Mloda o 2tyg mniejsza.... a dzisiaj jestem po gin i szyjka skrócona jeszcze mocniej + nadal mam mini rozwarcie więc nakaz oszczedzania się i też bez szpitala tylko do domu z nakazem leżenia.
Jestem w 36tc więc do 18list mam wytrzymać a wtedy skończy się 37tc i można oddać władze naturze....
Choć chce do grudnia wytrzymać.
A zatem zaciskam razem z tobą uda i wspieram w spokojnym nieprzejmowaniu się bo chyba trzeba by zaufać tym lekarzom. .. Choć zawsze uważałam że trzeba u kilku źródeł diagnozę sprawdzac.
Powodzenia! !
Malemu spadalo tetno jak bylam na wizycie i doktorka powiedziala zebym poszla na ktg. No to poszlam i mnie wyslali do spzitala. W porzednich ciazach tylko w szpitalu mialam ktg bo zawsze bylo ok z tegnem na wizytachKurcze dziewczyny a jak to jest z tym ktg, jakieś podstawy były do tego żeby was na to kierować? Ja zaczynam 37 tydzień i do tej pory ani razu nie miałam skierowania, lekarz też nic nie mówi o liczeniu ruchów tlyko ogólnie zwracać uwagę czy się rusza. W poprzedniej ciąży też ani razu ktg, dopiero przy porodzie i wtedy nierówne było, ale już odeszły wody wtedy i może pępowina była przyciśnięta czy coś...
Izulka trzymam ksciuki żenbyście jeszcze z małym wytrzymali.