reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
Ja jeszcze nie robilam gbs, lekarz mowil ze to po 35 tyh wiec jeszcze troche. Mowil mi tez.na wizycie, ze teraz maja wytyczne zeby w ciazy robic 2 razy badanie na hiv, bo ponoc ostatnio jakas ciezarna miala wynik ujemny na poczatku ciazy I niestety okazalo sie, ze jednak jest chora I urodzila dzieciaczka z hiv przez sn (a powinna przez cc). W szoku bylam, ze takie rzeczy sie zdarzaja.

Ja jeszcze nie robilam gbs, lekarz mowil ze to po 35 tyh wiec jeszcze troche. Mowil mi tez.na wizycie, ze teraz maja wytyczne zeby w ciazy robic 2 razy badanie na hiv, bo ponoc ostatnio jakas ciezarna miala wynik ujemny na poczatku ciazy I niestety okazalo sie, ze jednak jest chora I urodzila dzieciaczka z hiv przez sn (a powinna przez cc). W szoku bylam, ze takie rzeczy sie zdarzaja.
Mogla sie zarazic za ten czas. Nie wiadomo.
Mysle ze jak nie zdradzasz meza i maz Ciebie nie zdradza to ciezko bh bylo gdzies zlapac hiv..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Mogla sie zarazic za ten czas. Nie wiadomo.
Mysle ze jak nie zdradzasz meza i maz Ciebie nie zdradza to ciezko bh bylo gdzies zlapac hiv..

Igły kochana igły. . I nie mówię tu o aplikowaniu sobie świństw ale o sterylnosci podczas badań znieczuleń itp itd

Igły kochana igły. . I nie mówię tu o aplikowaniu sobie świństw ale o sterylnosci podczas badań znieczuleń itp itd
U stomatologa tez mozna sie zarazic...

thgfflw1k3inkyc3.png

No tak, ale do kosmetyczki nie chodze, u fryzjera bylam wieki temu, kują mnie jedynie do badan ale babka zawsze bierze swieze rekawiczki, otwiera przy mnie igłę itd. W szpitalu tez zawsze nowe przy mnie wyciagali do wkłucia nowy wenflon.

No ej weźcie nie strasznie. Ja chodzę do dentysty, niby wszystko czyści itp, no ale.... Kurde a jak coś człowiek złapał? Udowodnić nie ma jak, bo spryciarz nie daje paragonów.
I chyba nie będę u niego zakładać korony, tylko tam gdzie dadzą mi gwarancję.

Co do gbs, to wynik albo dodatki albo ujemny. Ja miałam w pierwszej ciąży, nie miałam antybiotyku bo zrobili CC, ale teraz też na pewno mam bo to cholerstwo ot tak nie znika.
No trudno.
Wymaz będę miała pobierany w poniedziałek i muszę go zawieźć sama do laboratorium w szpitalu ehhhh szkoda że lekarz tylko prywatnie przyjmuje, bo na NFZ to sam zawozil. Ciekawe jaki jest koszt.

reklama
To jest ten cały gbs? Jeśli tak to wiem, że któraś z dziewczyn już robiła. A wynik nie wychodzi albo pozytywny albo negatywny?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Paciorkowiec z grupy B dla nas niegroźny- u noworodków powoduje zakażenie. Jak masz dodatni to w czasie porodu dostajesz antybiotyk Biofazolin.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry