reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

No to wiesiołek w kapsułkach 2x1 doustnie i 1x dowcipnie prosto w szyjkę (spokojnie od 36tc), tak samo daktyle suszone oraz herbata z liści malin. Dodatkowo sex (to tak jak wiesiołek prostaglandyny dla przygotowania szyjki) I oksytocyna (na skurcze). Można akupresurą działać (ja się wybieram po skończonym 37tc to jak dowiem się kto jest w 3mieście polecany mogę dać Ci znać). Dodatkowo masaż brodawek sutkowych samemu, zatrudnić męża albo przystawić laktator elektryczny. Może się uda [emoji6]

Ooo tak... takie rady to ja lubię:-) już czytałam o kilku metodach tu podanych więc oczywiscie, ze zaczynam stosowac w odpowiednim czasie:))
Nawet sobie zrobilam screena z tej wiadomosci zeby mi w gąszczu innych nie zniknęła!;) i chętnie przyjmę info o akupresurze :)

a8doqqmz725nh9h0.png

reklama
Co do metod to wczoraj na szkole rodzenia polozna wspominala o aromaterapii po 37tyg. Z tego co mowila, to tutaj mozna poprosic o recepte na rozne olejki i wkrapiac do kapieli, na poduszke, dodawac do balsamu etc. W UK sa one refundowane stad recepta, ale dopytam we wtorek jakie konkretnie olejki polecaja i moze akurat ktoras z Was skorzysta :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Moja szyjka też coś koło 5 cm. Ja to bym się chciała uwinąć do końca listopada. najbardziej by mi pasował na poród 28 listopad. W pierwszej ciąży też szyjka mocno trzymała i była długa i urodziłam dzień po terminie z @
Ja już wiem że rozpatruje się w połowie listopada. Na święta dzieci będą miały po min. miesiącu
A w pl kiedy robia ktg?
Różnie. W ciąży mnogiej 2o2k robią od 34 tc. W pojedynczej ciąży robili mi od 38 tc.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Elifit też różnie bywa z zimowymi terminami. Koleżanka miała termin na grudzień i mówi, że końcówka to był koszmar, bo tak jej nogi napuchły, że nie mieściła się w żadne kozaki i przestała z domu wychodzić, a do porodu jechała w japonkach, bo żadnych innych butów nie mieściła.

Hej dziewczyny! Gratuluje udznych wizyt i slicznych zdrowych dzieciaczkow. Ja mialam wczoraj gendtyczne i mnie troche nastraszyli bo maly mial wysokie tetno kolo 180 ikazalmi robic ktg. Na ktg wszystko bylo w normie. Dzisiaj powtarzalam ktg i tez bylo ok,tetno wahalo sie kolo 150 ale ja teraz ciagle o tym mysle i sie stresuje
Powiedzcie jak jest u Was z ruchami dziecka, bomi sie wydaje jakby on bardzo malo spal, prawie ciagle czuje ruchy... poza tym tetnen wszystko bardzo dobrze 30tc 1700g.

reklama
Hej dziewczyny! Gratuluje udznych wizyt i slicznych zdrowych dzieciaczkow. Ja mialam wczoraj gendtyczne i mnie troche nastraszyli bo maly mial wysokie tetno kolo 180 ikazalmi robic ktg. Na ktg wszystko bylo w normie. Dzisiaj powtarzalam ktg i tez bylo ok,tetno wahalo sie kolo 150 ale ja teraz ciagle o tym mysle i sie stresuje
Powiedzcie jak jest u Was z ruchami dziecka, bomi sie wydaje jakby on bardzo malo spal, prawie ciagle czuje ruchy... poza tym tetnen wszystko bardzo dobrze 30tc 1700g.
moj wczoraj mial dzien szalenstwa, wariowal od rana do nocy, dzis juz tez go czuje i tez mysle, kiedy on spi :D

Do góry