my po usg,w koncu w domku maly wazy 1060 gram, ulozony jest glowka do dolu, co czuje, bo drapie mnie po kroczu hehe, na usg trzymal pepowine i sie nia bawil, ziewal i mizial sie po buzi ja zamiast przytyc to schudlam 1 kg
reklama
nie mam pojecia, moze temu, ze troche sie pilnuje i nie zre na noc? mialam 5 kg na plusie a mam teraz juz tylko 4...ale maly rozwija sie super i wage ma dobra na ten etap ciazyLux to super że już ułożony
Czemu chudniesz? tak ma byc?
Antiope
Fanka BB :)
Ja w pierwszej ciąży jakoś się nie spinałam z terminem. Bałam się tylko urodzić we wszystkich świętych i nie chciałam przenosić za bardzo, żeby mi nie wywoływali. Ale fakt, miałam termin na koniec października i większość dziewczyn się już rozpakowała, a ja dalej czekałam i byłam chyba przedostatnia rozpakowana. Teraz się cieszę, że mam termin na początek grudnia, bo nie będę zamykać grudnia.Gratki wizyt.
Cieszę się że mam termin porodu na początek grudnia.
Naturalne jest że każda chciałaby urodzić jak najszybciej. Pamiętam że czekanie na godzinę zero bardzo psuje psychę.
Wszyscy się rozpakowują a tu nic.
Tym razem jestem silniejsza ale chyba zrobię sobie przerwę od forum by się nie dołować.
Ciekawe którą pierwszą chycnie
Rozmawiałyśmy już kiedyś tutaj na ten temat, bo jest więcej dziewczyn z de. W de lekarze kierują się terminem z @, a w polsce mają zwycaj weryfikować go po usg. Ja uważam, że niemieckie podejście jest lepsze, bo ludzie są różni i mają różne rozmiary, więc bez sensu wyznaczać termin na podstawie wielkości dziecka. Oczywiście jeśli jest taka sytuacja jak u elifit to pozostaje tylko wyznaczenie terminu z usg. Ale w większości przypadków jednak mniej więcej wiadomo ile trwają cykle i można oszacować czas owulacji z dużym prawdopodobieństwem.kurde tak czytam wasze komentarze o tych zmianach w terminie porodu.. az dziwnie , bo pytalam po ost wizycie mojego lekarza czy data porodu zostaje ta sama (..ze wzgledu na to ze mala jest wieksza i ogolnie) to pow mi ze nie wolno zmieniac terminu.. zapytalam tez wlasnie z ciekawosci bo kolezanki z PL mnie sie czeto pytaja czy ten termin moj zostal taki jaki mialam...
Super wieści.my po usg,w koncu w domku maly wazy 1060 gram, ulozony jest glowka do dolu, co czuje, bo drapie mnie po kroczu hehe, na usg trzymal pepowine i sie nia bawil, ziewal i mizial sie po buzi ja zamiast przytyc to schudlam 1 kg
no wyniki super obecnie na szczescieNo to chyba tylko się cieszyć zwłaszcza, jak wyniki dobre
elifit
Moderatorka
Jeszcze sporo zależy od pory roku. Córkę rodziłam w upały i pamiętam że nie mogłam się doczekać.Ja w pierwszej ciąży jakoś się nie spinałam z terminem. Bałam się tylko urodzić we wszystkich świętych i nie chciałam przenosić za bardzo, żeby mi nie wywoływali. Ale fakt, miałam termin na koniec października i większość dziewczyn się już rozpakowała, a ja dalej czekałam i byłam chyba przedostatnia rozpakowana. Teraz się cieszę, że mam termin na początek grudnia, bo nie będę zamykać grudnia.
Rozmawiałyśmy już kiedyś tutaj na ten temat, bo jest więcej dziewczyn z de. W de lekarze kierują się terminem z @, a w polsce mają zwycaj weryfikować go po usg. Ja uważam, że niemieckie podejście jest lepsze, bo ludzie są różni i mają różne rozmiary, więc bez sensu wyznaczać termin na podstawie wielkości dziecka. Oczywiście jeśli jest taka sytuacja jak u elifit to pozostaje tylko wyznaczenie terminu z usg. Ale w większości przypadków jednak mniej więcej wiadomo ile trwają cykle i można oszacować czas owulacji z dużym prawdopodobieństwem.
Super wieści.
aha i juz wiem, jak to wyglada z tym skierowaniem na cc od okulisty, pisalam jakis czas temu o kumpeli, ktorej okulista odmowi tego zaswiadczenia mimo powaznej wady wzroku i ginka mowila dzis, ze uwaga, coraz wiecej oklulistow tak robi poniewaz zwalaja odpowiedzialnosc za wzrok pacjentki na lekarzy w szpitalu i szpitale zadnych skali nie maja, ktore maja decydowac o typie porodu...wiec uciekam po to skierowanie do rodzinnej i zmykam do okulisty
reklama
no a moj dzis sie wyrownal z terminem om!!!! a caly czas byl mlodszy, cekawe jak za trzy tygodnie bedzie, ba nwet dwa dni starszy jest z usg niz z om dzisLux super ze z małym wszystko dobrze. Zobaczcie jakie są różnice wagi między naszymi malenstwami Antiop synek chyba już przekroczył 2 kg a Lux 1 kg więc jak to możliwe zeby termin wyznaczyc według wagi. głupota