No to wiesiołek w kapsułkach 2x1 doustnie i 1x dowcipnie prosto w szyjkę (spokojnie od 36tc), tak samo daktyle suszone oraz herbata z liści malin. Dodatkowo sex (to tak jak wiesiołek prostaglandyny dla przygotowania szyjki) I oksytocyna (na skurcze). Można akupresurą działać (ja się wybieram po skończonym 37tc to jak dowiem się kto jest w 3mieście polecany mogę dać Ci znać). Dodatkowo masaż brodawek sutkowych samemu, zatrudnić męża albo przystawić laktator elektryczny. Może się uda [emoji6]Ja jutro na Usg dopiero, ale tez od polowy listopada zaczynam wywoływanie Leośka może się go uda na początku grudnia urodzić żeby do świąt już się trochę ogarnąć z tym wszystkim
reklama
Olgi89
Fanka BB :)
kurde tak czytam wasze komentarze o tych zmianach w terminie porodu.. az dziwnie , bo pytalam po ost wizycie mojego lekarza czy data porodu zostaje ta sama (..ze wzgledu na to ze mala jest wieksza i ogolnie) to pow mi ze nie wolno zmieniac terminu.. zapytalam tez wlasnie z ciekawosci bo kolezanki z PL mnie sie czeto pytaja czy ten termin moj zostal taki jaki mialam...
LisiaMama
kurde tak czytam wasze komentarze o tych zmianach w terminie porodu.. az dziwnie , bo pytalam po ost wizycie mojego lekarza czy data porodu zostaje ta sama (..ze wzgledu na to ze mala jest wieksza i ogolnie) to pow mi ze nie wolno zmieniac terminu.. zapytalam tez wlasnie z ciekawosci bo kolezanki z PL mnie sie czeto pytaja czy ten termin moj zostal taki jaki mialam...
Mnie lekarz powiedział, ze wg USG termin sie moze zmieniać, ale ze jednak powinno sie trzymać tego pierwotnego. Wiec myśle, ze jest duzo racji w tym co piszesz [emoji846]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nonkatoja
U mnie termin z OM 2 grudnia, z pierwszego USG genetycznego 4 grudnia. Teraz co prawda z ostatniego usg termin wychodzi mi na końcówkę listopada, ale trzymam się tych pierwszych terminów[emoji4]
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Olgi89
No u mnie np. na USG nie ma terminu porodu a ze kolezanka (z PL) wiele razy mnie o to pytala a jaki termin mam na USG.. to zapytalam wkoncu lekarza jak to jest i czy ta data moze sie zmienic , powiedzial krotko ze nie powinno/wolno zmieniac daty terminu i ten termin od poczatku ciazy jest taki sam do koncaMnie lekarz powiedział, ze wg USG termin sie moze zmieniać, ale ze jednak powinno sie trzymać tego pierwotnego. Wiec myśle, ze jest duzo racji w tym co piszesz
elifit
Moderatorka
Termin z usg najbliżej genetycznego 12tc jest najbardziej wiarygodny.kurde tak czytam wasze komentarze o tych zmianach w terminie porodu.. az dziwnie , bo pytalam po ost wizycie mojego lekarza czy data porodu zostaje ta sama (..ze wzgledu na to ze mala jest wieksza i ogolnie) to pow mi ze nie wolno zmieniac terminu.. zapytalam tez wlasnie z ciekawosci bo kolezanki z PL mnie sie czeto pytaja czy ten termin moj zostal taki jaki mialam...
Ja z om rodzilabym we wrześniu więc u mnie tylko usg.
Nue sugerowałabym się teraz usg bo dzieci różnie rosną a wyjść mogą 2 tyg przed do 2 tygodni po terminie i to jest norma
Dokladnie . Ja nie mialam na wszystkie wizyty drugi raz . Tyle ze od 24 tyg Mam juz robione 15 -20 minutowe ktg. Dzis lezalam I slychalam serduszka 15 minutowa piekna melodia [emoji7][emoji7][emoji7]Tez jestem w De i usg mam co wizyte chociaz przepraszam chyba na badaniach rutynowych no to moze z 2 razy nie mialam na wieleeeee wizyt ale jesli nie mam usg to doktor slucha czy serudszko bije i oczywiscie podpina mnie pod ktg
Wiec pewnie temu nie bylo usg jak ktg wyszlo ok.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
cytrusowa85
Bo nie powinno sie zmieniać tego z 7-12tc. Bo dzieci rodzą sie większe lub mniejsze i dlatego ten niby termin z usg sie zmienia.No u mnie np. na USG nie ma terminu porodu a ze kolezanka (z PL) wiele razy mnie o to pytala a jaki termin mam na USG.. to zapytalam wkoncu lekarza jak to jest i czy ta data moze sie zmienic , powiedzial krotko ze nie powinno/wolno zmieniac daty terminu i ten termin od poczatku ciazy jest taki sam do konca
Ja mam termin na 3grudnia o ile szyjka (2,5cm)wytrzuma do tego czasu. I rozwarcie sie nie powiększy (na palca)
reklama
Olgi89
U mnie tak samo teraz za tydzien znowu mam wizyte na badania rutynowe i wlasnie bez USG ale pod KTG 15-20min. Tyle ze od 24 tyg Mam juz robione 15 -20 minutowe ktg. Dzis lezalam I slychalam serduszka 15 minutowa piekna melodia
piateczkaJa mam termin na 3grudnia