reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

27+6, bazuje na dacie z usg. Dziekuje za mile slowa, mam nadzieje, ze to tylko taki wybryk mojej szyjki i wszystko wroci do normy..
Z pierwszego usg?

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
@elifit, tak z pierwszego, z om bylo by tydzien mniej, ale nie bylam pewna dokladnej daty, wiec zawsze byl uznawany u mnie termin z usg, rowniez na jego postawie mam ustalona date porodu.
Bardzo wam dziekuje za slowa waparcia dziewczyny, podnosi to na duchu bardzo [emoji4]
Wiem, ze 3 cm to duzo, ale tu chodzi o to, ze 1,3 cm ucieklo w niecaly miesiac i oby nie uciekalo dalej

tak jak dziewczyny piszą to żadna tragedia 3 cm szyjki, ja też mam coś koło tego, teraz to mi lekarka dzidzi nie mierzy na każdej wizycie ale w poprzedniej zawsze była mniejsza niż "norma" dla danego tygodnia i już pisałam kiedyś, że urodziła się 3,5 kg bez kilku gramów, w ierwszej ciąży jak mi się szybko skracała szyjka to jeszcze oprócz magnezu dużo luteiny brałam do 36 tyg a lekarka, mówiła, że nie ma co panikować póki rozwarcia nie ma i mniej do zejścia w trakcie porodu będzie:) w końcu przenosiłam i wywoływany poród miałam - mimo braku szyjki;) powodzenia i trzymam kciuki, żeby u Ciebie też nic złego się nie wydarzyło!!!
Magnez 3x2, luteina 2x1, tez biore juz od jakiegos czasu

Majka mi ponad cm uciekł w tydz. Mam juz miekka szyjke i krwawi od czasu do czasu ale na szczecie jeszcze dwa tyg temu trzymała jakos. Nie bylo rozwarcia i miala okolo 3 cm. A miala ponad 4. Ja bylam w szpitalu w 25 tyg 2 dniu. Trzymali mnie 3 doby pod kroplowka bo mialam straszng nacisk tam na dole i dalo radę. Teraz mamy 32 tydz i jeszcze w dwupaku jestesmy. Mi nikt sterydow na pkucka nie proponowal. Podobno szew i pessar zakladaja tylko do 32 tyg a my juz jestesmy na granicy wiec jak sie zacznie i nie pomoże kroplowka to pewnie urodze wczesniej. Nie martw sie nas tu sporo jest z krótszą szyjka i skurczam itd. Będzie dobrze u nas wszsytkich mam nadzieję:)

reklama
Do góry