reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

27+6, bazuje na dacie z usg. Dziekuje za mile slowa, mam nadzieje, ze to tylko taki wybryk mojej szyjki i wszystko wroci do normy..
Z pierwszego usg?

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
@elifit, tak z pierwszego, z om bylo by tydzien mniej, ale nie bylam pewna dokladnej daty, wiec zawsze byl uznawany u mnie termin z usg, rowniez na jego postawie mam ustalona date porodu.
Bardzo wam dziekuje za slowa waparcia dziewczyny, podnosi to na duchu bardzo [emoji4]
Wiem, ze 3 cm to duzo, ale tu chodzi o to, ze 1,3 cm ucieklo w niecaly miesiac i oby nie uciekalo dalej

tak jak dziewczyny piszą to żadna tragedia 3 cm szyjki, ja też mam coś koło tego, teraz to mi lekarka dzidzi nie mierzy na każdej wizycie ale w poprzedniej zawsze była mniejsza niż "norma" dla danego tygodnia i już pisałam kiedyś, że urodziła się 3,5 kg bez kilku gramów, w ierwszej ciąży jak mi się szybko skracała szyjka to jeszcze oprócz magnezu dużo luteiny brałam do 36 tyg a lekarka, mówiła, że nie ma co panikować póki rozwarcia nie ma i mniej do zejścia w trakcie porodu będzie:) w końcu przenosiłam i wywoływany poród miałam - mimo braku szyjki;) powodzenia i trzymam kciuki, żeby u Ciebie też nic złego się nie wydarzyło!!!
Magnez 3x2, luteina 2x1, tez biore juz od jakiegos czasu

Majka mi ponad cm uciekł w tydz. Mam juz miekka szyjke i krwawi od czasu do czasu ale na szczecie jeszcze dwa tyg temu trzymała jakos. Nie bylo rozwarcia i miala okolo 3 cm. A miala ponad 4. Ja bylam w szpitalu w 25 tyg 2 dniu. Trzymali mnie 3 doby pod kroplowka bo mialam straszng nacisk tam na dole i dalo radę. Teraz mamy 32 tydz i jeszcze w dwupaku jestesmy. Mi nikt sterydow na pkucka nie proponowal. Podobno szew i pessar zakladaja tylko do 32 tyg a my juz jestesmy na granicy wiec jak sie zacznie i nie pomoże kroplowka to pewnie urodze wczesniej. Nie martw sie nas tu sporo jest z krótszą szyjka i skurczam itd. Będzie dobrze u nas wszsytkich mam nadzieję:)

reklama
Do góry