reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

No ja czekam jeszcze na pomiar mojego ludka po 30. Tygodniu, bo tez mam duzego zucha;) wiec czekajcie dziewczyny co tam u mojego pulpecia się okaże:) w 27t 5d miał już 1405g. Jestesmy z terminem za Wami bo na polowe grudnia dopiero

a8doqqmz725nh9h0.png

Ja po dzisiejszych pomiarach zacyznam inwestować w spodnie 68 :) w przeciwnym razie w śpiochach trzeba będzie wycinać stópki :)

reklama
Melduję się po wizycie. Antiope i Gabini pod względem wagi malucha nie przebiłam - "tylko" 1600 g. Ale za to na pewno przebiję długością nóg! Prawie 2 tyg wyprzedzają resztę. Będzie skoczek albo koszykarz jak nic :) Długi i chudy jak szparag po mamusi :)
Poza tym wszystko wygląda ok. I co mnie cieszy! Nareszcie udał się głową w dół!!!! :) Poród już nie w mikołaja, przesunęliśmy się na końcówkę listopada. Także chyba m.in. z Anetką (o ile mnie pamięć nie myli) będziemy otwierać peleton grudniówek :)
U mnie też nogi dłuższe o dwa tyg :)
A co do terminu to raczej trzymaj się tego z najbliżej 11tc. Teraz dzieci rosną już swoim tempem

cb7wugpju04jz4q8.png

No gdyby brać pod uwagę usg, to mnie też koniec listopada wychodzi, jakoś 26/27 listopad. Ale ja się trzymam terminu z om, bo po prostu moje dziecko jest duże, a nie starsze.
No dokładnie. Dziewczyny z doświadczenia powiem wam by się nie nastawiać na wcześniejsze rozwiązanie tylko trzymać się terminu om lub pierwszego usg.
Potem na końcówce będziecie przygnębione że nie chcą wyjść.
Pamiętajcie że poród może nastąpić od dwa tyg przed do dwa po terminie

Syn mój usg 24.09 om 02.10 - poród dziś pięć lat temu 28.09

Córka usg 04.07 potem 10.07, 08.07 om 04.07 - poród 08.07 ale cc więc się nie liczy

Teraz pierwszy termin usg 05.12 i liczę się że wyjdzie później niż prędzej

cb7wugpju04jz4q8.png

Ostatnia edycja:
tak trzeba się sugerowac terminem z usg do 12 tc ! lub z om.Teraz to każde dziecko jest większe lub mniejsze i te terminy się przesuwają raz do przodu raz do tyłu ale na to nie powinno się absolutnie patrzeć.Nadia z usg do 12 tc 14.11 a z om 16.11 uodziła się 14.11 czli usg potwierdziło ale tlko do 12 tc bo później teminy miałam przeróżne

tak trzeba się sugerowac terminem z usg do 12 tc ! lub z om.Teraz to każde dziecko jest większe lub mniejsze i te terminy się przesuwają raz do przodu raz do tyłu ale na to nie powinno się absolutnie patrzeć.Nadia z usg do 12 tc 14.11 a z om 16.11 uodziła się 14.11 czli usg potwierdziło ale tlko do 12 tc bo później teminy miałam przeróżne
No u mnie przy Bazylim praktycznie od początku było tygodniowe wyprzedzenie z usg. Teraz to samo. A ja i tak wiem, że "prawidłowy" termin to ani 26/27 listopad usg, ani 5 grudzień om, tylko 3 grudzień, bo wiem kiedy było zapłodnienie. Przy Bazylim termin z zapłodnienia idealnie zgadzał się z om.

Ja musze pogadac z lekarzem bo gdyby mala dotrwala do terminu to zastanawiam sie jak będzie. Pewnie tak jak z synem wysle mnie na wywołanie do szpitala bo ta moja cukrzyca jest mocno zaawansowana. Zapytam go żeby byc przygotowana. U mnue lekarz nie sugeruje sie żadnymi datami z usg. W mutterpass zawsze stoi termin z ostatniej miesiaczki.

reklama
Ja musze pogadac z lekarzem bo gdyby mala dotrwala do terminu to zastanawiam sie jak będzie. Pewnie tak jak z synem wysle mnie na wywołanie do szpitala bo ta moja cukrzyca jest mocno zaawansowana. Zapytam go żeby byc przygotowana. U mnue lekarz nie sugeruje sie żadnymi datami z usg. W mutterpass zawsze stoi termin z ostatniej miesiaczki.

A przy nieregularnych miesiączkach to jak wyznaczają? Albo jak ktoś zaszedł karmiąc?

Do góry