reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

U mnie
Gabinia gratki juz fajnie z ta waga. Coraz spokojnieszym sie jest.

Anmari mam podobne zalecenia co Ty. Obserwacja i odpoczynek. Szyjkę mam 2,5 miekka. Z tym ze u mnie juz rozwarcie 1cm. Bylam w pt bez zmian. Nastepna wizyta we wtorek zactydz. Na razie gin nie chce zakladac peser czy szew.
Z drugim dzieckiem tez mislam rozwarcie i dotrwalam do terminu. Jest to możliwe. Teraz każdy tydzień mnie cieszy oby do przodu chociaż do listopada
u mnie też w 26 była 2,5 cm. Zamknięta. Zobaczymy jak będzie teraz. Damy radę dziewczyny. Oby do 32tygodnia, później już z górki:)

reklama
Z opowieści wiem że często szyjka robi psikusy i spokojnie do terminu dziewczyny donoszą czasem nawet przenoszą. Będzie dobrze :)

cb7wugpju04jz4q8.png

My dream ja nie mialam dzis usg. Tylko ktg i na fotelu z oceną szyjki. Mam za tydzien na zastwpstwo isc bo moj lekarz ma wolne i za dwa tyg 20.06 mam wizyte ze wszystkim. Usg ktg itd tak myślę.
Słodkie zdjecia synka :)

Gabinia super ze dzidzius taki duzy. Niech zdrowo rosnie. Zebys tylko dała rade go urodzic :)

Anmari u mnie to samo. Szyjka miękka skraca sie ale zamknieta. Mam miec co tydz kontrole plus ktg czy sie nie rozkreca akcja :/

kochana moje wszystkie takie duze. córkę rodzilam sn z waga 4320 ;)

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Nie udzielam się na forum ale od kilku tygodni regularnie śledzę grudniowe wątki. Jestem w 28 tygodniu ciąży. Dzisiaj byłam na wizycie i od ostatniej wizyty która była miesiąc temu moja szyjka skrócił się o ponad pół centymetra. Ma teraz 2,5 cm i jest miękka. Bardzo się tym martwię. Mam się pojawić za 2 tygodnie zobaczyć ile w jakim bedzie stanie. Narazie jest zamknięta. Lekarz zalecił mi tylko tyle że mam się oszczędzać... Lekarz powiedzial ze jest ryzyko przedwczesnego porodu :-(

Napisane na GT-S7560 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj. Duzo tu nas z krotka szyjka lub z malym rozwarcien nawet. Magnez, i odpoczynek a bedzie dobrze ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny z szyjkami to faktycznie loteria także się nie stresować bo to tylko pogłębia problem - ja np z problemami z szyjką w pierwszej ciąży - przenosiłam;)

idę dzisiaj do lekarki - ale nie liczę, że się czegoś dowiem (długość szyjki, wielkość maluszka). Jak zwykle pewnie - "Wszystko dobrze" :|

@joshi kciuki za wizyte!!! :) Chwal sie nam tutaj szybko po :)

@trytytka kciuki sa, o ktorej wizytujesz? Ja bym chyba nie wytrzymala gdyby moj lekarz tak odpowiadal na moje pytania. Ona prowadzi Twoja ciaze od poczatku?

Buuu Dzis bez usg [emoji19]
Dzis skupili sie na badaniach.
Juz kuli mnie dwa razy morfologia I cos jeszcze , teraz wypilam glukoze. Bardzo smaczny soczek winogronowy. Ale cholera jakos mi teraz zle sie robi .jakby słabo mi. A jeszcze pol godziny mam czekac. I znowu beda kuc.
Waze 63,8 kg . Ostatnia wizyta 4 tyg temu 62,4 .takze bardzo ladnie. Cisnienie 120/80 ksiazkowe. Zwiekszyl mi dawke dzienna magnezu do 1000 mg.
Bialka w moczu brak wiec zadna gestoza u mnie sie jak narazie nie zaczyna.
Zalecil plywanie na bol kregoslupa. No nic trzeba bedzie regularnie basen odwiedzac Filip bedzie mial radoche [emoji7]
Zrobil badanie ginekologiczne. Nigdy mi tam nie grzebal. A Dzis jak nigdy. Oczywiscie mnie to bolalo. Macica bardzo ladnie urosla powyzej pepka ( to akurat wiedzialam bo Sama czuje) no I najwazniejsze szyjka twarda I zamknieta.

Czekam az mi krew pobiora po tej glukozie I jutro mam dzwonic rano o wynik pytac. Jak zly bedzie jutro do powtorki druga dawka. Z Filipem mialam podwyzszony cukier I diete bez insuliny. Oby tym razem nic nie wyszlo gorszego.

Za to posluchalam najpiekniejszej melodii na swiecie bicie serduszka mojego synka [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] cale 20 minut.
Skurczow dzieki Bogu brak [emoji41]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@joshi kciuki za wizyte!!! :) Chwal sie nam tutaj szybko po :)

@trytytka kciuki sa, o ktorej wizytujesz? Ja bym chyba nie wytrzymala gdyby moj lekarz tak odpowiadal na moje pytania. Ona prowadzi Twoja ciaze od poczatku?

Jest lekarzem prowadzącym moją ciąże na nfz - heh i może to u mnie niefart ale ciąża prowadzona na nfz i prywatnie to na prawdę przepaść....

u tej lekarki wizyta trwa max 5 min - ważenie, króciutkie usg ograniczone tak na prawdę do tętna dzidziola i zwykłe badanie max 1 minutowe... jeśli się o coś zapytam to zazwyczaj odpowiada chyba, że jej się zapomni... jakieś 1,5 miesiąca temu badać szyjkę miała, ja jej na to, że dyskomfort mam i chyba jakaś infekcja się przyplątała, wzięła wziernik, dobrze nie wsadziła i mówi, że faktycznie... poszła do biurka receptę wypisać i tyle by było z zbadania szyjki... nawet mi się to śmieszne wydaje ale poważnie to tragedia - gdyby nie to, że mam też prywatnie wizyty raz na czas u lekarki, która mi prowadziła pierwszą ciąże to czarno to widzę ..... spokoju bym nie zaznała! także USG genetyczne robiłam razy 2 każde i u lekarki do której dostałam skierowanie od mojej prowadzącej i prywatnie dla pewności... chciałam po prostu oszczędzić na badaniach ale suma sumarum i tak większość robię prywatnie dla spokoju sumienia bo ona skierowanie daje raz na "ruski rok".....

reklama
Do góry