u nas nawe w miescie nie ma vision express, ja mam swoja prywatna pania doktor, mam nadzieje, ze oceni moje oczy dobrze i w razie czego da zaswiadczenieW vision express nie wystawiaja. Nie wiem jak gdzies indziej
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Lola Lolitta
Fanka BB :)
Ja musiałam mieć zaświadczenie, bo mam podobno duża wadę wzroku.
OL -3,75, astygmatyzm -0,25
OP - 4,75, astygmatyzm -0,25
Dodatkowo okulista sprawdza ciśnienie w oku bo to jest bardzo ważne. Przy zbyt wysokim ciśnieniu można wzrok stracić. Już wiele takich przypadków na świecie było.
W Polsce też, a potem sprawy sądowe, odszkodowania bla bla bla itp.
Ja poszłam dla własnego spokoju i z zaleceniem gina. Na szczęście mogę rodzić naturalnie
A i płaskostopie nie ma na porod wpływu, bo to nawet nielogiczne i głupie
Ale przynajmniej się usmialam z dobrego zarciku
Dodatkowo okulista sprawdza ciśnienie w oku bo to jest bardzo ważne. Przy zbyt wysokim ciśnieniu można wzrok stracić. Już wiele takich przypadków na świecie było.
Ja poszłam dla własnego spokoju i z zaleceniem gina. Na szczęście mogę rodzić naturalnie
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Ja mam -3,25 w obu oczach i astygmatyzm 1,5 i 0,75 o ile dobrze pamietam, bo karta zostala o okulisty i bedzie do odbioru z okularami [emoji6]Ja musiałam mieć zaświadczenie, bo mam podobno duża wadę wzroku.
Jak szlam rodzic druga corke 4 lata temu to mialam cos kolo -1,5 wade, wiec sporo sie poglebila za ten czas.
Antiope
To ja też mam wadę wzroku i astygmatyzm. Nie pamiętam jaki astygmatyzm, ale wadę 3,5 na lewym i 2,5 na prawym. Po pierwszym porodzie poszłam sprawdzić, czy coś się nie pogłębiło, ale na szczęście wszystko bez zmian. A przed porodem, to nawet nie konsultowałam z okulistą, czy mogę naturalnie.
Ja idę na NFZ. Poszłam i pytam się czy mogę się umówić a pani mówi że na początek roku 2017 przyjmują zapisy. Ja na to, że dziękuję za taki termin bo rodze listopad / grudzień. A ona, że w ciąży poza kolejka przyjmują i za tydzień mnie umówiła. Na 30 sierpnia.naprawde prywaciarze nie maja uprawnien by wystawic takie zaswiadczenie? nie strasz, bo ja ide przed porodem prywatnie, bo na kase chorych to takie terminy, ze szok
Ja przy pierwszych porodach i wadzie -6,5 nie miałam przeciwwskazań do sn. Okulista dziwił, się że chce naturalnie rodzić. Bo mamy w ciąży to bardziej idą do okulisty aby zaświadczenie do cc mieć.Dziewczyny poczytajcie jakie wady wzroku są wskazaniem do cc. Może nie musicie się kroić?
Medicover wystawia. Miałam kartę z pracy, poszłam i dostałam.W vision express nie wystawiaja. Nie wiem jak gdzies indziej
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
oo to moze i mnie wcisna na nfz jak zem w ciazyJa idę na NFZ. Poszłam i pytam się czy mogę się umówić a pani mówi że na początek roku 2017 przyjmują zapisy. Ja na to, że dziękuję za taki termin bo rodze listopad / grudzień. A ona, że w ciąży poza kolejka przyjmują i za tydzień mnie umówiła. Na 30 sierpnia.
Ja przy pierwszych porodach i wadzie -6,5 nie miałam przeciwwskazań do sn. Okulista dziwił, się że chce naturalnie rodzić. Bo mamy w ciąży to bardziej idą do okulisty aby zaświadczenie do cc mieć.
Medicover wystawia. Miałam kartę z pracy, poszłam i dostałam.
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
cytrusowa85
Joshi &lenam kciuki za wizyty.
Joshi daj znać po ♥
Joshi daj znać po ♥
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Hej, ja juz po wizycie. Siedze i rycze juz od godziny [emoji17] jednak te bole w pachwinach to przez skracajaca szyjke. Mam skrocona szyjke i zaczela sie rozwierac i musze isc do szpitala [emoji17][emoji17] jutro rano jade.. Jestem zalamana [emoji22]
reklama
Boze drogi, oby wszystko by dobrze!!!! zaloza pessar czy jak? mowili co zrobia?Hej, ja juz po wizycie. Siedze i rycze juz od godziny [emoji17] jednak te bole w pachwinach to przez skracajaca szyjke. Mam skrocona szyjke i zaczela sie rozwierac i musze isc do szpitala [emoji17][emoji17] jutro rano jade.. Jestem zalamana [emoji22]