reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

No i ja po juz...:) pół kilo zdrowego syna!!![emoji170][emoji170][emoji170][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Lekarz już zaznaczył, że łatwo nie bedzie, bo na bank rośnie pod 4 kg...;)

a8doqqmz725nh9h0.png

Leczą mnie lekarze, którzy straszą prognozowaną wagą dziecka już na etapie połowy ciąży :( czy im płacą za namawianie kobiet na cesarki??? Dokąd zmierzamy?

Gratulacje! A że 4 kg, to też się nie ma co przejmować, Ty duża laska jesteś, to i dzieć duży. Zresztą niejedna kobieta rodzi dziecko koło 4 kg bez problemu. Mój synek ważył 3810. Z kolei sąsiadka ostatnio urodziła synka 4200 a szybciej poszło niż ze starszym, który ważył 3,5 kg.

Dokładnie - przy większej wadze w pozycjach wertykalnych bardziej pomaga grawitacja. Mi też łatwiej było urodzić 3500g za pierwszym razem niż 3040g za drugim. Poza tym - nie waga ma znaczenie a obwód główki i barków - bo to one mają się przecisnąć przez kanał rodny i raczej nie są w stanie się jakoś znacząco zmniejszyć. Moją koleżankę ostatnio doktór straszył wagą 4500g i zdecydowała się na cc i to na zimno (mimo moich próśb, że jak już cc to chociaż na akcję czekać - a tu przed terminem bo doktorek uznał ze dzieć gotowy) a tam niespodziewanka - 3650g kruszynek. Także ten - nie ma co się obawiać tych prognoz. Lepiej pogadać z jakąś doświadczoną położną pod koniec ciąży, która umie ocenić wielkość dziecka chwytami Leopolda ;) to jest pewniejsze niż usg +/- 10% zdaje się ;)

reklama
1470312887-xl3hly.jpeg
1470312898-4odbxr.jpeg

Ja sie tam jakoś strasznie nie martwię i nie boje, a słowem o cesarce nikt nie mówił;) myśle, że mnie nie straszył tylko dał do zrozumienia, że nawet nie ma po kim być kruszynką;))

A zdjęcia tym razem takie średnie, ale siurak jest![emoji57][emoji57][emoji847]

a8doqqmz725nh9h0.png

No to obie będziemy rodziły arbuzy :) Bo po mnie też kruszynka to to nie będzie. Chude może i tak. Ale na pewno długie :p Gratulacje SYNA!

1470312887-xl3hly.jpeg
1470312898-4odbxr.jpeg

Ja sie tam jakoś strasznie nie martwię i nie boje, a słowem o cesarce nikt nie mówił;) myśle, że mnie nie straszył tylko dał do zrozumienia, że nawet nie ma po kim być kruszynką;))

A zdjęcia tym razem takie średnie, ale siurak jest![emoji57][emoji57][emoji847]

a8doqqmz725nh9h0.png
Cudny[emoji7]
A ja coraz Bardziej przekonuje sie ze nosze trzeciego syna. Bo cos bardzo podobnego widzialam u swojego miedzy nogami na usg w 13/14 tyg.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Leczą mnie lekarze, którzy straszą prognozowaną wagą dziecka już na etapie połowy ciąży :( czy im płacą za namawianie kobiet na cesarki??? Dokąd zmierzamy?

Dokładnie - przy większej wadze w pozycjach wertykalnych bardziej pomaga grawitacja. Mi też łatwiej było urodzić 3500g za pierwszym razem niż 3040g za drugim. Poza tym - nie waga ma znaczenie a obwód główki i barków - bo to one mają się przecisnąć przez kanał rodny i raczej nie są w stanie się jakoś znacząco zmniejszyć. Moją koleżankę ostatnio doktór straszył wagą 4500g i zdecydowała się na cc i to na zimno (mimo moich próśb, że jak już cc to chociaż na akcję czekać - a tu przed terminem bo doktorek uznał ze dzieć gotowy) a tam niespodziewanka - 3650g kruszynek. Także ten - nie ma co się obawiać tych prognoz. Lepiej pogadać z jakąś doświadczoną położną pod koniec ciąży, która umie ocenić wielkość dziecka chwytami Leopolda ;) to jest pewniejsze niż usg +/- 10% zdaje się ;)
Płacą im za cesarki żebyś wiedziała. [emoji35] [emoji36] przecież to jest wygoda dla lekarza pół godziny i pacjentka odbębniona [emoji36] dlatego ja dla spokoju psychicznego jadę rodzić tam gdzie mnie nie będą namawiać. Tak mnie właśnie wystraszyli z córką.. a ja ciele byłam.. ale już nie jestem [emoji4]

cb7wugpju04jz4q8.png

Cudny[emoji7]
A ja coraz Bardziej przekonuje sie ze nosze trzeciego syna. Bo cos bardzo podobnego widzialam u swojego miedzy nogami na usg w 13/14 tyg.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja to samo widzialam w 13 tyg i 4 dniu a potem 13 i 6. I tez byłam przekonana ze synek a od 16 tyg i mówią ze córka:D wczesniej tylko sie usmiechali i nie chcieli powiedziec co bedzie[emoji5]

Ojoj to długo poczekasz, żeby znów zobaczyć Maluszka. Dwa miesiące... chyba bym nie wytrzymała... :)

Dziewczyny, który czują już ruchy - czy Wy czujecie je przez cały dzień czy tylko o określonych porach? Chyba jeszcze za wcześnie żeby czuć je systematycznie, co? O liczeniu ruchów nie wspominając...
U mnie ruchy czuć zazwyczaj o podobnych porach. Albo z jednej strony albo z drugiej. Częściej czuję malucha z lewej strony brzucha-Antos. On ma nogi przy moim pępka. Drugi (Pawełek) leży odwrotnie i mało kopie albo ja go nie czuję tak intensywnie.

Gratuluję cudnych bobasow. :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie ruchy czuć zazwyczaj o podobnych porach. Albo z jednej strony albo z drugiej. Częściej czuję malucha z lewej strony brzucha-Antos. On ma nogi przy moim pępka. Drugi (Pawełek) leży odwrotnie i mało kopie albo ja go nie czuję tak intensywnie.

Gratuluję cudzych bobasow. :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

A bo Ciebie tam 8 kończyn smera jednocześnie :) Cuuudo. :)

Do góry