reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Aneta ty to mój rocznik widzę ;)
Dzidziol super:)

Tuiles, u nas są stałe pory, ruchy to chyba w 30 tyg się liczy jak dobrze pamiętam.

Ale dzisiaj młody wali mnie nogami non stop, aż boli. Jak wariat!!!! Bozeno co to będzie potem...

reklama
Ojoj to długo poczekasz, żeby znów zobaczyć Maluszka. Dwa miesiące... chyba bym nie wytrzymała... :)

Dziewczyny, który czują już ruchy - czy Wy czujecie je przez cały dzień czy tylko o określonych porach? Chyba jeszcze za wcześnie żeby czuć je systematycznie, co? O liczeniu ruchów nie wspominając...

No cóż mój gin może mi robić na każdej wizycie ale to moja świadoma decyzja żeby ograniczyć to badanie do minimum. Z resztą ja nie potrzebuję oglądać malucha - wystarczy mi, że go czuję ;)

U nas teraz od 2 tyg juz regularnie czuję ruchy - rano i wieczorem a w ciągu dnia jak sobie leżę lub siedzę. Liczy się jakoś od 28-30tc dopiero i to też umownie - tzn nikt nie każe Ci siedzieć z kartką i zapisywać tylko mniej więcej - każda mama zna swoje dziecko i wie jak intensywnie się rusza i jak często, więc zwracając uwagę na ruchy zauważy zmianę :)

No cóż mój gin może mi robić na każdej wizycie ale to moja świadoma decyzja żeby ograniczyć to badanie do minimum. Z resztą ja nie potrzebuję oglądać malucha - wystarczy mi, że go czuję ;)

U nas teraz od 2 tyg juz regularnie czuję ruchy - rano i wieczorem a w ciągu dnia jak sobie leżę lub siedzę. Liczy się jakoś od 28-30tc dopiero i to też umownie - tzn nikt nie każe Ci siedzieć z kartką i zapisywać tylko mniej więcej - każda mama zna swoje dziecko i wie jak intensywnie się rusza i jak często, więc zwracając uwagę na ruchy zauważy zmianę :)

Mądra Mama z Ciebie ;)

Ojoj to długo poczekasz, żeby znów zobaczyć Maluszka. Dwa miesiące... chyba bym nie wytrzymała... :)

Dziewczyny, który czują już ruchy - czy Wy czujecie je przez cały dzień czy tylko o określonych porach? Chyba jeszcze za wcześnie żeby czuć je systematycznie, co? O liczeniu ruchów nie wspominając...
jeszcze nie liczę ale już ma stałe pory fikania.

Ja też długo będę czekać na usg, ale teraz sobie Lilcia fika to mnie nie spieszno :)

Podobno ruchy powinno sie liczyc od 28 tyg. Do tej pory mogą byc jeszcze nieregularne. Ja najlepiej czuje rano i wieczorem i jak autem jedziemy. Oj lubi ta moja córka jezdzic:D no chyba ze to synek i sie sprytnie ukrywa ;)

No i ja po juz...:) pół kilo zdrowego syna!!![emoji170][emoji170][emoji170][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Lekarz już zaznaczył, że łatwo nie bedzie, bo na bank rośnie pod 4 kg...;)

a8doqqmz725nh9h0.png

reklama
No i ja po juz...:) pół kilo zdrowego syna!!![emoji170][emoji170][emoji170][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Lekarz już zaznaczył, że łatwo nie bedzie, bo na bank rośnie pod 4 kg...;)

a8doqqmz725nh9h0.png
Gratulacje! A że 4 kg, to też się nie ma co przejmować, Ty duża laska jesteś, to i dzieć duży. Zresztą niejedna kobieta rodzi dziecko koło 4 kg bez problemu. Mój synek ważył 3810. Z kolei sąsiadka ostatnio urodziła synka 4200 a szybciej poszło niż ze starszym, który ważył 3,5 kg.

Do góry