reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
Ja juz po :) poniżej wymiary dzieciątka tydzień 19+3:
BPD - 45,2 mm (19+4)
HC - 158 mm (18+5)
AC - 149 mm (20+0)
FL - 30,4 mm (19+2)
Waga 308g

Lekarz mówi, że wszystko jak najbardziej ok także to mnie uspokoiło :)

Z OM termin na 16.12, z pomiarów na 19.12. Co rusz to co innego

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Pajuinka drobniutkie dziecię a Plec znasz? 3dni w różnicy terminu porodu to absolutnie normalnie. I wymiar tydzien mniej czy tydzień wiecej w pomiarach malucha takze normalnie może być.

Ja juz po :) poniżej wymiary dzieciątka tydzień 19+3:
BPD - 45,2 mm (19+4)
HC - 158 mm (18+5)
AC - 149 mm (20+0)
FL - 30,4 mm (19+2)
Waga 308g

Lekarz mówi, że wszystko jak najbardziej ok także to mnie uspokoiło :)

Z OM termin na 16.12, z pomiarów na 19.12. Co rusz to co innego

Zasilacz grono mam córeczek , czy synków?

Ostatnia edycja:
Pajuinka drobniutkie dziecię a Plec znasz? 3dni w różnicy terminu porodu to absolutnie normalnie. I wymiar tydzien mniej czy tydzień wiecej w pomiarach malucha takze normalnie może być.
Ja też jak się urodziłam to drobna byłam. Niecałe 2100 miałam. Ale lekarz nic nie mówił, że nieprawidłowa waga. Pewnie waga jak i wymiary będą się zmieniać to więcej to mniej w stosunku do tygodnia ciąży. Tak jak piszesz to normalne, każde dziecko w swoim tempie rośnie :)
Zasilacz grono mam córeczek , czy chłopczyków?
Co do płci. Potwierdził mi rzekomo na 99,9% bo 100% to przy porodzie wyjdzie ;) ale mówi, że o pomyłkę nie ma mowy. Dziś wszystko ładnie pokazane. Niestety zdjęć nie mam :(

I też płeć musze trzymać w tajemnicy bo mąż póki co chce mieć zaskoczenie a tu może zaglądać i sie wyda. Także póki co na forum nie podam ale dziewczynki jak któraś zainteresowana to na Priv mogę podać ;)

reklama
Do góry