reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Hej. Ja po wizycie. Mialam usg z racji bolu brzucha i skurczow, ktore nawet przy badaniu doktorka wyczula, w dodatku strasznie mnie to badanie bolalo. 2 miesiace mam brac luteine dopochwowo 2 razy dziennie i zwiekszyc dawke magnezu. Na usg wszystko ok, dzidzius nadal jest chlopczykiem co bardzo ladnie zaprezentowal [emoji6] jest duzy i sliczny, doktorka tylko zajrzala na lozysko, ulozenie malucha, itd, nic nie mierzyła, pokazala mi tylko ze serduszko bije. Jestem szczesliwa choc brzuch mnie po badaniu boli 3 razy bardziej. Musze sieczdrzemnac na chwile, u nas ponad 30 stopni, slabo sie czuje.. jeszcze tej luteiny nigdzie w aptece nie bylo, bede miala ja dopiero jutro na zamówienie.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratuluję wizyty i odpoczywaj :)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej. Ja po wizycie. Mialam usg z racji bolu brzucha i skurczow, ktore nawet przy badaniu doktorka wyczula, w dodatku strasznie mnie to badanie bolalo. 2 miesiace mam brac luteine dopochwowo 2 razy dziennie i zwiekszyc dawke magnezu. Na usg wszystko ok, dzidzius nadal jest chlopczykiem co bardzo ladnie zaprezentowal [emoji6] jest duzy i sliczny, doktorka tylko zajrzala na lozysko, ulozenie malucha, itd, nic nie mierzyła, pokazala mi tylko ze serduszko bije. Jestem szczesliwa choc brzuch mnie po badaniu boli 3 razy bardziej. Musze sieczdrzemnac na chwile, u nas ponad 30 stopni, slabo sie czuje.. jeszcze tej luteiny nigdzie w aptece nie bylo, bede miala ja dopiero jutro na zamówienie.

No to nic tylko odpoczywać kochana.
Dobrze że z Malenstwem wszystko wporzadku. A określiła co dokładnie się dzieje? Czyżby już Ci się zaczęła stawiać macica?

No to nic tylko odpoczywać kochana.
Dobrze że z Malenstwem wszystko wporzadku. A określiła co dokładnie się dzieje? Czyżby już Ci się zaczęła stawiać macica?
U mnie to norma, w kazdej ciazy to przechodzilam. Przez to w drugiej ciazy szybko mialam rozwarcie, a w pierwszej ciagle bylam w szpitalu.
Mam odpoczywac, nie musze lezec plackiem caly czas [emoji6] najgorsze ze babcia jest w szpitalu i predko nie wyjdzie i mam 2 mieszkania na glowie, bo na dole jest dziadek i musze mu poprac ubrania i ogarnac w domu..ale to jak odpoczne troche.
Nad morze moge jechac, ale jak sie cos bedzie dzialo to mam natychmiast jechac do najblizszego szpitala. No i mam przyjsc na kontrole zaraz jak wroce z wczasow.
Nie ma zle, na wczasach odpoczne bo nie bede musiala gotowac, a do ogarniecia bedzie tylko malutki pokoik [emoji6] juz sie nie moge doczekac, zwlaszcza ze maz obiecal ze bedzie rano chodzil po swierze buleczki [emoji23]

Izula gratki synka :) współczuję tych bólowy. Ja tak mam tez caly czas tylko u mnie nie wiedzą czemu bo wszystko wygląda ok. Magnez 3 razy dziennie i sie ossczedzac. Teraz wizyta 26.07 i mam nadzieje ze z szyjka wszystko ok. Trzymam kciuki żeby u ciebie po urlopie tez wszystko gralo. Fajnie ze jedziesz to sobie odpoczniesz:)

Dzieki dziewczyny [emoji6] Anetka, przykro mi z powodu problemow z synkiem, ale mysle ze jakby to byl autyzm to bys dawno zauwazyla. Tu niedaleko nas mieszka kobieta co ma normalnego chlopca, teraz ma 8-9 lat a zaczal mowic jak mial 4 lata dopiero, i sama jestem swiadkiem. Chodzil tylko do logopedy, chlopiec sie smieje, bawi z dziecmi, jezdzi na rowerze, i teraz ladnie mowi.. nie raz go spotykam w sklepie albo gdzies, zawsze ladnie dzien dobry, itd. Nie przejmuj sie, czasem dzieciom sie nie chce, albo problem tkwi gdzies indziej. A jakies slowka w ogole mowi Twoj synus ?

Anetka, doczytalam na staraniach. Ja z Ola mialam podobnie. Tyle ze Olka szybko mówiła. Ale tez budzi sie z krzykiem, robi cos po swojemu, np niektorych ubran nie ubierze na siebie, panikuje jak sie ubrudzi, itd. Ja u niej podejrzewam predzej nerwice i jakies natrectwa, i tak samo wyglada mi to u Twojego synka. Olusia zaczela chodzic jak miala 18 miesiecy, jak była malutka w ogole nie chciala lezec na brzuszku, siedziala tez pozno. Tez mam z cora problemy, ale staram sie jak moge [emoji6] i jest coraz lepiej.

Nie znam sprawy ale poczytajcie o problemach z układem SI. To są właśnie takie bardziej wrażliwe na bodźce dzieci.

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Do góry