reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
Z tego co ja zrozumialam to podstawowe jest określane na podst wieku, a skorygowane po zmierzeniu wszystkich parametrów i połączeniu ich z wiekiem kobiety. Czyli to podst jest takie mocno teoretyczne, a to skorygowane - dostosowane juz konkretnie to Ciebie, wynikające z Twoich parametrow

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

mojeboje ja robiłam pappa, bo i tak miałam refundowane, więc zawsze lepiej mieć na wszystkie strony, że jest dobrze; zresztą nie wiem czy w przypadku refundacji można było zrezygnować z któregoś badania. Z Bazylim robiłam płatnie i tylko usg, ale wyszło bardzo dobrze i nawet lekarz powiedział, że nie widzi potrzeby, żeby jeszcze robić jakieś testy.
mamaNadii jak my pytaliśmy bazylka, czy chce brata, czy siostrę, to najpierw na to pytanie odpowiedał "O nie!", chyba nie chciał ani jednego, ani drugiego. Potem powiedział, że chce siostrę, przy kolejnym pytaniu, że brata, a przy jeszcze kolejnym, że chce siostrę i brata. :-p

13442417_1012089995494251_9032701644866477707_n.jpg

Załączniki

• 13442417_1012089995494251_9032701644866477707_n.jpg
    13442417_1012089995494251_9032701644866477707_n.jpg
    103,1 KB · Wyświetleń: 309
Dziewczyny a tak się zastanawiam, bo strasznie dużo z Was robi te testy dodatkowe. Co spowodowało, że się na nie zdecydowałyście? Miałyście jakieś przesłanki? Ja w ogóle nie brałam tego pod uwagę, zwłaszcza że to tylko jakieś tam prawdopodobieństwo liczy, może gdyby coś na USG źle wyszło to wtedy byśmy się zastanawiali. Ale jeśli wszystko jest dobrze?

Ja się długo wahałam czy robić czy nie. Najpierw nie chciałam. Później pomyślałam: ok, zrobię ale wyniki dam tylko lekarzowi, żeby nie gmerać po necie. Jakoś sobie ubzdurałam, że te wyniki mogą coś podpowiedzieć lekarzowi na USG, może że na coś zwróci większą uwagę etc. Dlatego zrobiłam kilka dni przed USG żeby już na badanie było. U mnie Pappa okazała się niegroźna, tzn. znacznie zmniejszyła prawdopodobieństwo nieprawidłowości trisomii i pod tym względem mnie uspokoiło. Ale o tym, ile te badania potrafią namieszać przeczytałam dopiero po tym, jak już oddałam krew. gdybym wcześniej wiedziała, być może bym tego nie zrobiła...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry