reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

A znaczenie, zeby wyliczyc ryzyko itd lekarz musial go pniejszyc o 4 mm bo ma dokladnie 8,6 cm a mierzy sie do 8,4 cm wiec chwycil go w ruchu jak zgial glowke do klatki piersiowej i wtedy zaznaczyl drugi wymiar. Lekarz powiedzial ze nie ma wyjscia bo inaczej nie zrobi badania, ale zebysmy my sie nastepnym razem sugerowali ta pierwsza wielkoscia bo na polowkowe mamy zalecenie juz na 18 tydzien sie umowic zeby znow nie bylo cyrkow [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Czyli u Was podobnie jak u mnie, też mam stosunkowo wcześnie połówkowe, bo to będzie 18tplus kilka dni.

Dzięki! zakupilam wczoraj koper wloski do picia oraz inne dwie herbatki wspomagajace trawienie ;(
Niestety nic do tej pory.
Widzę, ze nie tylko ja mialam "czarny weekend" :( Dziewczyny trzymajcie się. Jesteśmy silne! :)
U mnie zaczyna się następny tydzien ciąży, brzuch juz pokaznych rozmiarow,staram sie ukrywac bo nie mam jeszcze papierka od lekarza (dla mojego pracodawcy) w szafie ubran malo tak obszernych, zeby ukryć a wieczorem brzuch podwaja rozmiary!
U was też tak? pozdrawiam!
No u mnie wieczorem też brzuch większy, ale chyba nie aż 2 razy.

reklama
Dzięki! zakupilam wczoraj koper wloski do picia oraz inne dwie herbatki wspomagajace trawienie ;(
Niestety nic do tej pory.
Widzę, ze nie tylko ja mialam "czarny weekend" :( Dziewczyny trzymajcie się. Jesteśmy silne! :)
U mnie zaczyna się następny tydzien ciąży, brzuch juz pokaznych rozmiarow,staram sie ukrywac bo nie mam jeszcze papierka od lekarza (dla mojego pracodawcy) w szafie ubran malo tak obszernych, zeby ukryć a wieczorem brzuch podwaja rozmiary!
U was też tak? pozdrawiam!

Ja też miałam problemy z trawieniem. Próbowałam wszystkiego - napary, koperki, wodę z miodem i cytryną i nic. Ani drgnęło. Pomogły dopiero gruszki. Po zjedzonym kilogramie następnego dnia jak ręką odjął.

U mnie też wieczorem brzuch większy. I dobrze, bo przynajmniej czuję, że w ciąży jestem. Bo tak to brzusio malutki jeszcze...

Ja wieczorem tez mam wiekszy
Wczesniej caly czas byl wiekszy a teraz jak rano wstaje to jest mniejszy czasami taki, ze nic nie widac ale zauwazylam, ze to ma zwiazek z tym co jem dzien wczesniej ;)

Izulqa gratki wizyty. Mam nadzieje ze z nerkami maluszka bedzie wszystko dobrze. Za to mocno trzymam kciuki.

Krasnal z calego serca zycze Ci chlopczyka. Ja tak w pierwszej ciazy mialam ze nawet nie chcialam slyszec ze moge miec dziewczynke. Od poczatku do brzuszka Julian wolalam ;)

Saranta ja wieczorem podwajam rozmiary. Serio jak wieloryb sie czuje :)

A tu Wam wrzuce zdjecie z wczoraj. Na pierwszym to cos ta orzegroda/ tasma/worek owodniowy a na drugim glowka raczka i cos nie wiadomo co

1465897127-1d1mld.jpeg

Anetka, nie wiem co to, ale jak tak patrze na miniaturke zdj to widze cos co mi przypomina twarz, ale to tylko na pierwszy rzut oka i sie tym nie sugeruj kochana!

Ta nerka i dwunaczyniowa pepowina. Podobno czesto to w parze wlasnie idzie.. musze z moja gin powaznie pomowic. Zeby mnie tylko nie olala i nie machnela reka ze to nic..

W kazdym badz razie Anetka, do piatku nie daleko, wszystko bedzie dobrze. Ciesz sie ze sie zainteresowali i zadbaja o Ciebie i malenstwo [emoji4] a Twoja przypadlosc na pewno bedzie miala banalne wytlumaczenie i na pewno to nic groznego. Trzymam kciuki

Ja juz nie czytam tego glupiefo internetu. Na tej kartce od lekarza mam napisane lozysko na tylnwj scianie, nisko. Nisko to podobno nie dobrze a on mnie o niczym nie poinformowal. Czy moze to nic zlego z tym lozyskiem i temu nie mowil ???

Ja juz nie czytam tego glupiefo internetu. Na tej kartce od lekarza mam napisane lozysko na tylnwj scianie, nisko. Nisko to podobno nie dobrze a on mnie o niczym nie poinformowal. Czy moze to nic zlego z tym lozyskiem i temu nie mowil ???

Nie czytaj tych Internetów. nisko nie znaczy źle.

Anetka na pierwszym zdjęciu to rzeczywiście jakby miały być bliźniaki a jest jeden dzidziuś.

Bylam na usg 4 D wszystko wporzadku.Dziewczynka zostaje dziewczynka.
Przeziernosc karkowa - 2.4 mm
A ryzyko wg. Usg
Trisomia 21 1:1007 podstawowe <1:20000 skorygowane
Trisomia18 1:2504 podstawowe <1:20000 skorygowane...
Trisomia 13 1:7842 podstawowe <1:20000

Chyba dobre wyniki co
dzisiaj 13,1 tc

Z ciekawości zajrzałam do swojej karty: łożysko na przedniej ścianie. Też nisko. Pamiętam, że na badaniu lekarz mówił, że niektóre kobiety tak mają. Absolutnie nie robił z tego jakiegokolwiek problemu. Ja też nie wiedziałam, że to ma jakieś znaczenie. Głowa do góry. Nie ma co się martwić na zapas.

reklama
Do góry