reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Ja ide na 12:20 na usg genetyczne jeszcze raz. Do lekarza z tej listy którą ktoś tu kiedyś wstawiał. Może zmierzy mi malucha i dowiem się czegoś konkretnego, bo tydzień temu u mojego lekarza po 5 minutach "grzebania" dowiedziałam się samych ogólników.
Czy to prawda, że przezierność karkowa może nie występować czy zawsze jest tylko różnej wielkości? Bo mi lekarz jej nie zmierzył, bo mówił, że prawie niewidoczna....

a8doqqmzc43dxz7w.png
im większy tydzień tym większa przezierność. W którym byłaś tygodniu.
Nie powinna być zbyt duża ale czy zbyt mała ? nie wiem.. do doczytania.

reklama
"Dorośli są zakochani w cyfrach. Jeżeli opowiadacie im o nowym przyjacielu, nigdy nie spytają o rzeczy najważniejsze. Nigdy nie usłyszycie:, „Jaki jest dźwięk jego głosu? W co lubi się bawić? Czy zbiera motyle?” Oni spytają was: „Ile ma lat? Ilu ma braci? Ile waży? Ile zarabia jego ojciec?” Wówczas dopiero sądzą, że coś wiedzą o waszym przyjacielu. Jeżeli mówicie dorosłym: „Widziałem piękny dom z czerwonej cegły, z pelargoniami w oknach i gołębiami na dachu” – nie potrafią sobie wyobrazić tego domu. Trzeba im powiedzieć: „Widziałem dom za sto tysięcy franków”. Wtedy krzykną: „Jaki to piękny dom!”"

a8doqqmzc43dxz7w.png

Krasnal77 - u mnie tez same ogolniki ja wizytuje we wtorek ( genetyczne 4 D)i cholernie sie boje czy wszystko ok.Bo na wizycie tylko mi zmierzyla malucha ze sa nerki , pecherz moczowy , serduszko ladnie pracuje , sa raczki nozki i paluszki.Nie mierzyla kosci nosowej zadnej nic a nic.Ogolnie powiedziala macica czysta , szyjka idealna itd.

Ja ide na 12:20 na usg genetyczne jeszcze raz. Do lekarza z tej listy którą ktoś tu kiedyś wstawiał. Może zmierzy mi malucha i dowiem się czegoś konkretnego, bo tydzień temu u mojego lekarza po 5 minutach "grzebania" dowiedziałam się samych ogólników.
Czy to prawda, że przezierność karkowa może nie występować czy zawsze jest tylko różnej wielkości? Bo mi lekarz jej nie zmierzył, bo mówił, że prawie niewidoczna....

a8doqqmzc43dxz7w.png

Jeśli mówił że prawie niewidoczna to nie ma się czym martwić. Lekarz po prostu na oko stwierdził że jest ok.

U mnie poniedziałek, ale po godz. 16 (przepisalam się właśnie z 18 na wcześniejszą godzinę, aby choć odrobinę przyspieszyc :) ) i wypada 12t6d

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Witam, ja dziś wizytuję. Mam prenatalne na 18:00. Cholernie się denerwuję tym testem pappa, choć wiem, że co by nie było i tak nie pójdę na amino...
Dziś 13 tc+2 dni

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry