reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
U męża w rodzinie mama jest z bliźniaków. Dopusczalismy myśl o ciazy bliźniaczej ale myśleliśmy ze jak dwójką w jednopaku to i teraz tez będzie jedno.
Ja wolałam jedno. Ale ktos z forum mówił ze chce 2.
Skłonność do bliźniaków dwujajowych jest dziedziczna tylko w linii żeńskiej. To nie ma znaczenia, że mąż ma w rodzinie bliźniaki, bo to była Twoja podwójna owulacja, więc nie mająca żadnego związku genetycznego z Twoim mężem.

Polecam fajny film na youtube. Bliźniacza więź. Tam jest wszystko super opowiedzine. Wpadłam na niego jak byłam w ciazy z aniołkami.

Wow gratulacje podwójnego szczęścia :) no właśnie dolaczam się do pytania bonusowej czy na poprzednim usg bylo widac jedno? :)
To bylo moje pierwsze usg. Nie spieszylo mi się. Ale jak lekarz zapytał czy to pierwsze to się przestrszylam ze pewnie cos z dzieckiem nie tak. A on na pytanie czy z dzieckiem dzieje sie coś złego mowi ze bliźniaki. [emoji15]
Ze dobprzychodni na Karowa lub Inflacją mnie skieruje bo to duze obciążenie dla organizmu, ze usg będzie czasciej itp. Duzo informacji. Długo tam siedziałam.
Jutro mam wizytę u lekarza. Zobaczymy co dalej.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Skłonność do bliźniaków dwujajowych jest dziedziczna tylko w linii żeńskiej. To nie ma znaczenia, że mąż ma w rodzinie bliźniaki, bo to była Twoja podwójna owulacja, więc nie mająca żadnego związku genetycznego z Twoim mężem.
Juz sama nic nie wiem. Jeszcze jestem w szoku. U mnie nigdy nie bylo bliźniaków. Nie brałam hormonów. Tabletek tez nie. Naprawdę nie wiem dlaczego tak wyszło.

A jedno to tak się schowalo, ze lekarz nie mógł go powierzyć. Az mnie brzuch bolał jak wciskal mi ten aparat .

moj lekarz jak chcial zeby sie Zoska ruszyla to stukal kilka razy ta koncowka w brzuch:)
gratuluje blizniakow... czasami to tak smiesznie wychodzi. moja kolezanka z pracy miala synka juz 11letniego i zblizala sie do 40 i postanowila sie postarac o drugie dziecko, ze niby ostatnia szansa... no to sie postarala o drugie i trzecie jednoczesnie i to same chlopaki:)) zartujemy z niej do dzis, ze chciala to ma:)

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

To bylo moje pierwsze usg. Nie spieszylo mi się. Ale jak lekarz zapytał czy to pierwsze to się przestrszylam ze pewnie cos z dzieckiem nie tak. A on na pytanie czy z dzieckiem dzieje sie coś złego mowi ze bliźniaki. [emoji15]
Ze dobprzychodni na Karowa lub Inflacją mnie skieruje bo to duze obciążenie dla organizmu, ze usg będzie czasciej itp. Duzo informacji. Długo tam siedziałam.
Jutro mam wizytę u lekarza. Zobaczymy co dalej.

K8sad a w którym szpitalu planowałas rodzic ? Moje dwie znajome polecały właśnie Inflancka.
Dołączam się do gratulacji choć u Ciebie na razie szok i niedowierzanie :) ale mimo wszystko super, tez dołączam do grona chętnych posiadania bliźniaków ☺

reklama
Potrzeba trochę czasu i na pewno oswoicie się z nową sytuacją - jeszcze trochę miesięcy przed Wami, aby zorganizować sobie wszystko od poczatku. Bądź teraz blisko z tymi, którzy Cię wspierają, na pewno sobie poradzicie!

Do góry