reklama
sorry zaspalam im blizej 170 tym bardziej dziewczynka podobno. ja mam dziewczynke i mialam 170 ostatnio a wczoraj 158.Grama 80 to w takim razie jak z ta plcia i tetnem ?
wkurzam sie ze macie takie ladne zdjecia. moje nie dosc ze za tydzien to i tak same mazaje. no juz nigdy na nfz!!!
postanowilam poprosic lekarke czy moge powtorzyc za miesiac bo ja tez chcialabym zobaczyc coskolwiek i moja niecierpliwosc moze nie wystarczyc mi na 7 tygodni do polowkowego)) no chyba tak raz na miesiac to nie jest zbyt czasto!?
Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
milenka922
Fanka BB :)
hej po wczorajszym usg z maluszkiem wszystko oki rozwija sie prawidłowo
Serduszko bije ślicznie
niestety nie dostałam zdj moze przy kolejnej wizycie ktora bede miec szybko bo 6czerwca ale dla tego ze lekarz chce zobaczyc wyniki powtorzone bo wyszla mi wysoko toksoplazmoza
z USG mamy 9t
Serduszko bije ślicznie
niestety nie dostałam zdj moze przy kolejnej wizycie ktora bede miec szybko bo 6czerwca ale dla tego ze lekarz chce zobaczyc wyniki powtorzone bo wyszla mi wysoko toksoplazmoza
z USG mamy 9t
Witam w gronie furi na zakończenie roku. Ja juz mam dość. Ale oby do 15 czerwca. Później z górki.Dobrze, że coraz więcej dobrych wieści po wizytach jest ja teraz zobaczę Małe dopiero za 3 tygodnie, ale akurat mam nawał pracy przed zakończeniem roku szkolnego, więc wierzę, że szybko zleci
Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom
mojeboje
Czy to USG miałyście też przezpochwowo? Bo byłam zdziwiona, w pierwszej ciąży tylko pierwsze miałam przez pochwę a potem już przez brzuch, a tym razem kazała się rozebrać. Ale w sumie pierwszy raz robiłam w LuxMedzie, w tej placówce. Może po prostu tak robią.
Zdjęcia z wczoraj na razie nie mam kiedy wrzucić, ale nuba tam chyba nie ma, raczej kolanka.
A jeszcze z rozmowy z lekarką, pytaliśmy o prawdopodobieństwo i jej doświadczenie. Mówi, że jeśli na USG jest wszystko prawidłowo tak jak u nas to jest jakieś 80 kilka procent szans że wszystko jest OK. Ona w ciągu roku ma 4-5 przypadków, kiedy są jakieś nieprawidłowości i wtedy zaleca dodatkowe badania. Do tej pory miała ok 250 pacjentek, czyli w ciągu roku powiedzmy ok 500. Czyli 8-10 na 1000 przypadków z nieprawidłowościami. Czy to mało, czy dużo, trudno powiedzieć.
I ejszcze strasznie się przyczepiła kiedy to USG nazwałam "genetycznym", bo to nie jest genetyczne, genetyczne są te badania w pakiecie z testami itp. To jest tylko badanie przesiewowe. Ja próbowałam jej wytłumaczyć, że to takie potoczne sformułowanie, ale widzę, że bardzo jej się nie spodobało.
Zdjęcia z wczoraj na razie nie mam kiedy wrzucić, ale nuba tam chyba nie ma, raczej kolanka.
A jeszcze z rozmowy z lekarką, pytaliśmy o prawdopodobieństwo i jej doświadczenie. Mówi, że jeśli na USG jest wszystko prawidłowo tak jak u nas to jest jakieś 80 kilka procent szans że wszystko jest OK. Ona w ciągu roku ma 4-5 przypadków, kiedy są jakieś nieprawidłowości i wtedy zaleca dodatkowe badania. Do tej pory miała ok 250 pacjentek, czyli w ciągu roku powiedzmy ok 500. Czyli 8-10 na 1000 przypadków z nieprawidłowościami. Czy to mało, czy dużo, trudno powiedzieć.
I ejszcze strasznie się przyczepiła kiedy to USG nazwałam "genetycznym", bo to nie jest genetyczne, genetyczne są te badania w pakiecie z testami itp. To jest tylko badanie przesiewowe. Ja próbowałam jej wytłumaczyć, że to takie potoczne sformułowanie, ale widzę, że bardzo jej się nie spodobało.
Saranta
Czy to USG miałyście też przezpochwowo? Bo byłam zdziwiona, w pierwszej ciąży tylko pierwsze miałam przez pochwę a potem już przez brzuch, a tym razem kazała się rozebrać. Ale w sumie pierwszy raz robiłam w LuxMedzie, w tej placówce. Może po prostu tak robią.
mojeboje, chyba ta wizyta super miła to nie była?
Ja miałam do tej pory wszytkie usg (a mialam ich juz 4) zewnętrznie.
NIe wiem czemu nie pytałam, czy jest jakiś powód
Antiope
Super, że po wizycie maluszek ładnie się rozwija. A z tą toksoplazmozą, to co teraz? Podejrzewają, że możesz ją mieć?hej po wczorajszym usg z maluszkiem wszystko oki rozwija sie prawidłowo
Serduszko bije ślicznie
z USG mamy 9t
Ja miałam na początku usg dopochwowo, ale już w 10 tc przez brzuch i genetyczne też przez brzuch.Czy to USG miałyście też przezpochwowo? Bo byłam zdziwiona, w pierwszej ciąży tylko pierwsze miałam przez pochwę a potem już przez brzuch, a tym razem kazała się rozebrać. Ale w sumie pierwszy raz robiłam w LuxMedzie, w tej placówce. Może po prostu tak robią.
mojeboje
mojeboje, chyba ta wizyta super miła to nie była?
Ja miałam do tej pory wszytkie usg (a mialam ich juz 4) zewnętrznie.
NIe wiem czemu nie pytałam, czy jest jakiś powód
Nie no, poza tym, że było przezpochwowo i w trakcie badania nic nie widziałam, to nic nie mogę zarzucić, pani doktor bardzo miła i odpowiadała na wszystkie pytania. Tyle że w poprzedniej ciąży te najważniejsze USG robiłam prywatnie i może mieli inny sprzęt, więcej monitorów itp.
reklama
elifit
Moderatorka
ja miałam pierwsze dwa usg dopochwowo, to jutrzejsze będzie przez brzuch dopiero.
Coraz dobitniej odczuwam dzidziola, tak jakby ruchy, ale czyżby?
Coraz dobitniej odczuwam dzidziola, tak jakby ruchy, ale czyżby?